icon

Rozdiel medzi atopickým exémom a seboroickou dermatidídou

janyka
2. apr 2013

Je to jedno? Alebo je tam nejaký rozdiel. Jedna lekárka nám určila atopiu, druhá zase seboreu. Je to možné, aby dve lekárky stanovili 2 rôzne diagnózy?

kobercek1
2. apr 2013

no nie je to to iste. ale u koznych ochoreni sa tazko stanovuje co to je. vacsinou lekari proste odporucia pripravok s ktorym maju najlepsie skusenosti a podla toho ako to zabera a ako sa ochorenie vyvija sa blizsie stanovuje co to presne je. moj maly ma tiez seboreu, od mala to ma vo vlaskoch. raz za cas mu to vycesem. ked bol mensi mal to aj na cielku.

lukino189
2. apr 2013

súhlasím s koberčekom :DDD že kožné to budú diagnostikovať pri liečbe, ale počas toho si budeš (ak ten ekzém máš ty) pripadať ako pokusný králik, preto by som sa spýtal lekárky, či je možné sa vyhnúť rôznym antimikotikám, zinkovým a kortikosteroidným prípravkom a prejsť na nejakú alternatívnu liečbu BEZ vedľajších účinkov. Napr. BIOPTRON - biolampa, tá má výborné účinky na dermatologické defekty 😉

janyka
autor
2. apr 2013

@lukino189 ja nie, syn má. Má to vo vláskoch, na nohách a trupe. Má aj potravinovú alergiu. Ale tá biolampa ma nenapadla a máme ju doma! Díky za tip 🙂

lukino189
2. apr 2013

Výborne, ak je to BIOPTRON tak máte vyhraté :D Na to, aby ste videli čím skôr nejaké zlepšenie svieťte min. 4 minúty na všetky zasiahnuté časti, netreba s tým hýbať. Min. opakovať 2 krát denne, najlepšie ráno a potom večer 🙂 Treba byť trpezlivý. Verím, že o 2 mesiace budete na seba pyšní 🙂