icon

Skoré ochlpenie u 9-ročných chlapcov: Je to normálne?

Včera o 12:09

Ahojte,dnes som si všimla že ani nie 9r syn (o 3mesiace má 9) má na semenníkoch bleducke ochlpenie, pár chĺpkov. Ostala som úplne v šoku, príde mi to na chlapca veľmi skoro 😳
Mal niektorej z vás syn takto skoro ochlpenie?
Ďakujem

Strana
z2
anjelicek26
Včera o 12:13

Na taketo veci sa pytaj lekara, ci je tam nejaka hormonalna nerovnovaha, je to skoro na pubertu... toto je taky pedofilny trolling, clovek nikdy nevie... prepac, ak sa mylim...

alison11
Včera o 12:16

@anonym_autor Ak kupujete mäso z obchodu tak je to normálne sú nadopované hormónmi preto tak rýchlo starneme a aj deti rýchlejšie dospievajú .My nejaké obdobie kupujeme mäso tiež z obchodu a pár chĺpkov má aj môj syn ale už bude mať 12rokov.

januska12323
Včera o 12:17

Chlpy má aj dieťa a keď sa ti niečo nezdá choď k Dr.

anonym_e075f0
Včera o 12:18
@alison11

@anonym_autor Ak kupujete mäso z obchodu tak je to normálne sú nadopované hormónmi preto tak rýchlo starneme a aj deti rýchlejšie dospievajú .My nejaké obdobie kupujeme mäso tiež z obchodu a pár chĺpkov má aj môj syn ale už bude mať 12rokov.

@alison11 to 12 ročný si od teba nechá skúmať semeníky?

autor
Včera o 12:19
@anjelicek26

Na taketo veci sa pytaj lekara, ci je tam nejaka hormonalna nerovnovaha, je to skoro na pubertu... toto je taky pedofilny trolling, clovek nikdy nevie... prepac, ak sa mylim...

@anjelicek26 pedofilny trolling?? 🤦 Bože môj...

anonym_c18767
Včera o 12:21

moja dcéra mala ochlpenie tiež v tomto veku. skončili sme na endokrinol. kde zobrali dcére krv a zistili že žiadne hormonálne zmeny u nej ešte neprebiehajú.
Menzes dostala vo veku 12.5 r.
skús osloviť pediatra a možno vás pošle k endikronól. na konzultácie.

autor
Včera o 12:21
@alison11

@alison11 áno kupujeme mäso, ale z mäsiarstva, nie z reťazcov.

autor
Včera o 12:24
@anonym_c18767

moja dcéra mala ochlpenie tiež v tomto veku. skončili sme na endokrinol. kde zobrali dcére krv a zistili že žiadne hormonálne zmeny u nej ešte neprebiehajú.
Menzes dostala vo veku 12.5 r.
skús osloviť pediatra a možno vás pošle k endikronól. na konzultácie.

@anonym_c18767 akože jemu sa už občas objavia aj čierne bodky na tvári, ale to sledujem snáď aj 3roky. Že občas čosi.
Ale ďakujem, v máji ideme k dr, tak jej to určite spomeniem.

viestta
Včera o 12:25
@anonym_autor

@alison11 áno kupujeme mäso, ale z mäsiarstva, nie z reťazcov.

@anonym_autor mas pocit, ze u masiara beru maso z inych chovov ako do retazcov?

henriettak
Včera o 12:26

@viestta Ja si tiež myslím, že je to jedno a to isté. A toto skutočne nemusí byť problém, môže to byť aj geneticky dané, prípadne nejaký zdravotný problém.

doriiis
Včera o 12:29

Áno, je to normálne. Puberta začína vonkajšími znakmi hlavne. Mám aj syna aj dcéru.

anonym_c18767
Včera o 12:30
@anonym_autor

@anonym_c18767 akože jemu sa už občas objavia aj čierne bodky na tvári, ale to sledujem snáď aj 3roky. Že občas čosi.
Ale ďakujem, v máji ideme k dr, tak jej to určite spomeniem.

@anonym_autor až v máji, sranduješ? Ja som išla len kvôli tejto veci, ja by som veru išla hneď aj zajtra.

anonym_c18767
Včera o 12:31
@viestta

@viestta určite. Reťazce je totálny bordel. Mäsiarne o niečo menší a tí čo majú vlastný chov, to je asi najlepšie pre spotrebiteľa.

autor
Včera o 12:33
@viestta

@viestta tak ja neviem u akého mäsiara kupuješ ty mäso, ale u toho nášho určite nie je to isté mäso ako v reťazcoch.
Ale toto nebola otázka diskusie.

anonym_9c9da9
Včera o 12:36
@anonym_autor

@viestta tak ja neviem u akého mäsiara kupuješ ty mäso, ale u toho nášho určite nie je to isté mäso ako v reťazcoch.
Ale toto nebola otázka diskusie.

