icon

Rozdielna veľkosť uší u ročného dieťaťa

18. feb 2021

Môžem sa spýtať prosím vás či má niekto skusenost s týmto. Moje dieťa sa narodilo s jedným uchom väčším a druhým menším. Je to dosť viditelny rozdiel. Myslela som si, že časom sa mu to zlepší a nejako sa to dorovna, ale nič. Už ma rok. Jedno ucho vyzerá už pomaly ako dospelácke a druhe maličké. Vplyv na sluch to nemá. Ďakujem za prípadné reakcie alebo skúsenosti

lindusss2016
19. feb 2021

Asymetria je uplne normalna vec. Moja dcera mala kazde oko ine ako babatko, nemyslim farbu, ale tvar, teraz ma 5 a uz to nevidno. Mozno sa to strati a mozno nie, nespravis s tym nic. Ak je to dievcatko, nech nosi celenky, dlhe vlasky

lubi40
19. feb 2021

aj moj syn ma kazde ucho ine - rozdiel ked bol babatko 5mm - cize dost na tekej malinkej hlavicke. Pytala som sa na to lekarky, operovat usi sa da najskor v 5-6 rokoch - dovtedy su chrupavky velmi makke. Teraz uz ma na to vek - ja som si zvykla a uz to nevnimam. Takze som nic neriesila. Ak by to synovi zacalo vadit, urcite sa nebudem plastike branit. Nepotrebujem aby mal depky, kvoli usiam.

lianka123
19. feb 2021

Ahoj, skus pozriet ci aj ine casti tela ma asymetricke. Starsi syn mal tiez 1 usko vacsie, teraz ma 4.5, uz to nevidno. Mladsi ma asymetricku celu pravu pol9vicu tela, velmi diskretna asymetria a ako rastie tak sa to straca. Jemu vsak na genetike bola potvrdena mutacia 1 genu, zdedene po manzelovi, manzel ma fiez pravu stranu tela hrubsiu. Nie je to vidno vobec, ale az ked sme riesili maleho tak sme na to dosli. Skus mu dat spravit geneticke testy, mozno najdes vysvetlenie.

ejmylia
19. feb 2021

Ťažko povedať, či sa to stratí alebo nie, na to je podľa mňa ešte dostatok času. Genetické testy by boli možno fajn, ak je nejaký problém, isto by sa tam bol ukázal. No ak to bude aj v puberte alebo okolo 10 roku vidno, tak už potom len plastika