Rozstrapkané nechty u 1,5 ročnej

tehulka2016
25. apr 2018

Ahojte, neviem to dobre opisat, ale mala ma na nechtoch na nohach take rozstrapkane, ciarkovane, ako keby uplne slabe a makke nechty. stretli ste sa s tym?? ma to od narodenia. nemizne jej to. Bola kojena, teraz mlieko nema, ale ma dostatok mliecnych vyrobkov.

secretadmirer
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maruski99
26. apr 2018

vitamíny a pestrá strava.. nie je predsa problém si zbehnúť do lekárne a pýtať si niečo na to, či?

tehulka2016
autor
26. apr 2018

@maruski99 praveze pestru a vyvazenu stravu ma. Chcela som vediet, ci niekto nem podobnu skusenost.

sunmartina
27. apr 2018

Moj syn take nieco tiez ma od narodenia,ale iba na palcoch na nozkach.Ma to akoby prehlbene nechtove lozko,neviem to opisat...striha sa to horsie,aj ked vrsky ma ostre po krajoch..v porodnici aj na poradniach vraveli,ze to sa mu samo upravi,ale ma uz 1,5 roka a len mierne sa to zlepsilo.Minulesa mu viac nechtikov na nozkach polamalo,ale pozdlzne-nie v tom smere,ako sa strihavaju a to az po spodok...cize sa mu akoby zuzil cely nechtik.Budem to musiet asi len sledovat dalej,zatial netobim paniku,ale veru sa mi to nepaci.Obe deti mi nemaju radi strihanie,starsia 3,5rocna dodnes vyvadza,hlavne pri nohach...a to ozaj davam pozor,aby ich to nebolelo alebo tak.

sunmartina
27. apr 2018

A zabudla som spomenut,ze maly je stale dojceny a pije aj kravske...

scarlet608
29. apr 2018

Aj my sme to mali,....este niesme uplne fit, ale zlepšilo sa to časom. podla mna islo o to ako sa učila chodiť, zakopávala, ošúchavala nechty kde kade a potom jej kadejako rástu,teraz v 2 rokoch uz ma predsa chôdzu istejšiu,tym pádom aj nechty vyzerajú lepsie.boli sme s tym aj u detsk. lekárky,ale ta mi len potvrdila maj názor,ze malým deťom kym sa učia chodiť,rastu tie nechtiky kadejako. Drzim prsty, nech sa to rychlo urovná;)