Skákajúci/lúpavý prst
Ahoj mamky, rada by som sa vás popýtala či to mali aj vaše detičky a aký bol pôvod.Malý ma 2,5 roka a má skákajuci/lúpavý/skákavý prst /digitus saltans/. Mávajú to skôr naše vekové kategórie z preťaženia a po zápaloch a pri ochoreniach, pri detičkách do jedneho roka sa to prejauje už v prvých mesiacoch a vtedy sa to volá nottov uzol. najprv sme boli u detskej, vzala krv na zápalové hodnoty,reumatoidný faktor a boreliózu.to bolo ok a borelióza bude až tento týždeň.boli sme u chirurga,ten to ešte nevidel u detí a myslel si,že je to ganglióm. boli sme teda u detského ortopéda,no ten sa nepozrel ani do karty,nemal záujem nám nič povedať iba,že to treba operovať...bez diskusie.našla som ďalších ortopédov na nete,niektorí píšu,že je to u detí tiež častý ja a operujú to,inde píšu,že operácii vždy predchádza najprv klasická liečba a ak sa nedarí až potom nastupuje operácia a u detí zvyčajne odporúčajú až po 4. roku,keďže detičky rastú a treba s tým cvičiť. U mňa je najpodstatnejšia otázka okrem toho,či s tým máte skúsenosť, čo bolo podstatou -zistili vám nejaké ochorenie,čo to spôsobilo?ak vôbec zisťovali....sme ešte objednaný k pánovi doktorovi Popluhárovi do Žiliny,tak dúfam,že ten bude skutočný doktor:D za všetky vaše reakcie a rady Ďakujem
Ahoj, mojej malej ho operovali ked mala 2 roky a od vtedy s nim nema problemy ;) tuk tuk

maminky,nestretli ste sa s tým?