Rozdýchavanie dieťaťa po narodení

nikusssik
26. nov 2021

Ahojte, mate podobnu skusenost? Po narocnom porode museli moju dcerku 2 minutky rozdychavat, potom uz mala apgar 10. Podla lekarky to nebolo velmi dlho takze vsetko je ok, jeden den bola v inkubatore na sledovani. Krasne papa, vyzera byt uplne v poriadku. Potrebujem asi len troska povzbudit ak tu nie som sama s takou skusenostou.

deedol
26. nov 2021

mojho maleho takto ozivovali/rozdychavali - apgar 3-7-9. cvicili sme rok vojtovku kvoli tonusovym odchylkam (moze-nemusi suvisiet), inak zatial ok. teraz ma 3,5r.

dominushka23
26. nov 2021

mne sa moja starsia narodila cela modra s pupocnikom okolo krku, uz nedychala ☹ hned ju brali prec asi o minutu som uz pocula plac...chvalabohu vsetko je v najlepsom poriadku o 2 mesiace to bude 9 rokov

breznica
26. nov 2021

@nikusssik ak jej po narodení urobili sono hlavičky a všetko bolo v poriadku, nemáš sa čoho báť

nikusssik
autor
26. nov 2021

@dominushka23 a cvicili ste alebo mali ste nejake specialne kontroly?

karola987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jgk24
26. nov 2021

moj mal apgar 4-8-10..teraz ma rok a pol a je zdravy, vsetko v pohode... akurat sme chodili na neurologiu prvy rok

jaroe
26. nov 2021

@nikusssik moju tiež krátko rozdychavali, ďalší vývin úplne v pohode. Neboj🙂

negymama
26. nov 2021

aj moja najstarsia dcera bola resucitovana s apgar skore 3-5-7. neskor mala aj cystu v hlave. cvicili sme intenzivne vojtovku - dnes ma 17 rokov, zdrava, mudra, papulnata pubertacka 😉

zuzzinkaa
26. nov 2021

@nikusssik u nás tiež rozdýchavaná a veľmi sa nechytala takze 8 hodín na podporných prístrojoch, potom naskočila sama. Apgar tuším 3/5/8. Prvý rok sme chodili na kontroly na pľúcne a dostala na odporúčanie lekárov z pľúcneho doplnkové očkovanie proti RSV. (To si ale nemyslím že je tvoj prípad, moja bola nedonosena). Po roku vyradený z evidencie, dnes 2,5 ročne zdravé dievčisko 😍 žiadne komplikácie.

danieli
26. nov 2021

Aj u nas syna po sekcii, zdrave spokojne

deginko
26. nov 2021

Môjho museli tiež oživovať...oddávali mu rýchlo vodu a dávali kyslík až sa nadychne,apgar mal 3-7- tretí nerobili...sledovali ho každú chvíľu brali na kontrolu..rozkojil sa hneď prvý deň odišiel z pôrodnice pribratý,pustili nás hneď klasický na 3 deň akoby sa nič nestalo...dokonca mu nedali ani odporúčanie na neurológiu...celkovo som bola z toho v strese teraz má 17mesiaci,motoricky sa vyvíjal perfektne dokonca aj popredu bol vo všetkom...takže čas ukáže...ja dúfam,že je aj bude v poriadku

halci
26. nov 2021

Ahoj, moju museli ozivovat po tazkom porode, den v inkubatore, apgar 6-9, odporucili sledovanie na neurologii, v 3 mes jej neurologicka zistila hypotonus-znizene svalove napatie, cvicili sme Vojtovku. Ma 9, je sikovna, chodi na plavanie, tanecnu (dokym sa dalo) ale kvoli skolioze musi aj rehabilitovat. Velmi rada a rychlo beha.

nikusssik
autor
26. nov 2021

Ďakujem za povzbudivé slová. Dávam si to trocha za vinu, že som ju nedokázala vytlačiť skôr, že sme sa vytrápili obe, ale ide hlavne o malinkú. Je zlatá, len ten strach, čo bude.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
floren
26. nov 2021

@nikusssik svagrova sesternica tak mala maleho, zhodou okolností sme boli spolu na izbe v porodnici, chlapci mali včera dva roky a všetko ok

zuzuliatko18
26. nov 2021

Mojho tiez rozdychavali, apgar Mal 3-5-7, cvicili sme hypertonus aj hypotonus, je sledovany na neurologii, ale vsetko vyzera byt ok. Drzim palce.