Ročný syn od narodenia nechce ležať na chrbáte
Pekný večer, stretol sa niekto s tým, že bábätko od narodenia plače ak je na chrbte? Môj má rok a v podstate odkedy sa začal pretáčať na bruško tak na chrbte neleží. Ak ho položíme ihneď plače, pretáča sa a uteká. Všetko s ním zvládať je neskutočný boj. Je strašne zvedavý a aktívny, je to len tým? Nemá čas si poležat kým ho prebalim. Alebo to má iný dôvod? Môže ho niečo boliet keď leží na chrbatiku? Uspavam ho buď kojenim, teda na boku alebo v nosiči. Predstava že leží vedľa mňa nehrozí. Má niekto podobnú skúsenosť?
Náš bol tiež taký. Postupne sa to zlepšilo.
@dominika0126 aj ja prebalujem po stojacky, ale keď sa 💩 tak musí na chrbátik. Práve kvoli tomu, že čo bude ak prestanem kojiť nad tým uvažujem a som trošku nešťastná z tohto plaču a ťažkého uspavania.
@janapeterjana s v akom veku sa to zlepšilo? Ako ste ho uspavala?
Aj pokakaneho ho prebalujem na stojáka. 😂 chce to prax, skúste. Možno to nebude taký boj. 🙂 my nemáme problém večer zaspať. No v noci by bol stále na cicke. Z tohto som neskutočne vyčerpaná
@dominika0126 u nás aj noci sú také noročné. Mám dojem že jeho spánok sa len zhoršuje čím je väčší
Ja sa tiež neviem nejako pohnúť z miesta, čo sa týka tohto spania v noci. No je to vážne vyčerpávajúce. Celu noc som nespala už rok.
To sú deti.. bolestivý plač znie inak, ak by ho čosi bolelo pri ležani na chrbte, vedela by si že to je bolestivý plač.. znie úplne inak ako nervózny plač.. taktiez by ho zabolel chrbát aj pri stani, ak by išlo o bolesť.. toto bude proste aktívne dieťa.. moji boli všetci takí, vlastne neviem či poznám dieťa čo by v tomto veku vedelo ležať pri prebaľovani..
A dajake kresielko.nepomaha?
A s fyzioterapeutom ste to neriesili? Lebo uz som o tomto pocula v nejakej prednaske v suvislosti s fyziologickymi problemami babatiek. Ale bohuzial uz si detaily nepamatam. Jasne ze ked ma rok, tak je zvedavy a nechce byt ma chrbte, to je normalne. Ale ako pises, bolo tak od narodenia.
@jana_eyre_2 moje plače akoby ho drali z kože. Ale zas on plače za všetko tak.
@hipuska on neposedí ani v kresielku ani v stoličke. Ale keď bol menší rád sedel v babybjorne. Ale cestou sme ho tam nedávali keďže sa to nemá
@kataka10 práveže chodíme na neurológiu aj fyzioterapiu ale ani jedna to nejak neriešila aj keď vidia že proste nepoleží na chrbte aj som na to zámerne pýtala.
Vieš čo môj nepolezi na chrbte ani chvíľku a od narodenia spí len na brušku a ak sa v noci otočí na chrbát tak ho musím ísť otočiť ale u nás to je kvôli kolikam takže tam je bolesť bruška

Nemyslím si. U nás od 3 mesiacov to bol veľký boj, až kým nezačal 4nozkovat. Všetko chcel vidieť. Teraz má 11 mesiacov a chodí. A prebalujem ho, keď stojí. Popritom ho zabávam. Skúste tak. 🙂
Tiež ho uspavam na prsníku. Neviem si ani predstaviť ako to bude, keď prestanem dojčiť. :D