icon

Rozbitý teplomer

15. dec 2022

Dobrý deň, večer sa nám doma rozbil ortuťový teplomer, máme 2 ročnú dcéru, ktorá bola v miestnosti. Rýchlo som jej vypláchla ústa, umyla zuby, chcela vyvolať zvracanie, ale len ju napínalo, dala som jej tekutiny, neskôr som čítala o aktívnom uhlí, tak som jej dala aj to, ale už prešlo niekoľko hodín. Miestnosť kde sa to stalo som umyla a priebežne cez deň vetrám. Dcéru stále sledujem, ale premýšľam či sme nemali ísť na pohotovosť. Prešlo takmer 20 hodín, príznaky otravy som nespozorovala. Neviete dokedy sa môžu objaviť príznaky? Je možné, že až po niekoľkých dňoch?

Strana
z2
annm81
15. dec 2022

Čítala som začiatok diskusie a teda ja by som takto nezľahčovala. Ortuť je veľmi toxická. Ale nemyslím, že tvojmu dieťaťu niečo bude. Tvrdíš, že si hneď prišla, vzala dieťať preč, vyvetrala, pozbierala ortuť. To s tým zvracaním bolo zbytočné, keďže zjavne nič nezjedla. Máš ponaučenie, že nebezpečné veci sa skladujú mimo dosahu detí - aj keby teplomer nebol ortuťový (čo verím, že mohol byť, sama ich mám doma a preferujem pred ostatnými), stále sa mohla škaredo porezať.

tahomi
15. dec 2022

Pohotovost? A tu je odpoved na to, preco su 5-6h cakacky.
Ostatne radsej nekomentujem, inak vyvolavat zvracanie pri intoxikacii nie je absolutne vhodne.

autor
15. dec 2022

Guľôčky som odstránila vlhkou handrou ako som čítala, keďže som injekčnú striekačku nemala doma. Aj s teplomerom som ich najskôr v sáčku hladila do koša, ale dnes išli do nebezpečného odpadu.

autor
15. dec 2022

Presne, že to nechcem zľahčovať, keďže všade píšu ako je to strašne toxické. Prešlo 24 hodín a vracanie ani hnačky sa nedostavili, takže sa jej nemohlo dostať priveľké množstvo do organizmu. Ale aj tak mám vnútorný nepokoj či nemôže mať aspoň určitú dávku, ktorá časom môže spraviť problémy. Každopádne ďakujem všetkým za odpovede. Budem dúfať, že keď sa kedysi deti hrávali s tými guličkami a nič sa im nestalo, tak to bude aj náš prípad. Guľôčky som našla na zemi ďalej od malej, podľa mňa si ich ani nevšimla a nehrala sa s nimi, skôr som mala obavy či nestihla oblízať teplomer po vytečení ortute.

Strana
z2