Škôlka - zelené sople a kašeľ

viktoriakarin
20. jan 2022

Maly nastupil od septembra do skolky a cista katastrofa no ako v skolke😭. Hned na zaciatku chytil stafylokoka, zelene sople, bez horucky, kasel, dostal pamycom a zabralo. Ale len na cas... Cca kazde 2tyzdne doma stale sa to opakuje... Dr mu ale vyter uz nerobi, dostal uniflox ale to nemalo taky uspech, tak nakoniec atb a triffed. Dobrali sme atb, triffed som davala skoro dva tyzdne a uz sme tyzden bez liekov doma lebo stale kasle, ked spi pokasliava tak raz za noc a hlavne rano vykasliava, niekedy akoby sa hlieny nahromadili a trochu zachripne. Uz ani neviem ci volat doktorke, ze co zase vymysli. Zacala som mu davat aj rhinimun sirup na posilnenie imunity, zacal tretie balenie( po prvom vydrzal mesiac nebyt chory) ale akonahle pridu nedoliecene deti do skolky, vsetko ide opat odznova... Ak maze s niecim dobre skusennosti bud na imunitu alebo sprej do nosa budem rada za kazdu radu

vikusjk
20. jan 2022

@viktoriakarin toto velmi dobre poznam, moja dcera mala jeden rok taky, ze bola doma kazdy bozi mesiac aspon dva tyzdne. Pritom som platila sukromnu skolku, kde ich bolo menej, ako v statnych skolkach, no i tak, jeden chlapec doniesol potvrdenie, ze ma alergiu este aj na vzduch asi, tak ho nemohli poslat domov a vkuse kaslal, kychal a soplil a moja dcera akonahle to chytila, koniec, tri tyzdne doma. Kasel sa dlho doliecuje. U nas to zial tym castym opakovanim preslo do bronchialnej astmy, pravidelne nasadeny ventolin a kortikoidy (Flixotide). Velmi nam pomohlo liecenie v Lucivnej, ked mala 4 roky. Vtedy mam pocit, ze sa to zacalo zlepsovat a potom sme sa snazili chodit do Tatier aspon na styri dni kazde tri mesiace. Pomaly sa to zlepsovalo, nastupom do skoly sa to vyrazne zlepsilo, teraz klopem, uz dva roky sme ventolin a flixotide nevideli.
Na imunitu mala nasadeny Rybomunil, ci ako sa to pise, ale mala z neho nocne mory, tak ja som jej ho prestala davat asi po dvoch tyzdnoch.

dadis
20. jan 2022

@viktoriakarin Je to prirodzene, takmer vsetky deti to tak +- maju prvy rok v skolke. Ja som vzdy preliecila a dala do skolky. Ani nevies ako a bude sa s tym dobre vyrovnavat.

nikpa
20. jan 2022

@viktoriakarin nám nič nepomáha 🤦 je to na nervy, čo počúvam tak 90% deti si týmto v škôlke prejde.