@anonym_autor odkiaľ to môžeš vedieť? Si pritom?

srnka79
Včera o 12:40

@anonym_autor ano a aj na nohach, rovnaky vek, tiez som si to vsimla, dokonca obcas ho uz citim pod pazuchami. detto sesternicina dcerka, o rok mladsia (pre istotu bolu kvoli nadmernemu ochlpeniu na endokrnologii - vsetko bolo v norme). nacitala som si o tom a ano, moze to uz byt predcasna puberta, kvoli zasvinenemu prostrediu, strave, hormonom v mase, atd., nam deticky dospievaju rychlejsie. nie su to len chlpky, aj ine drobnosti a zmeny ako na tele, tak v spravani. takze zjavne je to normalne, pokial obvodna na preventivke nepovie, ze by sa mohlo jednat o problem...

felycity
Včera o 12:53

je to úplne prirodzený vývoj, ak ide o jemnučké svetlé ochlpenie, ak by však rýchlo pribúdolo veľmi rýchlo, potom by som to skonzultovala, teraz možno chvíľu zas nebude pribúdať nič... a s tým mäsom to nemá nič spoločné, hádam si nemyslíte, že je nadopované rastovým hormonóm a všetci dospievame rýchlo kvôli tomu? obsahujé iné vec vrátan einých potravín a to je už potom iná , ale len kvôli mäsu isto nemáme pubertu skôr

anonym_c2e5db
Včera o 13:03

@anonym_autor Sa mi rozum zastavuje, čo všetko dnes riešia rodičia. Tri bledé chĺpky a už to ide utekať k lekárovi.

anonym_b51f97
Včera o 13:08

@anonym_autor Čo máš čo očumovať 9 ročnému decku vtáka? To je dosť zvrátené a choré.

anonym_e075f0
Včera o 13:16
@anonym_b51f97

@anonym_autor Čo máš čo očumovať 9 ročnému decku vtáka? To je dosť zvrátené a choré.

@anonym_b51f97 čo 9, ale 12-ročnému 😂

melynda
Včera o 13:19

Mne sa tiež tak trochu rozum zastavil nad tým, čo som si tu prečítala 😀 Že niekoho budú trápiť chĺpky na intímnych miestach syna, tak to by mi ani vo sne teda nenapadlo.

katkaseiner
Včera o 13:24

na otazku ti neodpoviem, 10rocny syn sa sprchuje vyhradne bez obecenstva, nemozem ho vidiet naheho ani za svet... toto uz nejaku dobu trva, chapem to, netlacim na neho. Cize neodpoviem ti ako je to u nas, lebo cca 2 roky mu do sprchy ani vstupit nemozem, resp, ak vstupim, hned hulaka ako by niekto cudzi vosiel :D

ovaaa
Včera o 13:32

9r dievčatá už majú menštruáciu takze podľa mňa ak začína s chĺpkami tak je to ok.

autor
Včera o 13:42

Vy ste tu niektoré dobre pripečene ženské! To ako keď príde syn za mnou, že v tej oblasti ma niečo suché a svrbí ho to a ja si všimnem, že má chlpky to je očumovanie???? Stále je to decko preboha, MOJE decko!
Kebyže si nevšímam alebo sa nezaujímam tak zas by ste mali reči, co som to za mater, že neviem aký má môj syn problém, keby po niečo došlo, že má niečo s hormónmi alebo čo.
Potom sa nečudujem že svet je v takej riti ako je, keď sa ženské dokážu takto chovať a robiť sa premudrelé.
Keď nemáte čo k veci napísať tak načo sa vôbec vyjadrujete?

autor
Včera o 13:43

Baby vám všetkým, ktoré ste napísali rozumne, k veci, ďakujem pekne 🙂 ♥️

anonym_cc7d8a
Včera o 14:04
@anonym_autor

Vy ste tu niektoré dobre pripečene ženské! To ako keď príde syn za mnou, že v tej oblasti ma niečo suché a svrbí ho to a ja si všimnem, že má chlpky to je očumovanie???? Stále je to decko preboha, MOJE decko!
Kebyže si nevšímam alebo sa nezaujímam tak zas by ste mali reči, co som to za mater, že neviem aký má môj syn problém, keby po niečo došlo, že má niečo s hormónmi alebo čo.
Potom sa nečudujem že svet je v takej riti ako je, keď sa ženské dokážu takto chovať a robiť sa premudrelé.
Keď nemáte čo k veci napísať tak načo sa vôbec vyjadrujete?

