icon

Rotavírus - skúsenosti

denaalubos
30. dec 2013

Koho dietanprekonalonrotavirus, ako dlho ste s touto chorobou bojovali a kolko trvalo zotavenie.. Moja Lianka uz 3ti den nic nepapa aspon uz sama pije nie je uz na infuzke ale stale je malatna a spava a horucky tiez uz presli... kolko jej tento stav moze pretrvavat? Mam o nu strach. Moc ju lubim a chcem aby bola uz doma ☹

Strana
z2
zita19
31. dec 2013

@tenerifka Radsej trosku trapenia v nemocnici pod infuziami ako riskovat doma dehydrataciu dietata. Take malicke telicko s nevybudovanymi obrannymi reakciami sa do fatalneho zlyhania dostane raz dva.
@denaalubos Uvidis bude dobre. Babku pozna, baka Ta nahradi. Musis sa dat aj ty dokopy aby si sa mohla o nu starat ked pride domov.

tenerifka
31. dec 2013

@zita19 Ved ano, ja len, ze je na Slovensku a celkovo v krajinach byvaleho vychodneho bloku kopec zbytocnych hospitalizacii. Schvalne som si citala statistiku a v krajinach EU(tych povodnych starsich) je v pripade rotavirusu hospitaliacia len u 10-15% chorych a priemerne 4 dni. Znovu zopakujem, na rotavirus sa zomiera v krajinach 3.sveta, kde je podvyziva, nedostatok pitnej vody a chybajuce zakladne hygienicke navyky.
Ked mali rotavirus moje decka, tak to mala polka mesta a nikto nebol ani v nemocnici ani na infuzkach a nikto na to nezomrel. Je jasne, ze strasenie lekarov a hospitalizacia je v niektorych krajinach narodnym sportom.
Ale nechajme to tak, nech si kazdy robi ako chce, hlavne ze budu deticky co najskor v poriadku...

epsonka45
31. dec 2013

@brinzulka ja som to myslela tak ze ma chcel urazit tym ze som malej nedala ten rotavirus

luciaq
31. dec 2013

@denaalubos ano hlavne vysileny. v nemocnici mal vysoke horucky cely den len spal

akramgad
31. dec 2013

@denaalubos neboj už to že troška zjedla je moc dobré znamenie že žalúdok sa dáva doporiadku neboj už za deň dva a budeš mať princeznú doma ! 😉

brinzulka
1. jan 2014

@epsonka45 ja som to tak aj pochopila 🙂 ...a myslela som to tak, ze on informovat moze- ale nema odsudzovat vo svojom spravani sloveka, kt.ma iny nazor, nieco spravil inak, ako si on predstavuje... - ze ma "pokazeny charakter"

denaalubos
autor
1. jan 2014

@kamca25
@zuzi0110
@tenerifka
@tamarka
@akramgad
@pink_lady
@zuzi0110
@ninusiak86
@nykushka6
@brinzulka
@tyssa
@luciaq
@epsonka45 baby dakujem vam za vase rady a skusenosti... a mam este jednu otazku....jedia vase deticky pribinacikov? Bo ked este v nemocnici nevedeli ze mame rotavirus, tak sa ma sestricka pytala ci mala nepapala nahodou pribinacika, na to som odpovedala ze hej niekolko ran po sebe ze ho velmi lubi, tak povedala ze to je jednoznacne z toho, ze kazda mamicka na oddeleni mi to potvrdi....teraz som v pomykove ze ho mozem malej dat alebo nie...celkom pekne sa rozpapala a zajtra chcem skusit s normalnou stravou..no a neviem co s tymi pribinakmi....ved vela znamych mam co doma jedia ho a nik nemal s tym problem....a vraj sestra hovorila ze kazda salmoneloza co je ze deti to maju z neho....tak co si o tom myslite, nemam jej ho skusat davat??? /ked ona ho tak velmi lubi, a stale krici "ciciiii"ako macicka co je na pribinacikovy / 🙂)

denaalubos
autor
2. jan 2014

@brinzulka tak teda dakujem za odpoved .. i ked som si ju predstavovala inak... temu som uz citala niekedy...teraz sa mi tu nechce citat 1000komentov ale dik...a ked uz ide o to vacsinou tam odpovedaju na to ze ci pribinacika davat pred rokom...viem je yam vela o tom aky je "zly" no zaujimave ze mala ho papavala dlho,no nie urcite od prvych prikrmov teda ale nikdy nic a neuuiirekom kamosiek mam co teda nie su na mk a kukajju na mna ze co je na nom zle...ked ich detom nikdy nic nebolo...a podotykam pribinakov nejedia len maly, lubia ho aj tí veľkí a tiez nemam v okoli nikoho kto by mi to mal potvrdit ze je taky ostrasny ze sa na neho "umiera" nie som z tych mamiciek co krmi dieta iba bio potravinami...

luciaq
2. jan 2014

moje obidve deti maju z pribinacika asi kyseliny a ked ho jedli tak z neho taku mliecnu grcku semtam pregrcli. tak im kupujeme podobne ale pribinaka nie

denaalubos
autor
2. jan 2014

@luciaq a ake su podobne jemu prosim ta?

luciaq
2. jan 2014

my kupujeme napriklad jednotacik, milacik a take podobne tvarohove kremiky, nie su take tazke ako pribinacik a su aj lacnejsie
😉

brinzulka
2. jan 2014

@denaalubos moj nazor- nedavaj.
Ak pomoze: nazor lekara...ako postupovat- http://www.rotavirus.sk/poradna-lekara.htm#kate...

akramgad
2. jan 2014

naša tiež lúbi pribináka ale dávame aj jednotáčika alebo urobím doma pribináka jeden mäkký tvaroh a jedna šlahačková smotana a vanilkový cukor podľa chuti všetko spolu vyšlahať a hotovo 🙂

pamaja
6. máj 2015

Ja mam dievcatko ockovane na rotavirus a chlapceka nie. Dievcatko opakovane vracalo, hospitalizacia 3 x za par mesiacov, ani jedenkrat rotavirus, ale intenzivne vracanie, neschopnost udrzat ani jednu lyzicku tekutin. Clapcek - pred 10 dnami rotavirus, intenzivne vracanie, natahovanie 3 dni - samozrejme na infuziach. Obe deti pritom vobec nemavajú hnacky, ale vracaju velmi intenzivne, su dehydrovane, preto tie hospitalizacie. TAKZE KAZDE DIETA JE INE, jedno zvladne rotavirus doma, ine keby sme zilo pred stovkami rokov by zomrelo na dehydrataciu, kedze nie je schopne urdzat ani lyzicku vody. KAZDA MAMA POZNA SVOJE DIETA NAJLEPSIE

Strana
z2