Skleroplastika oka - skúsenosti
Pekny den prajem,
prosim Vas kto ma skusenost s operaciou skleroplastika oka?... nutne by som potrebovala neake info.
....ak nechcete pisat, mozte mi zavolat 0903512675, Dakujem Katarina
@kishha áno, recepčná ma prepojila, profesor uz má svoj vek, a určite má svojich nasledovníkov v profesii. Je ale pravda že on patri medzi tych najskúsenejších.
Sledujeme na kontrole poctivo 2x ročne. Len zbytočne chodit po očných, a všade po súkromných, keď názory lekárov sa líšia
@danculavancula ahoj prosím ťa vy ste boli nakoniec na skleroplastike?
@skoricove_nebo ahoj , prosím ťa išli ste nakoniec na tu skleroplastiku? Nám to odporučili ale váham. A neviem čo dalej
@kishha ahoj.neboli
@kishha ahoj,nie neboli.Dcere sa vada zlepsila.Ja na kontaktnu sosovku nedam dopustit.
@skoricove_nebo ďakujem...nám bola doporučená v Brne ...synček má -12 na oboch očkach 3rocny a v BB nám vyslovene povedali že to neodporúčajú. Vôbec neviem čo robiť :(
Tvoja dcérka má koľko rokov? O koľko sa jej to zlepsilo
@skoricove_nebo a nešli ste nakoniec prečo?
@kishha
Dcera ma 7rokov.Riesime jej ocka od 2,5roka.
Boli sme v Trencine,Bratislave,Seredi,Novom Jicine,Olomouci a v Brne.
Bolo celkom zaujimave pocuvat rady roznych lekarov.
Ceski lekari nas tlacili do operacie-doslova.
Slovenski lekari az tak jednoznacne a tvrdo nesli.
Dokonca nam jedna lekarka povedala,ze raz to odporucila jednemu dietatu a vobec to nemalo uspech.
Nepomohlo.
My sme boli na to tak,ze ak by sa jej dioptria rychlo zvacsovala,tak nad tym zacneme uvazovat.
V Jicine nam odporucili kontaktnu sosovku.
Dcera chodila ocko cvicit,doma sme malovali,kreslili,koraliky navliekali...
Dcere to pomohlo.Tupozrakost sa zlesila...
Lenze to je moja/nasa skusenost....Nam pomohli sosovky...
Ozaj a existuje Annasoft.Je to nieco ako hra do tabletu/telefonu.Vytvoril to team lekarov pre tupozrake deti.Stoji cca 30eur...ale konzultovala by som to s lekarom.
@skoricove_nebo ďakujem za odpoveď ...no v podstate môj synček tupozraky nie je ale je krátkozraký...a povedali mi že čo 1mm oko narastie to dá zvacsi dioptria o -3 stupne...
Takže ja neviem ako rýchlo mu to bude rásť a kazdu minútu rozmýšľam čo bude najlepšie.
Nechať ho tak a čakať alebo urobiť skleroplastiku.
Kebyže aspoň by mi povedali že operácia je neškodná tak do toho idem( keď nepomôže tak nech ani neublíži)
@kishha dakujem krasne 🙂 nasa 7rocna ma teraz 3,25,ale za posledneho polroka jej to skocilo o 2dioptrie...tak patram,ak by sa to znova tak rapidne zhorsilo do septembra....samozrejme,ze kukam aj atropin a sosovky,ale chcela som pocut aj real.skusenosti po skleroplastike...dakujem este raz a prajem,nech vam to vydrzi stabilizovane!
@reproduktor @skoricove_nebo & maminy z tohto fóra. Zaujímaju ma stavy Vaších detičiek s odstupom času. Ako Ste na tom? Detičky podrástli, ako s myopia vyvinula za ten čas? Koncom januára ideme s dcérkou na skeroplastiku do BRNA. Rozhodli sme sa, že to skúsime, keďže je to jedna z mal možností a sama som ju v detstve podstúpila. Skusili Ste sa dostať aj k atropinu? Vraj je v NÚDCH v Ba nejaka pani Dr. GROMOVÁ. Neviem sa k nej všaj dovolať. Stale ju nezastihnem alebo nedvíhaju.
@ywula ahoj.
My sme na skleroplastike neboli.
Nam pomohli kontaktne sosovky. Dcera je uz ok,chodime len na kontroly do BA.
Ma sice 9 dioptrii,no to budeme riesit operaciou po puberte.
Teraz nosi okuliare

@danculavancula normálne ti ho dali ku telefónu. Lebo mne stále dvíha iba recepčná asi.
Ako si ďalej riešila očká?