Separácia chorého 5 mesačného bábätka od ostatných
Ahojte, hladam niekoho s podobnym problemom ako mam ja. chcela by som vediet ako ste to riesili alebo riesite vy. mam 5mesacneho syna. prvy krat co bol chory sme hned museli ostat aj v nemocnici, bolo to cez cele vianoce. mal obstrukcnu bronchitidu. ani nie tyzden po prepusteni sa to vratilo znova ale uz to nebolo tak zle aby nas hospitalizovali. minuly tyzden zas chory ale nastastie len kasel. detska doktorka a vcera alergologicka mi odporucili s nim nikam nechodit na navstevy a ani navstevy prijimat aspon do aprila kym prejde chripkove obdobie. mali ste s tym skusenost. naozaj nemam s nim chodit ani k zdravym ludom. najviac ho mam stranit deti predskolskeho veku a starych ludi.
my sa snazime chodit kazdy den von na vzduch,ale navstevy prijimame minimalne aj to sa vzdy pytam,ci su zdravi-najprv si robili srandu,ze to prehanam,ale po rokoch si zvykli a respektuju to
@lulubinka - ahoj, aj my sme mali pri dcerke obstrukcnu bronchitidu v 6. mesiaci a boli sme cez Vianoce v nemocnici. Teraz ma uz 3,5 roka, ale doteraz ma to mata, o to viac, ze mame este 2-mesacneho synceka. Mam strach z tych chorob, ci aj dcerka nedonesie nieco zo skolky. Ked sa narodil, mala bola prvykrat v zivote na ATB s kaslom, nastastie to nechytil od nej. My sa snazime vyhybat chorym ludom - dospelym, zdravym sa nevyhybame. Pri 2 detoch je tazko sa vyhnut inym detom (dcerka potrebuje kamaratov), ale ked sme mali malicku, vyhybali sme sa skolkarom, v ramci moznosti - v skolkach sa choroby siria rychlo v tomto obdobi (po Vianociach plna trieda, po tyzdni ani polovica, tento tyzden z 22 deti len 6-7). Dalej sme nechodili s babom do nakupnych centier, supermarketov atd. (ani s malinkym nechodime), snazila som sa nechodit MHD... Jasne, ze uplne sa to vsetko vzdy dodrzat neda, ale aspon snaha bola a v mnohom ostala aj pri tomto druhom babatku v tomto chripkovo-chorobnom obdobi 😉
my ked sme skoncili v 3 mesiaci v nemocnici s nachladnutim a silnou nadchou, tiez sme dostali toto upozornenie a tiez sa vyhybat MHD, nakupnym centram a vytahom v panelaku lebo nevies kto isiel pred tebou
no urcite budem eliminovat kontakt s inymi osobami. mali sme ist aj cez vikend na navstevu k mojim rodicom ale sme to zamietli lebo su tam sestrine deti a mama s otcom boli cez tyzden na navsteve u brata a tam su uz dva tyzdne vsetci chori. ani nevedia ako a mohli to doniest domov. nestoji mi to za to. sice sme tam uz dva mesiace neboli ale radsej este vydrzime a potom si to o to viac uzijeme. a kto to nevie pochopit tak nech ide niekam... aj kamaratka mala prist k nam nas pozriet lebo od porodu sme este spolu neboli, bo aj ona o mesiac na to porodila, ale pisala ze su na ATB ze nepridu. tak mi to aj vyhovuje.

@lulubinka ...je to úplne normálny postup a odporúčanie lekárky a je len na tebe či ho budeš rešpektovať a dodržiavať, alebo si ho prispôsobíš ...samozrejme že vyhýbanie sa infekčnému prostrediu a možným nákazám od chorých ľudí - návštev dospelých a detí má svoje opodstatnenie... k zdravým ľuďom môžeš ísť ...ale aj prípadný presun hromadnými prostriedkami dopravy má svoje riziká nákazy.
Mne odporučili pri predčasne narodenom dieťati to isté - vyhýbať sa návštevám a dodržiavať hygienu ...keď prišli na výpomoc alebo návštevu svokra a moja mamka - tak som ich skôr ako vošli do spálne k malému, poslala do kúpeľne umyť si ruky a každý kto sa ozval že chce prísť na návštevu tak dostal otázku či je zdravý a pod. ... 😉