icon

Škôlka a choroba

fazulka21
5. máj 2023

Ženy pomoc. Som samoživiteľka. Za 2 týždne nastupujem do novej práce. Dcéra chodí do škôlky 2 mesiace a odkedy nastupila tak katastrofa. Teploty nemá, len kašle a sople. Ja si nemôžem dovoliť byť doma, bojím sa, že ma prepustia a to by bol konec. Peňazí moc nie je, mám byt, mám auto ktoré musím ,,živiť"
Čo robiť? Malú nedržim v bavlnke, chodíme von často, nikdy predtým chorá nebola odkedy ju mám až na jedenkrát a to bola za dva dni fit.
Máte skúsenosti s nejakymi doplnkami? Ja mám taký strach že prídem o všetko.... Nemám nikoho kto by sa okrem mňa o malú postaral. Babysitterka by mi zhltla viac peňazí ako zarobím...

Strana
z6
aceris
9. máj 2023

@fazulka21 sak pisem, ze este som doma. Mladsia ma 2roky. Aj keby som chcela ist robit, tak pri tychto chorobach nemozem. Vsetko taha muz zatial. Mladsia mala dva a pol mesiaca vkuse nonstop najnizsiu teplotu pocas dna 37.7 a pri 38.6 odpadla a prestala dychat...tento rok nemala teplotu nizsiu ako 37.4 pocas dna🤦 kam uz by som mohla ist a kde nechat take dieta...takze ano, mna hnevaju soplave deti v skolke lebo syn vydrzi omnoho kratsie a vsetko mi donesie domov. Ale nemozem ho zavriet doma a nedavat do skolky, lebo kolektiv potrebuje kazde dieta.

zorkahorka
9. máj 2023

@mamatroch preco si myslíš, ze suseda ma byt prave dochodkyna vo vysokom veku? stari rodicia mozu mat cca 60 rokov a ak maju imunitu ok, preco by sa mali nakaziť? Ides do extremov. Autorka pise, ze jej dieta nemava horucky, takze potreba zabalov pri 40-tke su dost mimo...

silesias
10. máj 2023

@aceris takejto to nevysvetlis vieš my sa podla nej ľutujeme a ona je chuderka 🤣 ak ma alergiu o.k ak dieťa kašle a sopli určite nieje ZDRAVE ako píše autorka. Veď ona si ešte užije.

lucia_ma
11. máj 2023

@fazulka21 nedá sa s tým spravit nic posilnit imunitu mozes ze vylucit sladke vela ovocia zeleniny dopnat c d pripadne betaglukany.. Najdolezitejsia je hygiena nosa tam to všetko je naucit sa aj každý den ci uz konvickovat preplachovat striekat a pod.. Ale ked deti chodia chore do skolky proste to tam je.. A nemusi to byt ani naschval zo strany rodicov dieta je infekcne uz par dni pred ako vobec choroba vypukne.. J
Moje su doma skoro celu zimu a potom zas cez teplo je pokoj.. Ja pracujem z domu inak by to neslo..

fazulka21
autor
14. máj 2023

@lucia_ma nakupila som nejaké doplnky a dám na radu lekárky kedy áno a kedy nie do škôlky 🙂 stráženie som si zabezpečila v prípade núdze, dúfam že si dcéra čoskoro,,zvykne" a nebude chorľavá.
@silesias nepovyšuj sa. Nie si v mojej situácii, možno by si nezvládla ani polovicu z toho čo ja zvládam bez akejkoľvek pomoci 😉 za chuderku sa nepovažujem, netrep tu sprostosti. Každý dá občas soplave dieťa do škôlky a taktiež aj každý dospelý ide občas chorý do práce.

silesias
14. máj 2023

@fazulka21 si prvá začala urážať ty mňa bez ohľadu na to co som napísala prajem krásny život a zdravé dieťa. Občas pokora a krajší slovník neuškodí.

Strana
z6