Silná alergická reakcia u dieťaťa
Ahojte dcére sa objavili pred vcerom takéto vyrážky ... Bola celá opuchnutá včera sme jej dali ditiaden šli sme na pohotovosť pre dospelých tam jej dali prednison a šli sme domov ... Dnes ráno mala takto chrbát ... A brucho komplet šli sme na Decke oddelenie na príjem , boli sme tam poslaný našou deckou pediatatrickou... Tam nás vyšetrili a vraveli že ak to mizne dithiadene tak je to silná alergická reakcia že máme sledovať .... Dali nám prednison a dithiaden ... Veľa tekutín a dieta... Sme doma ... No dcére vôbec nie je lepšie zmizne to a znova sa to objaví je jej zima ... A ja neviem čo robiť ... Stretli ste sa s tým už niekto ? Dávam sem foto ... Ďakujem ...

Čo ma ešte desi je to že všade čítam že s liečbou akú máme čiže prednison by príznaky mali vymiznut do troch dní ... Ale mala to stále má rovnako :( čítam že môže ísť o niečo vážnejšie ...
Čo ma ešte desi je to že všade čítam že s liečbou akú máme čiže prednison by príznaky mali vymiznut do troch dní ... Ale mala to stále má rovnako :( čítam že môže ísť o niečo vážnejšie ...
@lenusqa332 ak sa to vobec nelepsi, ja by som isla na pohotovost do nemocnice.
@lenusqa332 ak sa to vobec nelepsi, ja by som isla na pohotovost do nemocnice.
@simsalabim viete čo , dali sme o 13:50 ditiaden, okolo 15:50 vyrážky začali miznúť ... Teraz je 18:43 a zatiaľ nemáme nič iba trochu červeny fľak na ľavej nohe na litku ale nie je to veľmi veľké ... Len ide o to že keď už liek vyucinkuje tak sa to objaví znova ... Nechápem či je to normálne
@simsalabim viete čo , dali sme o 13:50 ditiaden, okolo 15:50 vyrážky začali miznúť ... Teraz je 18:43 a zatiaľ nemáme nič iba trochu červeny fľak na ľavej nohe na litku ale nie je to veľmi veľké ... Len ide o to že keď už liek vyucinkuje tak sa to objaví znova ... Nechápem či je to normálne
@lenusqa332 no u dcery to bolo tak, ze sa este par dni vyrazky objavovali, hlavne v teple, ale bolo ich viditelne menej.
@lenusqa332 no u dcery to bolo tak, ze sa este par dni vyrazky objavovali, hlavne v teple, ale bolo ich viditelne menej.
@simsalabim snáď to bude aj náš prípad modlím sa za to ... Že bude dobre dneska je to tretí deň uvidíme ako bude zajtra , veľmi vám ďakujem že mi odpovedáte na komentáre vážim si to 🙏 som takto trošku menej v strese , ďakujem vám a aj všetkým ktorý tu písali svoje skúsenosti ❤️
Ahojte tak dcére sa to objavuje znova ... Teraz už viac na tvári ale tak tiež ruky hruď chrbát ... Čo je horšie je to že alergologicke vyšetrenie máme až 15.12 .... A ja neviem čo mám do vtedy robiť ... Je to strašné pre mňa :( ... Ešte som v robote mám poobedne v kuse premýšľam nad tým čo urobiť aby jej už bolo lepšie ... Lekárka nám dnes zobrala krv aj to tak že som musela o to požiadať ... Je to piati deň ... Stále sme na diéte . Zemiaky prsia varené vo vode , rožok bez masla len s platkou šunky, a decke piškóty najviac aj to jednu alebo dve ... A aj tak to stále máme tak ja už neviem som zúfalá ...
