Rizikové faktory počas tehotenstva a autizmus u detí
Ahojte chcem sa spýtať Maminy čo máte doma autistu mali ste všetko okey v tehotenstve?vyslekdy ukážkové? Či bolo tam niečo čo to aspoň maličko naznačovalo napr. Vysoký tlak alebo pod . … alebo skôr to prikladáte aj k očkovaniu ďakujem
preco by sme sa mali priklanat k ockovaniu? Tisickrat bol tento blud vyvrateny
@ljmmm ja myslím tak že niektoré detičky dostanú vysoké horúčky cez 40 tam som čítala že preto sa mozoček poškodí netvrdím že samotná ta vakcína to spôsobí ale teda ta teplota a všetko okolo toho
Ockovanie moze byt spustac … ale nie pricina. Ak by to nebolo ockovanie, moze sa spustit nejakou chorobou, ak tam predispozicia je. Ak nie je, moze mat dieta 40 horucku, ale autista sa z neho nestane. Pricina stale nie je uplne jasna
@lili246 Autizmus je neurovývinové ochorenie, ktoré sa považuje za geneticky podmienené. To znamená, že gény hrajú kľúčovú úlohu v jeho rozvoji...takže žiadne horúčky, očkovanie ani nič podobné autizmus u dieťaťa nevyvolajú, je to vo veľkej miere vec genetiky.
@lili246 spustač po očkovaní, osobná skúsenosť
Veľa mám autistov malo bezproblémové tehotenstvo. A veľa žien s problémovým tehotenstvom má deti bez autizmu. Tam asi veľa nevypátraš. U nás to nebolo ani očkovaním.
@lili246 ja len viem osobne o pripade, kde obidvaja rodicia boli starsi (38+), mama nevedela do tretieho trimestra, ze je tehotna a pila alkohol (v akom mnozstve to uz neviem), nechodila na prehliadky a nebrala vitaminy. Pri porode bolo dietatko pridusene, muselo ist akutnou sekciou. A k tomu v rodine uz mali jedno dieta s autizmom. Takze tych rizikovych faktorov tam bolo habadej. Co sa tyka ockovania, tak bolo vidno, ze dietatko nedava milniky este predtym nez nejake ockovanie malo podstupovat...
@ljmmm ja myslím tak že niektoré detičky dostanú vysoké horúčky cez 40 tam som čítala že preto sa mozoček poškodí netvrdím že samotná ta vakcína to spôsobí ale teda ta teplota a všetko okolo toho
@lili246 mam dvojicky. Obidve presli totoznym ockovanim, dovolim si tvrdit, ze aj horucky mali rovnake, v bruchu boli spolu..jedno auti, druhe nie. Ak by si viedla debatu smerom,zeockovanie za vsetko moze taksa nebudem ani zucastnovat tejto debaty.
@lili246 mam dvojicky. Obidve presli totoznym ockovanim, dovolim si tvrdit, ze aj horucky mali rovnake, v bruchu boli spolu..jedno auti, druhe nie. Ak by si viedla debatu smerom,zeockovanie za vsetko moze taksa nebudem ani zucastnovat tejto debaty.
@ljmmm rozumiem … k čomu to teda prikladas myslíš že je to skôr genetické ? Vyskytlo sa takéto ochorenie niekde vzdialenejšiej rodine ? Alebo neprišlo k priduseniu bábätka pri pôrode napr. ?
@ljmmm rozumiem … k čomu to teda prikladas myslíš že je to skôr genetické ? Vyskytlo sa takéto ochorenie niekde vzdialenejšiej rodine ? Alebo neprišlo k priduseniu bábätka pri pôrode napr. ?
@lili246 ano priklanam sa ku genetike.
citala som studie, kde statisticky jedna hidnota vyskocila u matiek autistov a to, ze mali vysoky testosteron. Zhodou nahod som presne ja mala robeny hormonalny profil pred tehotenstvom a mala som vyssiu hodnotu testosteronu. Preto ma to zaujalo. Do hlbky som toale nestudovala, lebo tam zohrava rolu tolko faktorov, ze sa z toho bezny clovek nevie vysomarit. A ked sisa pytala na vysoky tlak, mala som ho cele tehotenstvo vysoky. Velmi by som si priala by prisli na pricinu tejto poruchy. Snad sa toho dozijeme. Autizmus nici zivoty
Nebolo to už dokázané že najväčší vplyv má genetika? 😅
Ja 2 problémové tehotenstvá, 2 zdravé deti. A očkovania majú všetky, aj tie ktoré sa priplácajú/ dávajú naviac.
Mimochodom poznám rodinu, 4 deti a ak sa spýtate mňa, všetky 4 na spektre. Testované a diagnostikované zatiaľ bolo iba jedno.

preco by sme sa mali priklanat k ockovaniu? Tisickrat bol tento blud vyvrateny