Silné žmurkanie u 3 ročnej dcérky. Máte skúsenosť?
Moja 3 ročná dcérka začala pred vyše týždňom silno žmurkať. Nie je to vždy, ale ako ju pozorujem cez deň to niekedy robí. Určite pôjdem k očnému, len sa chcem opýtať, či sa niekto s týmto problémom nestretol. Za vaše rady vopred ďakujem.
Nam nasa 3rocna zacala z casu na cas castejsie zmukrat a detska nam odporucila B komplex kvapky. Boli sme tam len dnes, tak este neviem ako to zaberie.
Synovi trvalo pol roka to zmurkanie.mal to pri telke.boki sne u neurologicky, a odkedy som mu zacala davat magnezium,prestalo to. Tyzdne som mu to davala,uz nie a nevratilo sa mu to.
moja 3 rocna zmurkala asi dva mesiace( oktober, november), niekedy robila az take grimasy, a potom to samo preslo. za ten cas sme boli u ocnej a neurologa. vsetko ok. lieky ani kvapky nam nedali. my sme riesili vsetko: prestali sme pozerat TV a PC, vymenili sme žiarovky a dokonca aj lustre( lebo mne sa zdalo, že je to z unavenych ociek. mala zacala chodit v septembri do skolky a vobec tam nespala. skoro sa stmievalo,bolo zle pocasie, takze bola skoro cele dni dnu pri umelom osvetleni).ale potom som si vsimla, ze ked sa kupeme vo vani (tam sa velmi uvoli 🙂), tak to nerobi, takze to mohlo byt aj stresom. lebo sa zacala bat chodit sama do kupelne.povedala mi, ze je tam zly pes a zla macka. vraj sa jej to snivalo. takze doteraz neviem z coho to bolo, ale chvala bohu preslo to - samo od seba!!! ja som ju na to vobec neupozornovala, robila som sa, ze to nevidim - aj ked mi bolo do placu. ale urcite sa treba dietatu viac venovat. vela som o tom citala a moze to mat fakt milion dovodov. napr.aj to ,ze deti zacinaju nejak komplikovanejsie myslet - ucia sa pocitat atd.
mne to robi dvojrocna (27 mesiacov). Od 1. aprila je v skolke. manzelov syn zacal zmurkat asi pred troma mesiacmi, tak vzdy ked tu bol akoby to po nom opakovala. jemu sme nasadili magnezium, a preslo to. Dnes som si vsimla (bol tu aj maly (8r) no nezmurkal uz), ked sme odisli z bytu same dve k babke, tak zmurkala navecer velmi, uz ale aj natahovala tvaricku, akoby chcela smrkat a otvarala pusinku pritom. pojdeme lekarke, zatial si myslim, moze to byt skolkou? bola tam 4 dni, potom dva tyzdne doma klasicky chora, zas styri dni, tyzden doma a od pondelka je v skolke opat. je uz adaptovana, neplace, vraj je v skolke aktivna, priebojna a velmi spolupracujuca, vesela, ze to este nevideli, aby sa im tak rychlo adaptoalo dietatko, tak teraz neviem. Mozno vnutorne ju to stresuje ale neprejavuje to? Ocka si myslim by mohli byt ok... a este ked ideme zo skolky, tak sa tesi, ze pojde, pyta sa, ci pojde aj zajtr, povie jupii a potesi sa. Vecer uz vravi, ze do skolky nie. a vtesy aj zmurka. Dufam ze to prejde, zas neviem, ci je dobry napad ju tahat po doktoroch, to tiey velmi nemusi.
@misscelaneous no my sme absolvovali ocne vysetrenie a bola zistena infekcia v ociach (zrejme z nosa) ( ked bola chora, mozno nieco ma, u nas vyter nosa potvrdil bacily)
@lovelysadie dobry den
@lovelysadie prepacte nahodou som to poslala,mozem sa opytat,ako dlho ste davali to magnezium?mi davame aj kvapky od neurologicky a nezaberaju nam.to zmurkanie trva uz dost dlho cca 3mes.uz sme to raz mali,ked sa nam maly naplasil mikulasa a potom to preslo.davame tiez to magnezium,zatial cca 2tyzden.davali ste ho kazdy den?dakujem
@zzuzulinka davala som kazdy den, asi tie dva tyzdne, potom dom mu dala pauzu na tyzden a potom zase. Preslo to samo ani neviem kedy.mne neurologicka tiez davala nejaké lieky,ak by magnezium nezabral mi... mala som pockst cca mesiac, ci zaberie,no ani som ich nemusela potom kupovat.neviem co to bolo za lieky.