Ahojte tak dcére sa to objavuje znova ... Teraz už viac na tvári ale tak tiež ruky hruď chrbát ... Čo je horšie je to že alergologicke vyšetrenie máme až 15.12 .... A ja neviem čo mám do vtedy robiť ... Je to strašné pre mňa :( ... Ešte som v robote mám poobedne v kuse premýšľam nad tým čo urobiť aby jej už bolo lepšie ... Lekárka nám dnes zobrala krv aj to tak že som musela o to požiadať ... Je to piati deň ... Stále sme na diéte . Zemiaky prsia varené vo vode , rožok bez masla len s platkou šunky, a decke piškóty najviac aj to jednu alebo dve ... A aj tak to stále máme tak ja už neviem som zúfalá ...
@lenusqa332 skus osobne ist na alergo a zatlacit na skorsi termin, alebo u sukromneho… je to male dieta. Nedivim sa, ze ta to trapi. U dcery to nikdy netrvalo tak dlho. V ustach to nema?
@lenusqa332 skus osobne ist na alergo a zatlacit na skorsi termin, alebo u sukromneho… je to male dieta. Nedivim sa, ze ta to trapi. U dcery to nikdy netrvalo tak dlho. V ustach to nema?
@simsalabim v ústach to nemá zatiaľ , iba na tele ... Môžem sa opýtať ako ste dávali dcére lieky ? Teda dávali ste jej ich aj keď vyrážky nemala ? Alebo sa objavili iba pár ? Lebo napríklad vcera celý deň nemala až večer , tak som jej liek cez deň nedala ... Či nerobím chybu aj ja že jej dávam dithiaden iba v tedy keď vyrážky má alebo jej mám dať aj keď ich na tele nemá ? ...
Ešte by som sa chcela opýtať kúpali ste dieta ?
Ešte by som sa chcela opýtať kúpali ste dieta ?
@lenusqa332 urcite som ju sprchovala, nie moc tepla voda. A lieky si uz nespominam, dcera ma uz 26, no urcite Medrol (kortikoid) a nejake antihistaminikum. Kortikoid sa vysadzuje postupne, nie naraz, znizuje sa davka.
Jasné chápem ... No ja jej to dávam ten prednison len keď ma silné opuchnuté vyrážky , keď ma len červené fľaky bez opuchu tak dávam ditiaden ... Ale včera napríklad cely deň nemala iba ráno trocha ... A večer znova celé telo ... Strašne toto .. obvolala som všetky alergologicke dr v okolí nikto ma nevie zobrať hneď ... Dovtedy sa asi zbláznim ....
Jasné chápem ... No ja jej to dávam ten prednison len keď ma silné opuchnuté vyrážky , keď ma len červené fľaky bez opuchu tak dávam ditiaden ... Ale včera napríklad cely deň nemala iba ráno trocha ... A večer znova celé telo ... Strašne toto .. obvolala som všetky alergologicke dr v okolí nikto ma nevie zobrať hneď ... Dovtedy sa asi zbláznim ....
@lenusqa332 no ja si spominam, ze na kortikoidy je presna schema vysadzovania, mozno tam robis chybu? Nevysvetlili ti to? Uz si to dakt nepamatam, ale bolo to na sposob 4tbl rano/vecer, 4 tbl rano/2 vecer… 4 raz denne, 3, 2, nakoniec 1 niekolko dni? Uz presne neviem, ale vysadzovanie bolo postupne.
Ja keď som dostala silnú zihlavku -kozna ma odporúčala na hospitalizáciu .mi pomáhal Ibalgin .brala som 3x denne a mizlo to .kvoli novorodencovi doma som nemocnicu odmietla .koznej som vravela že mi pomáha ibac tak vtedy mi vravela že to bude niečo zápalove.mali sme krstiny a ja dva dni pred nimi spuchnuta celá tvar a všade zihlavkove fľaky .na krstiny som už šla v dobrom. Stave
Stretla som sa so zihlavkou ako reakciou na prekonanie nejakej virusovej infekcie, asi 2-3 vecery to dcera mala, dithiaden a natierala som aj fenistilom a chladila gelovymi vankusmi z mrazaku. Znama mala taketo nieco, ked chytila od deti piatu chorobu. Ak ma dithiaden, ten prednison mi pride uz vela. Inak podla mna v takomto akutnom stave ti testy na alergiu nespravia.

Teraz to máme takto ... Plus brucho nohy a trochu chrbát