Rýchle uzatváranie fontanely u detí: Skúsenosti?
Mali ste niekto? Maly ma 5,5m a fontanela na špic prsta, dr. sa k tomu vobec nevyjadrila ale ja viem, že také rýchle uzatváranie nie je moc dobré. Ona nepovedala nič, vraj všetko oki. Skúsenosti?
stale ju ma otvorenu t.j. je to v poho, ak by sa predcasne uzavrela sleduje sa dieta ci rastie rovnomerne hlavicka a ci sa nedeformuje. takze neboj dieta nema len 1 fontanelu
Neobmedzila podavanie vit D?
@taktotedanie nie
Dobrý deň, smiem sa spýtať ako je to u vás s odstupom mesiacov? Fontanela zostala malinkému ešte otvorená alebo sa už uzatvorila? (Naša takmer 5 mesačná má tiež fontanelu len na špičku prsta).:/
@zuzana_sue dobrý deň, stále na špičku prsta (9m) 🙂 Dr. vobec nerieši, vraj to úplne ok.
Takže ste nemuseli znizit davku vitaminu D a aj napriek tomu je velkost fontanely od toho oktobra rovnaka?🙂 To mi teda dava nadej, ze to tak moze byt aj u nas.🙂
@zuzana_sue presne tak, popravde ale Dčko nedavam každý deň 🙈😅 teraz už skôr ako si spomeniem, niekedy každy druhý deň a niekedy každý. Ale presne tak 🙂 Nebojte bude dobre, moja dr. nechapala čo vobec riešim, že bežná vec. Iné asi je, keď to už pediater rieši, ale mame 9m a fontanelka teda stále nie je uzavretá🙂

Syn tak mal po narodeni. Ale u neho bolo vidno, ze hlavicka rastie divne, celo vypukle, hlava taka podlhovlasta. Nakoniec sme sli do martina do ortoprotetiky a zistili mu zrastene lebecne svy a operovali ho...
Ale ak vasmu hlava rastie normalne, do sirky, hlava rastie tabulkovo mesacne a vývojo je v poriadku, nemal by byt problem... Skonzultuj s pediatrickou pripadne nech urobia sono hlavicky