icon

Sauna a wellness s deťmi, ktoré majú kašeľ

24. feb 2023

Takze sme na lyzovani ale prsi,takze vcera sme dosli ze zalyzujeme ale nieje sneh,Teda co robit s dermi?Napadol nam welnes ale,deti 2z 3 uz kaslu 2tyz,vlhko,bez teploty.Takze otazka znie,ist,alebo neist?Hlavne ak by bolo riziko ze sa ten kasel zhorsi a prejde do zapalu,tak sa pytam sli by ste alebo radsej sedeli vnutri?

nesvadbovo
24. feb 2023

Do sauny chodia ludia relaxovat a nie na to, aby tam pocuvali kaslajuce deti a prisli odtial chori - takze treba brat ohlad nie len na svoje deti, ale aj na ostatnych. Do verejnej sauny chore deti naozaj nepatria. Ak mate sukromnu infrasaunu, tam problem vobec nevidim, mojim detom to na kasel/prechladnutie pomaha..

autor
24. feb 2023

@nesvadbovo a voda bazen?myslis ze je problem na prechladnutie?

autor
24. feb 2023

@nesvadbovo a urcite beriem tvoje argumenty na vedimie a suhlasim.

melanta
24. feb 2023

Nešla by som. Nemyslím, že vlhké prostredie tohto typu je vhodné pre kašľajúce deti. A nešla by som aj preto, že choré deti nepatria do wellnessu medzi ostatných ľudí. A rovnako do bazéna medzi ostatných ľudí nepatria choré deti.

autor
24. feb 2023

@melanta len oni maju uz chronicky kasel ,nie akutny cize riziko nakazy pre ostatnych je minimalne.Ale vzhladom na toto pocasie radsej riskovat nebudem,aby sa to nezhorsilo.

nesvadbovo
24. feb 2023

ja na jednej strane úplne chápem, že je nafigu byť na dovolenke a sedieť na izbe - je to fakt blbá situácia. Avšak ťahať niekam choré deti je pre ostatných skrátka nefér - či je kašeľ v tejto fáze nákazlivý alebo nie Ti asi nikto nezaručí a prechod z bazéna do šatní + mokré vlasy by som ja neriskovala - to by som ústupu choroby veľmi nepomohla..

lucia147852
24. feb 2023

Z takéhoto moje dieťa len trocha kašle sme my doma chorí už dva týždne. Takže určite netrepat nikde medzi ľudí kaslajuce detí. Je to nefér voči ostatným, čo si dovolenku zaplatili. A nie je to vhodné ani pre tie vlastne deti.

autor
24. feb 2023

@nesvadbovo asi hej ,ideme niekam na ihrisko

melanta
24. feb 2023

Chronický kašeľ? Chronický kašeľ sa má liečiť v pľúcnej alebo alergologickej ambulancii. Ale keďže píšeš, že kašlú 2 týždne, tak nejde o chronický kašeľ. Proste sú choré tie deti. A nevieš, či sú alebo nie sú infekčné. A nie je v poriadku, aby choré deti išli k bazénov či do wellnessu medzi ľudí.

zuzubb007
24. feb 2023

Keby dieta zakasle 2 x za den aj tak by som nesla do ziadneho bazena to spravi este horsie, a uz vobec sauny keby tam zakaslalo ako normalny rodic by som sa prepadla od hanby ako to vobec moze niekoho napadnut, obdivujem ako rodicia za kazdu cenu chcu dakde ist s chorymi, raz som bola v kine a 3 metre od nas sa isiel chlapec zadusit a dotrepu ho do kina drhol, ze furt a hadaj co o 3 dni sme boli deti aj ja chory taku by som vlepila takym rodicom

kaktusik007
24. feb 2023

@zuzubb007 presne. a ja vcera v obchode a tam take 9-10 rocne dievca kaslalo jak tuberak a evidentne stara matka (matka???) ze ked prideme domov das si paralen a pojdes si lazkat.... dedko tlacil vozik... akoze wtf? toto chapem u dietata do 6 rokov a matky samozivitelky, ze fakt nema kam decko dat a nakupit potrebuje, ale takato stara kofa?

a idem na welness, velmi sa tesim do bazenov, a teda dufam ze tam arogantneho rodica s iba pokasliavajucimi deckami fakt nestretnem... rozdrapilo by ma.

