icon

Skákajúci/lúpavý prst

taawewe
28. jan 2013

Ahoj mamky, rada by som sa vás popýtala či to mali aj vaše detičky a aký bol pôvod.Malý ma 2,5 roka a má skákajuci/lúpavý/skákavý prst /digitus saltans/. Mávajú to skôr naše vekové kategórie z preťaženia a po zápaloch a pri ochoreniach, pri detičkách do jedneho roka sa to prejauje už v prvých mesiacoch a vtedy sa to volá nottov uzol. najprv sme boli u detskej, vzala krv na zápalové hodnoty,reumatoidný faktor a boreliózu.to bolo ok a borelióza bude až tento týždeň.boli sme u chirurga,ten to ešte nevidel u detí a myslel si,že je to ganglióm. boli sme teda u detského ortopéda,no ten sa nepozrel ani do karty,nemal záujem nám nič povedať iba,že to treba operovať...bez diskusie.našla som ďalších ortopédov na nete,niektorí píšu,že je to u detí tiež častý ja a operujú to,inde píšu,že operácii vždy predchádza najprv klasická liečba a ak sa nedarí až potom nastupuje operácia a u detí zvyčajne odporúčajú až po 4. roku,keďže detičky rastú a treba s tým cvičiť. U mňa je najpodstatnejšia otázka okrem toho,či s tým máte skúsenosť, čo bolo podstatou -zistili vám nejaké ochorenie,čo to spôsobilo?ak vôbec zisťovali....sme ešte objednaný k pánovi doktorovi Popluhárovi do Žiliny,tak dúfam,že ten bude skutočný doktor:D za všetky vaše reakcie a rady Ďakujem

taawewe
autor
1. feb 2013

maminky,nestretli ste sa s tým?

wawrita
5. nov 2014

@taawewe ahoj. nam to teraz diagnostikovali? ako ste dopadli? dala si to operovat? aky bol postup? kde to operovali? nam odporucaju kramare. budem rada ak sa ozves. vobec totiz neviem co nas caka

kasami
5. nov 2014

Ahoj, mojej malej ho operovali ked mala 2 roky a od vtedy s nim nema problemy ;) tuk tuk

wawrita
6. nov 2014

@kasami a prosim ta kde jej to operovali? v ziline alebo na kramaroch? aky bol pristup doktorov ako dlho ste boli v nemocnici? dakujem za kazdu radu a skusenost

kasami
6. nov 2014

@wawrita na Kramaroch, na chirurgii nie na ortopedii a max spokojnost. DR. bol perfektny dokonca sme mali.problemovu spolubyvajucu tak nas pustil domov na 2.den. Sestricky skoda reci.