Rotavírus u 2-mesačného bábätka: Skúsenosti a rady
AHOJTEA holky,
Včera nám potvrdili rotavirus. Som úplne z toho smutná a zufala ze ako sa to mohlo stať. Dávam pozor na moje dieťatko ako len viem a stane sa toto.
Našťastie máme iba mierne hnačky, zápachaju. Sme bez TT a vracania.
@kacena4 je mi z toho smutno. S týmto vírusom som sa stretla v práci nie raz, keďže som sestrička. Ale u vlastného dieťaťa je to ine.
@andyka1993 ahoj ma aj znama u 4mesacneho.
Tiez je prekvapena...
My sme ho schytali so 4tt dcérkou, skončili sme v nemocnici 🙂 už máme po
@dominima tak to je len dobre 🙂
Dufam ze aj náš to prejde co najskôr.
@andyka1993 mna celkom prekvapilo, ze zdravotacka neda ockovat vlastne babo proti rotavirusom. A vie, ako to moze prebiehat... To fakt?
@lauricka očkovanie sme mali už vyriešené, lenže sme museli zmeniť mliečko, keďže nám prišli na to ze malý ma alergiu na kravske mlieko a vracal. Pani doktorka očkovanie zrušila.
@netiji bohužiaľ sa nepodarilo. Riesila som to s laktacnou sestrou, urobila som maximum pre to aby som mohla kojit ... nešlo to.
@netiji
@lauricka fakt komentáre, ktoré pomôžu. 🤦🏾♀️ ani dojčenie, ani očkovanie vždy nezaručí ľahký priebeh. A hla dieťa neočkované a nedojcene ma úplne úžasný príebeh.
Autorka, nestresuj sa. Hlavne že ma dobrý priebeh a aspoň ma čas ostane imunita. Moja ako 3 mes mala brušnú chrípku aj s teplotou, doniesla staršia zo školy. Proste sa to občas stane aj malému bábätku. A buď rada že je na tom tak super. Keď si spomeniem na rota u seba 😅
@andyka1993 vyzera to tak, ze mate lahky priebeh. Bud vdacna za to. O chvilu bude dobre. A bude mat protilatky. Ked uz sa to deje, skus si z toho zobrat pozitiva. O tyzden o takomto case uz bude fajn 😉 mozno aj skor. Moj syn mal ako mesacny rotavirus, ale o dost tazsi priebeh...hnacky, zvracanie, horucky, lezali sme tyzden na infekcom. Netusim tiez odkial. Boli sme max v kociku na prechadzke. Pritom bol plne dojceny. Ale pomohla nam az mrkvova stava vtedy.
@lilli110 ďakujem za milé slová 🙂
@lilli110 okrem poradne a prechádzky nikam nechodíme. Tiež si to neviem vysvetliť. Ale stalo sa a bude len dobre 🙂
@andyka1993 za malicko 😊 urcite bude dobre. Uz teraz je. Dietatko ma co potrebuje, ma teba pri sebe a vtedy zvladne aj taketo tazsie chvile a choroby. Inac aj moj najmladsi krpec ma alergiu na mlieko 🤪
@lilli110 jejda. Aké mliečko pijete? 🙂
@andyka1993 Nutrilon allergy care syneo 2. Chodime na gastro. Plus laktozova intolerancia k tomu 🙈🤪
@lilli110 nás gastro čaká vo februári. Našťastie mame laktozu negat 🙂 my pijeme Nutrilon Digestive Allergy Care.
@andyka1993 zdravím, ako ste nakoniec dopadli? Nemali ste následne znížený príjem a menšiu chuť do jedla? Tiež syn, 4 mesačny má rotavírus/ bez príznakov alebo resp sme mali, máme ale problém že mi malý naďalej odmieta fľašu a pije hrozne málo… ďakujem ta pomoc

co stresujes?? vsak je to bezny virus podobne este zazijete ajajaaaj. kym mate dobry priebeh je to ok. drzim palčeky