icon

Škola a choroby v nej

mininka05
15. feb 2023

Ahojte.
Prosím vás, ako by ste/alebo ste riešili, že staršie dieťa, ktoré chodí do školy každý druhý tretí týždeň príde domov choré a vy máte doma malé bábätko. Staršia sa mi neustále sťažuje, že ten a ten spolužiak je chorý a je v škole a od neho ochoreli aj ostatní. Druhá dcéra má mesiac a už sme kvôli tomu, že staršia ochorela v škole skončili v nemocnici, lebo sa dusila. Teraz sa to stalo druhý krát. Dnes nás čaká zas lekár a dúfam, že nie aj nemocnica. (Pre vysvetlenie, staršia ma oslabenú imunitu po kiahnach, čo aj doktorka povedala, že bude mať aspoň 3-4 mesiace po prekonaní a dopujem ju vitamínmi každý deň)
Bola som s učiteľkou, či by nemohla aspoň trochu dohovoriť rodičom iných detí, aby nedávali svoje choré deti do školy, ale ona vraj s tým nemá čo robiť.
Boli ste alebo by ste šli za riaditeľom školy? Nemôžem ju predsa nechať doma niekoľko týždňov, aby náhodou niečo zas v škole nechytila.

Strana
z2
jana_eyre_2
25. máj 2023

Môj najmladší sa narodil v čase, keď najstarší syn nastúpil do škôlky.. moje deti mali vtedy 4, 3 a 0.. najmladší si od starších súrodencov zobral všetko.. (áno, tiež sa dusil, mal časté bronchitidy, zápaly oči, uši s perforaciou bubienka, vysoké teploty, streptokoka, stafylokoka, zlepšilo sa to až keď sme začali byť na liečbe imunoalergologicky v 3r ale ani to nevyriešilo vsetko) dodnes je z nich najchorlavejsi, pritom sú všetci alergici a majú nábeh na astmu (nábeh na astmu nemala len stredná dcéra a teraz jej vyšli zvýšené hodnoty na noxe, už aj ona musí brať fukace)

No a ako som to riešila? Nevravím že som bola a som nadšená z chorôb.. ale začala som to brať tak ako to je.. neviem ovplyvniť choroby ani celý svet.. vírusy a baktérie tu sú, sú deti čo sú chorlavejsie a sú deti čo nie.. sú deti čo majú alergie a nedajú sa odlíšiť od soplu z prechladnutia.. jednoducho to tu je a my to proste len prežijeme, deti vyrastú a bude to ine.. neviem či lepšie, ale iné rozhodne..

Posilňuj imunitu oboch deti a zmier sa s tým že kde je viac deti, je viac chorôb.. samozrejme môžeš to robiť aj inak, to je na tebe.. ale choroby človek proste nevyhubi, tie tu sú jednoducho a medzi ludmi sa šíria..

Ja som šťastná, že moje deti nemaju nič vážnejšie.. v rodine máme dieťatko s veľkým zdravotným a doživotným problémom.. keď to vidím, som rada za nabeh na astmu a časté choroby, že to nie je nič vážnejšie...

katulienkax
25. máj 2023

no mozno je to tym ze stale len dezinfikuje, mozno by si mali mamy uvedomit ze neustala dezinfekcia obydlia viac skodi ako pomaha. Ja som nikdy nedezinfikovala ani ked boli babatka, aj spinavy kamen supli do ust a co som mala robit ...

aurora33
25. máj 2023

@mininka05 toto bolo vždy aj bude. Niekto nechá doma deti aj so soplikom a niekto ešte aj na horúčku naštopká dieťa nurofenom a supne do skoly.

jana_eyre_2
25. máj 2023

@katulienkax u nás sa rozhodne veľa nedezinfikuje a nikdy ma netankovalo ak jedli piesok (alebo čokoľvek iné doplnte) a napriek tomu bývajú chorí.. iná mama zase bude za to že za chorobnostoubmojich deti môže to že nežijú v sterilite, iná zasa povie že určite všetko dezinfikujem príliš.. na chorobnosť detí podľa mňa nie je žiaden vzorec a zaručený recept.. niektoré proste choré býva a niektoré nie.. niektoré z toho vyrastie a niektoré nie.. nevravím že sa netreba snazit žiť zdravo a správne, ale jednoducho sa tým moc neovplyvní..

klara321
6. máj 2025
@aurora33

@mininka05 toto bolo vždy aj bude. Niekto nechá doma deti aj so soplikom a niekto ešte aj na horúčku naštopká dieťa nurofenom a supne do skoly.

@aurora33
Viem, ze je to starsia diskusia...ale neda mi to... v Azii deti chodia standardne chore do skoly, dokazuju tym, ako velmi sa chcu ucit, je tam velka sutazivost medzi detmi. V skole je zdravotna sestra a detom podava lieky v pripade potreby, kontroluje ich, meria teplotu atd. Tam neexistuje aby dieta vymeskalo pre bezne respiracne ochorenia. Takze neprezivajte to tak. Manzel je korejcan a tiez musel chodit do skoly aj ked bol chory, okrem ineho sa tym buduje kolektivna imunita.

aurora33
6. máj 2025
@klara321

@aurora33
Viem, ze je to starsia diskusia...ale neda mi to... v Azii deti chodia standardne chore do skoly, dokazuju tym, ako velmi sa chcu ucit, je tam velka sutazivost medzi detmi. V skole je zdravotna sestra a detom podava lieky v pripade potreby, kontroluje ich, meria teplotu atd. Tam neexistuje aby dieta vymeskalo pre bezne respiracne ochorenia. Takze neprezivajte to tak. Manzel je korejcan a tiez musel chodit do skoly aj ked bol chory, okrem ineho sa tym buduje kolektivna imunita.

@klara321 to je hádam moja vec ako čo prežívam, nie? :D

Strana
z2