icon

Rýchle uzatváranie fontanely u detí: Skúsenosti?

10. okt 2024

Mali ste niekto? Maly ma 5,5m a fontanela na špic prsta, dr. sa k tomu vobec nevyjadrila ale ja viem, že také rýchle uzatváranie nie je moc dobré. Ona nepovedala nič, vraj všetko oki. Skúsenosti?

teddustok
10. okt 2024

Syn tak mal po narodeni. Ale u neho bolo vidno, ze hlavicka rastie divne, celo vypukle, hlava taka podlhovlasta. Nakoniec sme sli do martina do ortoprotetiky a zistili mu zrastene lebecne svy a operovali ho...
Ale ak vasmu hlava rastie normalne, do sirky, hlava rastie tabulkovo mesacne a vývojo je v poriadku, nemal by byt problem... Skonzultuj s pediatrickou pripadne nech urobia sono hlavicky

kacena4
10. okt 2024

stale ju ma otvorenu t.j. je to v poho, ak by sa predcasne uzavrela sleduje sa dieta ci rastie rovnomerne hlavicka a ci sa nedeformuje. takze neboj dieta nema len 1 fontanelu

autor
10. okt 2024

@teddustok
@kacena4
Ďakujem baby, ste ma upokojili trochu, pediatrička stale chvali, že ma krásnu hlavičku rovnomernú, žiadna deformita, dokonca ani zležanú sme nemali, vobec nič 🙂
Z mesiaca na mesiac rastie aj obvod hlávky, takže asi zrejme preto to neriešila ani.

taktotedanie
10. okt 2024

Neobmedzila podavanie vit D?

autor
10. okt 2024
zuzana_sue
28. jan 2025

Dobrý deň, smiem sa spýtať ako je to u vás s odstupom mesiacov? Fontanela zostala malinkému ešte otvorená alebo sa už uzatvorila? (Naša takmer 5 mesačná má tiež fontanelu len na špičku prsta).:/

autor
28. jan 2025

@zuzana_sue dobrý deň, stále na špičku prsta (9m) 🙂 Dr. vobec nerieši, vraj to úplne ok.

zuzana_sue
28. jan 2025

Takže ste nemuseli znizit davku vitaminu D a aj napriek tomu je velkost fontanely od toho oktobra rovnaka?🙂 To mi teda dava nadej, ze to tak moze byt aj u nas.🙂

autor
29. jan 2025

@zuzana_sue presne tak, popravde ale Dčko nedavam každý deň 🙈😅 teraz už skôr ako si spomeniem, niekedy každy druhý deň a niekedy každý. Ale presne tak 🙂 Nebojte bude dobre, moja dr. nechapala čo vobec riešim, že bežná vec. Iné asi je, keď to už pediater rieši, ale mame 9m a fontanelka teda stále nie je uzavretá🙂