icon

Rýchle priberanie novorodenca

rebus11
25. jún 2025

Dobry den,
Dnes ma pediater zdrbal ze mala rychlo pribera..
Narodena 19.5. s vahou 4000g a 51cm( 3720g po prepusteni z porodnice). K dnesnemu dnu ma 5 tyzdnov a 2 dni a vahu ma 5300g..
Narodena bola 19.5 (10.6.vaha 4400g) a k 19.6 po mesiaci mala 4840g..a k dnesnemu dnu 25.6.vazi 5300g
Kojena MM a dokrm UM(kendamil),davame cca 60-90ml po kojeni( niekedy nie a niekedy ak este place tak ano)
Dnes mi pediater povedal ze ma velky narast vahy lebo podla jeho vazeni pribrala za 15dni 900g
Celkovo ale od porodu s porodnou vahou 4000g do dnes 1300g( 5 a pol tyzdna)
Prosim vas,je to vela ci mam to zahodit za hlavu..
Mava reflux,grckanie

Dakukem

simonka_vi
25. jún 2025

Podla mňa to nemusíš riešiť môj tiež prvé dva mesiace priberal cez 800g ale bol len na MM teraz ma skoro 6mesiacov a nemá ešte ani 6kg 🙈 vôbec sa nestresuj každé dieťa papa toľko koľko potrebuje

deti95060810
25. jún 2025

načo ju dokrmuješ UM. zbytočne.
akurát docieliš to, že sa ti bude tvoriť menej mlieka. popr. bude malé bábo odmietať tvoje MM. Z fľašky ide ľahšie mliečko ako z prsníka - samozrejme nie každej maminke, alebo môže jej viac zachutiť UM ako tvoje .

denkabemommy
25. jún 2025

@rebus11 Nie, nie je to veľa, tak nejak priberali aj moje čisto dojčené deti. Dokonca už z pôrodnice išli tažší ako keď sa narodili 🙂

zuzana9393
25. jún 2025

Nám malý pribral za 3 týždne 1200g a doktorka sa akurát zasmiala ako pekne rastie. Aj kamoške čo so mnou bola v pôrodnici tiež tak priblizne pribrala mala a všetko ok. Nestresuj sa tým, ďaleko horiace by bolo keby chudne.

beata_k
25. jún 2025

@rebus11 Kde na tych pediatrov chodite? Autorka, nic sa neboj. Obe deti mi rastli ako na drozdi. Dnes su to klasicke " rukate, nohate" a v pase im padaju teplaky.

petamich
25. jún 2025

Nas sa narodil mal 4.5 kg, z porodnice sme sli a mal 4, dobehol to velmi rychlo, extra rychlo priberal a trvalo to kym zacal chodit a odvtedy len beha a skace, on asi nevie ani kracat normalne. Pediatricka to sledovala, smiala sa, ze mi tecie smotana.

jamimo
25. jún 2025
@beata_k

@rebus11 Kde na tych pediatrov chodite? Autorka, nic sa neboj. Obe deti mi rastli ako na drozdi. Dnes su to klasicke " rukate, nohate" a v pase im padaju teplaky.

@beata_k by si sa čudovala, čo lekár, to iný názor. Naša neter (plne dojčená) priberala 125 gr. týždenne a doktorka naložila mamičke, že veľa priberá, treba znížiť intenzitu kŕmenia. Prvorodička poslúchla. Dieťa vrieskalo celé noci, samozrejme od hladu... 🙄
Kamarátka keď dojčila, žiadne UM, malý pribral aj 800-900 gr. za mesiac a lekárka ju pochválila, či má v prsiach smotanu 🤭

colsami
25. jún 2025

Kazdy mesiac od narodenia bol u nas prirastok 1,5kg a nikto okom nemihol (a to teda boli nizsie porodne vahy).
Dokrmovaniu s UM tiez nerozumiem, ale ok.

anavixy
25. jún 2025

Mava reflux, grckanie, vela pribera… urcite potrebuje ten dokrm?

zenazaba
25. jún 2025

900g za 15 dni je doslova prezrate dieta. Na co dokrmujes, ked mas evidentne dostatok MM? Dieta bude mat sialene koliky.

radacak
25. jún 2025

@rebus11 deti na MM priberajú viac
Moja sa narodila s 3065 g po prepustení na prvej poradní mala 2830 g
7 mesačná mala už 9600 g ..... teraz bude mať 14 mesiacov a nemá ešte ani 11 kg prosté ako sa začala veľa hýbať tak priberá pomenej... neriešila by som
Ale podľa mňa nepotrebujete dokrmovat um

ivinkapink
25. jún 2025

Vobec by som sa tym netrapila, moj syn pribral za prvy mesiac 1700g a doktorka sa len smiala, ze to este nemala..nepovedala ze nemam krmit, to co je za blbost...v troch mesiacoch mal 8kg a teraz ma tri roky a 16kg, uplne normalny zdravy chlapec...Ani s tym umelym by som to nevidela tak kriticky, postupne ako sa rozbehne mlieko, UM vysadzat...Pri dcere som to tak mala, do 6tyzdnov som aj dokrmovala a veru priberala menej ako synator. Najstarsia bola vylucne na UM a hmotnostne prirastky mala najmensie, takze nie je pravda, ze z UM sa pribera viac.

ewell13
25. jún 2025

Moj priberal strasne vela.
Narodil sa 4160g, doktor na kazdej poradni len napisal do karty obrovsky hmotnostny prirastok😁 inak neriesil. V 6 tyzdnoch mal 6 kil.
V 5 mesiacoch mal 10 kil.
Tam sa to ustalilo, teraz ma 9 mesiacov a 11 kil.

ema22270
25. jún 2025

Tiez by som nedokrmovala. Ked bude priberať vela z materskeho mlieka to by som neriesila nejako. Ale umele netreba davat. Keby chudlo babo, tak ano.. ale podla mna mas teda mliecka dost

nikushka8
26. jún 2025

Moje dieta probralo prve 2mesiace 1,5kg a kilo 😁 z 3020g (2760g pri prepusteni) tintitka bola mini buchticka 😍 tiez som dokrmovala 1-3x denne, lebo sa nevedela sama poriadne najest prvych 8tyzdnov. Potom sa to ustalilo (aj kojenie,aj vaha).

rebus11
autor
26. jún 2025

Pisem za zenu🙂som muz..dakujem velmi pekne za vase rady a postrehy..vysadili sme UM kompletne a uz druhy den sme cisto na MM..fakt bola prekrmena atd lebo uz druhy den min grckanie,min plac pri stolici a celkovo sa chova viac kludnejsie..
Pediatra je..em uz tiez s jeho nazormi

Vsetkym vam dakujem teda este raz za vase odpovede😇😇

ema22270
27. jún 2025
@rebus11

Pisem za zenu🙂som muz..dakujem velmi pekne za vase rady a postrehy..vysadili sme UM kompletne a uz druhy den sme cisto na MM..fakt bola prekrmena atd lebo uz druhy den min grckanie,min plac pri stolici a celkovo sa chova viac kludnejsie..
Pediatra je..em uz tiez s jeho nazormi

Vsetkym vam dakujem teda este raz za vase odpovede😇😇

@rebus11 super tak parada, ze je uz aj kludnejsia. 🙂🙂

jankalukasova
27. jún 2025

Nič hororové... Moja najstaršia sa narodila ako 3720g. V pol roku mala 11kg.... Ale v roku mala len 11,5kg. Pekne sa z toho vytiahla.