Rotavírus a návrat do škôlky
Ahojte. Od kedy môže dieťa do kolektívu ? Ak malo pozitivny výsledok na rotavírus.a ešte otázočka môže ešte niekoho nakaziť je to 3 deň . Ďakujem pekne
Závisí od toho, aký je celkový klinický stav dieťaťa. či ešte hnačkuje/vracia, či prijíma stravu a tekutiny, teplotuje, či vládze "normálne" fungovať...Ideálne je týždeň doma, aby sa zotavil, po týždni skontrolovať stolicu a ak už nie sú hnačky a stolica je negatívna, môže do kolektívu...určite nie po 3 dňoch
@andreakukelova ďakujem . Určite necham dieťa doma celý tyzden. Skor mi išlo o to či máme čakať že to môžme ešte aj my doma dostať. Vo školke to maju v každej triede . A čo čitat tak mamičky už dávaju deti v pondelok do školky čomu vôbec nerozumiem ale to je už ich vec
Ja som dostala rotavirus od dcéry po 5 dňoch
môže, kým ho vylučuje stolicou
Hej, krasa, po 3 dnoch, ak bol dokazany rotavirus, urcite dieta nema ist do kolektivu. Potom to dopadne tak, ze jedno dieta nakazi postupne celu triedu, ako napriklad my sme sa nakazili na koncorocnej besiedke v skolke, lebo si to "deti nechceli nechat ujst". Dcera grcala prvu ligu, za nou ja ako tehotna, co nikdy negrciam v tehotenstve, tak som si isla creva vygrcat, za mnou muz, starsi syn, nakoniec najmladsi 16 mesacny a potom este aj moja mama...🙄.
Takze rozmyslas spravne, treba to dieta nechat dlhsie doma, inkubacna doba moze byt aj dlhsia, zaroven, ked ma rotavirusom poskodene crevo, ma znicenu floru, v crece sidli imunita, moze chytit nieco dalsie alebo pretrvavat crevne problemy. Treba telu dopriat cas na zotavenie. Lebo Ti zase pojde z choroby do choroby.
Este pochopim tie sople, ale hnacky a grcacky, po 2-3 dnoch dat dieta do kolektivu, to mi hlava neberie, fakt.
Od dcerky napriklad viem, ze spoluziacka nebola v kostole v nedelu, lebo od piatku jej bolo zle, chodia spolu na zbor, ale v pondelok uz v skolke bola a vysledok? Grcali sme vsetci doma, no tak super...Bola som riadne nasrdena vtedy. Nadherne nam zacali prazdniny.

Rotavirus prežíva dlho. Dcéra nakazila rodinu po vyše týždni. Ale ešte mala sem tam hnačku.