icon

Rotavírus a návrat do škôlky

7. okt 2022

Ahojte. Od kedy môže dieťa do kolektívu ? Ak malo pozitivny výsledok na rotavírus.a ešte otázočka môže ešte niekoho nakaziť je to 3 deň . Ďakujem pekne

lucia147852
7. okt 2022

Rotavirus prežíva dlho. Dcéra nakazila rodinu po vyše týždni. Ale ešte mala sem tam hnačku.

andreakukelova
7. okt 2022

Závisí od toho, aký je celkový klinický stav dieťaťa. či ešte hnačkuje/vracia, či prijíma stravu a tekutiny, teplotuje, či vládze "normálne" fungovať...Ideálne je týždeň doma, aby sa zotavil, po týždni skontrolovať stolicu a ak už nie sú hnačky a stolica je negatívna, môže do kolektívu...určite nie po 3 dňoch

autor
7. okt 2022

@andreakukelova ďakujem . Určite necham dieťa doma celý tyzden. Skor mi išlo o to či máme čakať že to môžme ešte aj my doma dostať. Vo školke to maju v každej triede . A čo čitat tak mamičky už dávaju deti v pondelok do školky čomu vôbec nerozumiem ale to je už ich vec

ada_alica
7. okt 2022

Ja som dostala rotavirus od dcéry po 5 dňoch

andreakukelova
7. okt 2022

môže, kým ho vylučuje stolicou

nevenka
8. okt 2022

Hej, krasa, po 3 dnoch, ak bol dokazany rotavirus, urcite dieta nema ist do kolektivu. Potom to dopadne tak, ze jedno dieta nakazi postupne celu triedu, ako napriklad my sme sa nakazili na koncorocnej besiedke v skolke, lebo si to "deti nechceli nechat ujst". Dcera grcala prvu ligu, za nou ja ako tehotna, co nikdy negrciam v tehotenstve, tak som si isla creva vygrcat, za mnou muz, starsi syn, nakoniec najmladsi 16 mesacny a potom este aj moja mama...🙄.
Takze rozmyslas spravne, treba to dieta nechat dlhsie doma, inkubacna doba moze byt aj dlhsia, zaroven, ked ma rotavirusom poskodene crevo, ma znicenu floru, v crece sidli imunita, moze chytit nieco dalsie alebo pretrvavat crevne problemy. Treba telu dopriat cas na zotavenie. Lebo Ti zase pojde z choroby do choroby.
Este pochopim tie sople, ale hnacky a grcacky, po 2-3 dnoch dat dieta do kolektivu, to mi hlava neberie, fakt.
Od dcerky napriklad viem, ze spoluziacka nebola v kostole v nedelu, lebo od piatku jej bolo zle, chodia spolu na zbor, ale v pondelok uz v skolke bola a vysledok? Grcali sme vsetci doma, no tak super...Bola som riadne nasrdena vtedy. Nadherne nam zacali prazdniny.