icon

Senzibilizácia na mliečnu bielkovinu a arašidy

mimamuska
6. okt 2013

Ahojte babeny, chcela by som vedieť, či máte s tým skúsenosti, lebo ja už mám v tom riadny guláš a už neviem, čo je čo. Neviem, čo vlastne môžeme jesť a čo nie, každý nám hovorí inak. Alergologička nám povedala, že máme piť sójové alebo ryžové mlieko a mliečne výrobky môžme a ďalšia doktorka nám povedala, že môžme aj bezlaktózové mlieko a tretia nám povedala, že to bezlaktózové by sme nemali a arašidy máme vylúčiť úplne. Malá má 4 rôčky a už rok kašleme a mávame stále zelené soplíky a nemôžeme sa z toho akosi dostať. Neviete mi poradiť ako postupovať? A už ma nebaví jej stále dávať toľko liekov. Momentálne užívame sirup Aerius, Montelukast, stále niečo od kašlu a do nosa, teraz sme boli aj na gastre a tam nám dali na skúšku Helicid.Popri tom nám ešte predpísali Ribomunyl a ešte máme dávať aj vitamín D. U doktorky nám znova brali krv, tam mala zase zvýšené IgE hodnoty a v nošteku máme streptokoka, ale na to som odmietla zase dávať pamycon, už sme ho mali tento rok až, až a to jej chcela dať aj antibiotiká a tie som jej tiež nechcela dať, lebo minulú zimu sme ich mali od novembra do februára 6 krát.Už nám zakázala chodiť aj do školky a tak sme stále doma, ale nevidím na nej žiadne zlepšenie, som s nej už zúfalá ☹ Dakujem Vám za každú dobrú radu

keziah
7. okt 2013

@mimamuska Nieco ine je alergia a nieco ine intolerancia. Ak ti alergolog odporuci vysadit ine potraviny ako na gastre, treba pocuvnut oboch. Inak tie vysledky vraj byvaju neraz falosne pozitivne aj negativne, idealne je dieta si odsledovat. Mozno ta zaujme aj teoria priepustnosti creva, ktora sposobuje potravinove alergie/intolerancie, kvoli tomuto problemu vznikla tzv. gaps dieta, ktorej ulohou je uzdravit chore brusko a tym padom aj eliminovat intolerancie/alergie. Viac tu:
http://zivakultura.cz/2012/06/syndrom-zvysene-p...
http://zivakultura.cz/zakladni-informace/
Sojove mlieko by som iste nedavala, soja je dost kontroverzna potravina, aj ohladne ryzoveho mlieka by som bola opatrna-udajne sa ryza v niektorych krajinach nejak nevhodne hnoji ci taky nejaky problem sa objavil.
Inak neporadim, tiez sa trapime s kaslom, intoleranciami a alergiou na roztoce, pol roka sme na gaps diete a neviem posudit, ci pomohlo, zial syn moc nespolupracuje.

mimamuska
autor
7. okt 2013

Dakujem, precitam si to a ved toto je tiez dalsi problem, ze moc nechce spolupracovat, lebo presne vsetko co mi lubi tak teraz by nemala jest a hlavne aj ked vidi maleho a tomu moc nechcem odopierat mliecne vyrobky 🙂
A syn ma kolko? A ako dlho sa s tym tiez trapite? A uzivate aj nieco na to, lebo mne jej je uz strasne luto, ked ju napchavam stale tou chemiou