Silná menštruácia - kedy ísť k lekárovi?
Dievčatá, potrebujem rychlu radu, mam 14rocnu dcéru, ms má od 11tich bez problémov., od rana nestiha menit vložky, je to len skratka silnejsi menzes, čestvejsia krv ako zvyčajne , väčšie hrudky. Sme na dovolenke, v nedeľu sa vraciame.
@sella38 aký dlhý si ho mávala? Tiež mávam dlhý menzes. O koľko dní ti to skrátilo?
@sella38 vážne? A to účinkuje hneď? Ja mávam aj 12 dni keď rátam do posledného spinenia.
@sella38 bože to si ani neviem predstaviť mať menzes štyri dni. A to berieš každý mesiac pravidelne či ako?
@sella38 aha, taize keď začne menzes si ho nasadis jazdy mesiac. Vyššie si písala 3x2 tbl, to tri razy denne,čiže 6 tabliet za deň či som to zle pochopila?
@sella38 určite si ho kúpim,ja už som na nervy z tak dlhého menzesu, už aj železa som mala málo z toho
@sella38 ďakujem,zajtra ho pôjdem kúpiť. Ja som tiež úplne ok, aj menzes pravidelný 28-31 dní a ledva mi skončí, o dva týždne zas. A to ti poradil gynekológ? Ten ascorutin mi nemôže ublížiť?
No skoda, ze ste na dovolenke tam nic neporiesite
Dovtedy moze stratit tolko krvi,ze moze mat poruchy vedomia
Ak pojdete na pohotovost s ad sa dorozumiete a mate poistenie
Nieje askorutin na predpis?
@sella38 ďakujem,zajtra ho idem kupit
Tak vyskusaj kupit
Žienky čo máte dlhý silnejši menzes mali ste taký vždy či len po nejakom čase?
@peter0123 ahoj,ja paradoxne silno krvacam až po 2 tehotenstvach. Tiež riešim chudokrvnosť,stavy na odpadnutie, zle sa mi dycha atď...brala som aj hormóny ale hrozne ma z nich bolela hlava a vychádzalo sa mi príšerne akne na tvári tak som vysadila. Takže teraz len céčko,ascirutin a skúsim ten čaj z praslicky...dúfam že dcéra nedopadne niekde, ale pokiaľ to nemá dlhodobo,mala by to zvládnuť domov...potom ak by mala sťažené dýchanie,únavu a pod. treba dat vyšetriť železo a pripadne kupit tabletky,sú aj voľnopredajné...
@peter0123 ahoj, ja som si uz vela odkrvacala, ako pisu baby vyssie - caj vela pomoze, mne vzdy pomohol caj z pastierskej kapsocky 3xdenne z polievkovej lyzice, luhovat 10 min. Ked nemaju, tak velmi pomoze aj caj z rebricka. Uzivat 3x denne 2 tbl ascorutin, niekomu pomoze, niekomu menej. Ak zena krvaca silno v kazdom cykle, uzivaju sa tbl dicynone pred a pocas krvacania.
Najdolezitejsie je ale zistit pricinu.
Najcastejsie u mna to bol anovulacny jednorazovy alebo opakujuci sa cyklus, prilis vysoka sliznica, ktora musela dlho odkrvacat.
Dlhe krvacania nie su ok, treba zistit pricinu, nejde len o nepohodlie,ale skor o mozny zdravotny problem (teraz myslim vseobecne).
Ja som brala hormony proveru uz ako takmer 12-rocna. Ale dnes sa to snad riesi inak, vtedy nebolo sono ani nic.

@peter0123 no na to ti nic veru nepomoze momentalne. Ste na svk alebo v zahranici?