icon

Roupy. Co s nima ve dvou letech?

oliivie
3. feb 2011

Ahoj holky ze Slovenska, mám dotaz, jestli se na Slovensku dá volně koupit nějaký přípravek proti roupům. Tady nám dr napsala recept na Vermox sirup, ale v lékárnách se mi nepodařilo ho sehnat, prý výpadek výrobce. Na tablety je prý ještě malá (2 roky) a nic jiného tu není... ☹ Díky moc.
Oliv

lalipop
3. feb 2011

no nam stacili tabletky, lebo dcera uz bola starsia. tak neviem ci maju aj sirup.

benne
4. feb 2011

zaujala ma otázka, kedže som nemala šajn, čo su roupy - som si dala slovník česko-slovenský, a že "vrtochy" 😀 😀 no ale pátrala som dalej a že "mrle" 😝 nepríjemné, no nemám zatial skusenosť, ale možno baby v tejto diskusii budu vedieť: https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/dcerka-ma-11-mesiacov-a-ma-mrle-ako-jej-pomoct/

ivett1
4. feb 2011

ahoj...zatial nemame osobnu skusenost, ale mozno je to len otazka casu 😝 ...asi pred dvoma mesiacmi sa nasi znami preliecovali s celou rodinkou dva tyzdne a kedze maju dve deturence (2 a 5 rokov), tak uzivali aj sirup, ale vsetky lieky mali len na lekarsky predpis...

len.petra
4. feb 2011

ahoj, vermox tabletky su podla pribalovej informacie od jedneho roka, nemal by to byt problem, dava sa len jedna tabletka a potom dalsia o 2-4 tyzdne. Doktorka Ti povedala, ze malej nemozes dat tabletku? 😕