sablona
24. feb 2023

Total bezohľadnosť voči druhým ľudom

autor
24. feb 2023

@zuzubb007
@zuzubb007 alw tak pokial ste len kaslali,tak co ,nic vazne.Ja uz tieto kasle a sople neriesim,to ny sme boli celu zima len doma,ani do prace nechodit lebo deti kaslu,nie. ja riesim teploty ale pokial je dieta bez teoloty 2dni a ma len kasel alebo sopel,tak ho nepovazujem za chore a ide do skolky pekne krasne,ved nakoniec to aj tam len schytalo.A zasa nech si buduje imunitu.A inak ani by ma netrapilo ze odeme do bazena s kaslom v lete,ale ta zima ,radsej nie.Ale boli ske namoniec v jaskyni,dobry,vzduch sme inalovali 45'a deti ani len nezakaslali.Ono zasa nekaslu stale ako tuberaci ale len v noci,cez den minimalne,nie ako ine deti,ze drhnu az sa idu zadrhnut.Inak by sme ani nesli predsa lyzovat logicky,nie?

pohodacka03
24. feb 2023

Kvoli takym "skvelym" mamickam co supnu svoje deti naspat do skolky, ved maju "len" sopel a kasel a nemaju teplotu, je moje dieta chore!👌 Ani moja mala nemala teplotu, dokonca ani jej mladsi brat, ktoreho nakazila nemal teplotu, predstav si, ze ani ja(tehotna), ktoru ma nakazila som nemala teplotu, ale skoncili sme vsetci traja so zapalom priedusiek.
Neviem uz ci je to u niektorych ludi cista hlupost alebo arogancia...

autor
24. feb 2023

@pohodacka03 ale ty pochop ze clovek ktory pracuje nemoze byt doma kvoli kasliku a sopliku, to pochopis ked budes pracovat.Mna ako tehotnu tiez nakazila dcera zo skolky a co teraz?Tak je chripkove obdobie ak si tehotna sed doma na riti a nestazuj sa,deti nikam neposielaj sa ti aj cudujem ze nesedite doma,lebo ty si tehotna.Omg a kde ste to asi tak chytili,ze?Kebyze sedis doma aj s detmi,tak ste zdravi.

pohodacka03
25. feb 2023

Jasne, je lepsie posielat chudatka deti chore do skolky 😉 nevadi ze nevedia dychat, je to pre nich zataz a ich zdravotny stav to nezlepsi... hlavna vec ze mamicka ma pokoj a moze chodit do prace vsak? Existuje aj OCR, dokonca aj manzel si moze zobrat OCR, babky, rodina, opatrovatelka... ale to by v tvojom slovniku muselo existovat slovo ohladuplnost, co zjavne neexistuje. A keby ste na tom boli financne tak zle, ze nemozes ist na OCR, tak asi po lyzovackach nechodite, ze? 😉 rychle uzdravenie prajem vsetkym, ktorych tvoje deti nakazia.

autor
25. feb 2023

@pohodacka03 moja mila ty co nenechas deti doma ked si doma?Tak nebud leniva a nedavaj deti do skolky,potom sa neduduj ze ochories a nezvaluj vinu na ostatne matky,sama si si na vine,ked mas deti v skolke a si tehotna.Ostatne mamy asi pracuju,nemozu si dovolit ten luxus ,co ty, byt s detmi 3tyz kym prestanu kaslat. v Uk to funguje inak,po 24h od odzneni idu povinne kaslajuce deti do skolky,skoly. A na Slovensku ti ziaden zamestnavatel nebude tolerovat 2tyz v kazdom mesiaci OCR!
Takze ak chces byt zdrava nechaj si deti doma a nedavaj ich do skolky a hlavne nezvaluj vinu na ine mamy,ked sama si za to mozes!
Ja moje deti mam doma ,pokial maju teploty+1 ,dva navyse po odzneni teplotu, ak dalej kaslu a soplia nieje dovod ich nechavat doma,treba si vybudovat aj imunitu.A pisem ze moje deti nikdy tak nekaslu zeby sa sli zadrhnut,len v noci 1-2x a obcas cez den.,cize im sa nic nerobi duchaju uplne,ok aj su zive a aktivne.Nie kazdy kasel musi decko sediet doma!