@yukaya dakujem za komentar, to ma vobec nenapadlo, v pondelok ideme s tym pediatricke, vypytam teda aj vymenny na ocne.
@lovelysadie nam predpisala neurologicka tiapridal,to davame ale budem davat teda aj ja magnezium kazdy den.ja som davala kazdy druhy.ake mate magnezium,pre deti ci klasicke?my mame magnezium rapid,to mi poradili v lekarni
@zzuzulinka mne poradila foktorka šumive tablety..tj polovicu tablety na den. Kupila som s mangovou prichutou,ine mi nechcel. Pozerala som papiere.aj nam dala ten tiapridal. Urcite skuste aj to magnezium. 🙂
@dadka1005
mozem sa opytat ci tie kvapky pomahali?moja mala to mala minuly rok.asi za 2 mesiace to prešlo. tento rok to zas zacalo, v uplne rovnakom case - skoro na tyzden rovnako. ked sa menil cas - koniec oktobra. mozno je to tiez tym suchym vzduchom. prešlo vam to potom aj bez tych kvapiek? a vracia sa to kazdy rok? dakujem
Momentálne s tým už nemáme problém,ale syn už nosí okuliare. Neviem,či to má súvis,ale odvtedy ako dostal okuliare sme to nemali.
Ahojte nasla som túto diskusiu zaujíma ma vás názor malý veľmi zmurka až mrači čelo. Robil to aj minulý rok od marca do mája a potom to prešlo a potom zas od augusta do septembra a zas nič až teraz môže to byť alergia? Na alergo ideme až 18.3 mam ešte medzi tým vybaviť očné? Stres nemá a ani žiadne zmeny 🤔
Zdravím. No naša malá má už 6 rokov a aspoň raz ročne sa to objaví,ale je to miernejšie. Na alergologii sme boli,ale vyšli jej len roztoče,čiže z alergie to nebude. Ja som postrehla len kombinaciu menej spánku a stres. Stres nemusí byť nejaký veľký. Naša malá napríklad nemá rada nových ľudí a nové miesta. Čiže ak ideme niekde na chatu z nejakými ľuďmi,ktorých nepozná.hodku dve ide neskôr spať tak o týždeň, dva môžem čakať zmurkanie. Už sme sa s tým zmierili. A má to už miernejšiu formu. Vtedy obmedzime tv, počítač na minimum,dostatok spánku a veľmi vľudny prístup 🙂. Ak na niečo prídete,dajte vedieť 😉
A ešte magnézium samozrejme 🙂
@katkastupicka ahoj. Moj syn presne to iste teraz. Ako to dopadlo u Vas ?
@hanesska u nás je to únava plus stres. Dcéra má už 7 rokov a niekedy keď menej spí,viac pozerá tv,tak začne zas trocha žmurkať. Hneď nastolime spánkový režim, sme na ňu extra milí 😇 nech je v pohode,1,2 dní bez tv, a magnézium. Prejde to 🙂
@andreaklob prosím Vás aké magnézium jej dávate? Keď začne žmurkať tak zmurka celý deň alebo len určitú chvíľu?
@adkaat celý deň.jedine som si všimla,že vo vani keď sa kúpe je to oveľa lepšie 🤷🙂. Dávame magnekid z lekárne, to je taká sumienka.

@katkastupicka
@lily14
boli sme na ocnom. Vadu mu nezistila, ale zistila nejaku infekciu. Ze to moze byt zo spinavych ruk alebo ked si posucha nos a potom oci, tak si zaniesol. Dala nam masticku a kvapky. Kvapky nedavam a masticku do oci ked zaspi tak sa mu to snazim nejako dat. Robila mu vysetrenie na 2 pristrojoch.