Schizoafektívna porucha z generácie na generáciu

marcelaonderova
15. jún 2016

Ahojte, som tu nová, chcela by som Vám priblížiť môj problém....nemala som ľahké detstvo a moja mamka šťastné manželstvo, tak v mojich 13 rokoch ochorela..vážne-schizofrénia, ako roky ubiehali, pribudali ďalšie zdravotné problémy..ja som dospela, vydala sa a porodila dve krásne zdravé deti..o pár rokov, keď som už mala prácu, ktorá ma bavila, tiež som ochorela...schizoafektívna porucha...čas letel, liečila som sa, samozrejme ako mamka, už nepracujem som na ID...ale najhoršie dopadla moja staršia dcérka...záver schizoafektívna porucha...pokus o samovraždu a sebaubližovanie si...nerozumiem..ako sa to takto môže preniesť z generácie na generáciu...a teraz ju máme dať do Hráne, z čoho mám veľké obavy....

sardinka335
15. jún 2016

@marcelaonderova tak čo na to povedat...vysmejete ma..ale ak si veriaca tak by som dala odsluzit omšu za uzdravenie rodu pripadne napíš do IP. Lebo aj tvoja dcera pravdepodobne bude mat dieta - možno tiez dceru a ta tiež ochorie...toto je take ,,poviazanie,, rodu. Mal to aj niekto další okrem tvojej mamky nejaky pribuzný, predok? Toto je duchovna pričina. Dalšia vec je, ze schiza je dedična, dedí sa predispozicia, jednoducho povedané informácia o tejto chorobe je v DNA a to sa prenaša z generacie na generaciu. Si na dobrej ceste - liečiš sa. To iste potrebuje aj tvoja dcera - liečbu aby mohla žiť čo najviac plnohodnotne nakolko to je len možné. Su tam odborníci, ktorí jej pomozu , nastavia liečbu, lieky, terapie...pokus o samovraždu je vážna vec a netreba to podcenit, preto jej ten pobyt moze pomoct.

moni244
15. jún 2016

@marcelaonderova jednoducho, je to genetické ochorenie, čiže sa u vás dedí

8291
15. jún 2016

Všetky psychiatricke ochorenia sú na 90% dedičné.

charity
15. jún 2016

@marcelaonderova Pozor na jednu novinku: histaminova intolerancia sa tiez dedi a je spajana so schizofreniou, depresiami, panickou poruchou, atd. Dajte sa teda otestovat na HIT u imunologa. Liecba: dieta.

tova
16. jún 2016

@marcelaonderova v Hrani ju urcite liecit nebudu. Nadopuju tabletkami , zamknu do izby a dozivaj. Ved je to blazinec. najlepsie by bolo to mat pod kontrolou doma.

stepanka274
16. jún 2016

@charity tvoj príspevok ma veľmi zaujal, veľmi veľa nedobra v tele spôsobuje strava