Rôzne bolesti prváka
Ahojte dievcata, chcem.Vas poprosit o radu. Mam syna, ktory je prvak a po pol roku sa ustavicne stazuje na rozne bolesti, ktore lekari vyvratili a mam pocit,ze si to vymysla. Zazili ste to niektora? Ako ste to riesili?
áno, v školke, vždy ho ráno bolelo bruško- cez víkend nie, ale to si nevymýšľal, on sa krčil, plakal od bolesti
- detská ho vyšetrila- parazityy, uzt brucha, výtery- a poslala nás k psychologičke
tá mi potvrdila, že aj ked to je fantomová bolesť, jeho to bruško bolí naozaj... rozprávali sa a kreslili asi tri sedenia a nikdy nepochopím ako???? ale našla problem- mal v školke oblubené auto ale náš syn bol vždy introvert a nevedel si k tej hračke prebojovať cestu- odporučila mi porozprávať sa s učitelkou a tá to vyriešila tak, že auto zobrala do ruky a dala mu ho, kým si iné deti rozchytali hračky... bolesti odišli zo dna na den, nikdy viac ( už je vysokoškolák) nemal problem so žalúdkom, s trávením, je dobrý jedák, ... len zostal introvert🙂
dieťa často svoje problemy vlastne ani nevie pomenovať, označiť... psycholog je bomba vec
ono to podla mna tazko zistite od zien radu v tejto tazkej situacii, lebo urcite su deti, ktore (nie v zlom) simuluju a vyjadruju tym svoje pocity, ale co ak Vas syn ma fakt bolesti? a tvrdi to o roznych castiach tela? vy mu skor verite ci nie? bavi ho skola? (moj prvak ma uplne sklamanie zo skoly, ani sa mu nedivim, pristup by mohol byt 100x milsi a osobnejsi a skola 100x zaujimavejsia). Stazuje sa aj vtedy, ked ho nieco bavi, ked je v strede zabavy, ci napr. len vecer, rano? Moja dcera vcera vecer chcela, aby som jej obviazala nohu, ze ju velmi boli a pozorovala som ju, ohmatavala, tvarila sa uplne ubolena a potom zrazu vravi, ze aha, nie mami, tuto druhu nohu mi radsej obviaz, tato ma boli, som sa pomylila🙂
ja som takto mala problemy na zakladnej skole - v ramci telesnej vychove cca v 4. rocniku sme chodili na plavanie (mali sme v budove skoly bazen).. vzdy ma bolievala hlava, brucho - ale vazne mi bolo zle.. az neskor sme zistili, ze to kvoli tomu plavaniu - dodnes neznasam bazeny a vzdy ked vstupim do plavarne, rozbusi sa mi strasne srdce a zle sa mi dycha... v skolke sme tiez chodili na plavanie, ale tam nas "ucili" plavat tak, ze nas hodili do hlbokej vody a nedovolili sa chytit okraja, palicou nam branili ist ku kraju... traumu mam na cely zivot...
mozno ho tiez nieco trapi v skole a preto ma tieto bolesti
@mius.brcko teda to si mala fakt "odbornú" výuku plávania 😨, sa ide ani nedivím, že bazény neznášaš.....
U nás to tiež tak bolo a aj teraz je druhak a tiež mávala také stavy že povie že mu je zle dokonca mi aj vracal ale nakoniec sme zistili že má len stres zo skoli a hlavne z matematiky ledo majú dosť neprijemnu pani učiteľku ktorá po nich kričí.Teba sa deti veľa pytat a zistiť či ich niečo netrápi alebo či mu v škole niekto nerobí zle
@andruska80 no veru... ale prisli sme na to fakt az po rokoch.. vsetky mozne vysetrenia som pochodila a uz si vazne mysleli, ze stale simulujem, no mne bolo vazne zle
Ano uz som to riesila aj s ucitelkou, aj lekarkou, teraz je po dvoch tyzdnoch v skole prvy den a uz bol telefonat zopo skoly,ze je mu zle,trva to tri mesiace a u lekara sme zakazdym, na lahku vahu to neberiem,len ma zaujimali vase nazory a dakujem za ne
@mius.brcko ja takto neznesiem saunu... tiež ako škôlkári sme mali plavecký a v rámci toho povinnú saunu - vadilo mi byť v tom horúcom vzduchu, nevedela som tam dýchať, ale museli sme vydržať presne stanovený čas (netuším koľko to bolo, možno len minútka či dve, pre mňa to boli nekonečné hodiny), až potom všetkých naraz von nás pustili... a dodnes mám so saunou problém, skúšala som ako dospelá ale proste nevydržím tam, neviem tam byť, neviem tam dýchať ... ale uzavretý priestor mi nevadí, len ten zvláštny vzduch... pritom aj teplo ako také milujem, letné horúčavy si doslova užívam... ale sauna proste v žiadnom prípade.
Brusko ho bolieva a samozrejme hned nastava ulava, ako nahle dojdeme k lekarovi a cez vikendy je fit. Ucitelke som dnes naznacila ci nemoze ist o nejake ,,vymyslanie si" tak tvrdila ze bol bledy, ze to bolo vidno ze nieje ok. Tak sa bojim ze to bude psychologickeho charakteru
@mius.brcko keby niekto takymto sposobom ucil moje dieta plavat, tak ho tou palicou prizabijem👎
@leonor100
na tvojom mieste by som z neho skusila dostat co kamarati, co vychovavatelky, co ucitelky...to moze byt ozaj malickost, drobnost... niekto nieco povedal - zvysil hlas na neho kvoli blbosti a on ma odvtedy strach z neho, odsledovat kedy to zacina, ci na konkretnom predmete..a aj s ucitelkou by som sa porozpravala ci si nieco nevsimla medzi detmi...
@leonor100 moj syn mal tiez bolisti bruchu este skor ako zacala skola. So skolou to nemalo suvis. Mal take bolesti, ze rano nezvladal ranajkovat a zvijal sa na sedacke, bolo to tak 3-4krat do tyzdna. Vysetrenia OK. Pomohol nam homeopat, sedeli sme spolu 3hodiny a zistil, ze dieta nevie dat zo seba hnev. Od vtedy ziadne bolesti. Odporucam skusit homeopata ale dobreho.

@leonor100 opytala si sa ho co ho trapi? pripadne ucitelky? nieco v skole sa mu nemusi pozdavat a takto to dava najavo.... - teda je to moznost...