@anonym_autor a su blede tie chlpky? Moje deti su chlpate a teda hlavne 2 mladsie, najmladsia ma na zadku a chrbatiku chlpky od malicka, uplne tmave. Doktorka povedala, ze len sledujeme a ak by sa zhorsilo, posle nas na endokrinologiu. Nezhorsuje sa, neriesim.
Syn ma 12, ten starsi a to veru ani neviem, ako vyzera, ale musim sa opytat, uz davno sa sprchuje sam.
No len riesime dceru, cca od 9 rokov uz ma riadne tmave dospelacke chlpy, teraz ma 10,5, nosi velkost 38 damsku, ma cez 50 kg, 152 cm a zhrubli jej chlpky na nohach a pod pazuchami a poti sa uz, citit ten pot uz a ma prsia. Ja som dostala MS v 11 rokoch, takze kazdu chvilu cakame. Od 9 rokov mi lekarka povedala, ze sa uz nejedna o predcasbu pubertu, ze to netreba riesit. Neviem ale, ako je to u chlapcov. Tam predpokladam, ze puberta zacina vseobecne trosku neskor. Ale ak ma tie chlpky jemne a svetle, tak to netreba robit v ziadnom pripade paniku podla mna. A dobre, ze to riesis. Vsak je to Tvoje dieta a za kym ma prist s problemom, ak nie za mamou, otcom? Vacsinou tieto veci aj moje deti riesia so mnou, ale syna sa opytam, ci chce radsej, nech sa ocino pozrie, tak ze hej. Napriklad predkozku mu pozeral, ci to ma ok. Uplne normalna vec. Ze ocumovanie? Tu sa uz clovek ani nic spytat nemoze.
A neries ani tie poznamky s tym masom. V nasom prostredi uz to davno nie je o masa, vsade su hormony, hlavne v odpadovych vodach, to sa nevie dostatocne precistit a taka voda sa dostava do kolobehu, mikroplasty, ktore sa spravaju ako estrogeny (xenoestrogeny), o vzduchu ani nehovorim...podla mna je to uz dobou...Ale ja som priklad, ze aj pred 30 rokmi, ked som ja dospievala, tak to bolo bezne, ze MS mali dievcata uz aj 10,11 rocne, aj moja mama napriklad, a ma 72rokov. Takze aj vtedy to bolo.

alison11
Včera o 14:15
@anonym_e075f0

@alison11 to 12 ročný si od teba nechá skúmať semeníky?

@anonym_e075f0 Syn ma voláva aby som ho strážila pri sprchovaní bojí sa v kúpelni sám byť..A mával problémy z predkožkožku nedávano komu inému má dať pozrieť ak nie svojej matke?

autor
Včera o 14:17
@anonym_cc7d8a

@anonym_autor a su blede tie chlpky? Moje deti su chlpate a teda hlavne 2 mladsie, najmladsia ma na zadku a chrbatiku chlpky od malicka, uplne tmave. Doktorka povedala, ze len sledujeme a ak by sa zhorsilo, posle nas na endokrinologiu. Nezhorsuje sa, neriesim.
Syn ma 12, ten starsi a to veru ani neviem, ako vyzera, ale musim sa opytat, uz davno sa sprchuje sam.
No len riesime dceru, cca od 9 rokov uz ma riadne tmave dospelacke chlpy, teraz ma 10,5, nosi velkost 38 damsku, ma cez 50 kg, 152 cm a zhrubli jej chlpky na nohach a pod pazuchami a poti sa uz, citit ten pot uz a ma prsia. Ja som dostala MS v 11 rokoch, takze kazdu chvilu cakame. Od 9 rokov mi lekarka povedala, ze sa uz nejedna o predcasbu pubertu, ze to netreba riesit. Neviem ale, ako je to u chlapcov. Tam predpokladam, ze puberta zacina vseobecne trosku neskor. Ale ak ma tie chlpky jemne a svetle, tak to netreba robit v ziadnom pripade paniku podla mna. A dobre, ze to riesis. Vsak je to Tvoje dieta a za kym ma prist s problemom, ak nie za mamou, otcom? Vacsinou tieto veci aj moje deti riesia so mnou, ale syna sa opytam, ci chce radsej, nech sa ocino pozrie, tak ze hej. Napriklad predkozku mu pozeral, ci to ma ok. Uplne normalna vec. Ze ocumovanie? Tu sa uz clovek ani nic spytat nemoze.
A neries ani tie poznamky s tym masom. V nasom prostredi uz to davno nie je o masa, vsade su hormony, hlavne v odpadovych vodach, to sa nevie dostatocne precistit a taka voda sa dostava do kolobehu, mikroplasty, ktore sa spravaju ako estrogeny (xenoestrogeny), o vzduchu ani nehovorim...podla mna je to uz dobou...Ale ja som priklad, ze aj pred 30 rokmi, ked som ja dospievala, tak to bolo bezne, ze MS mali dievcata uz aj 10,11 rocne, aj moja mama napriklad, a ma 72rokov. Takze aj vtedy to bolo.

@anonym_cc7d8a ďakujem ti pekne za obsiahlu odpoveď 🫶 syn je blondacik, aj má bledú pokožku, takže aj tie chĺpky ma úplne bledé. On aj na nohách ich má úplne biele, asi od škôlky. Len proste ja tom intímnom mieste mi to prišlo strašne skoro na chlapca, dievčatá viem, že skôr dospievajú, ja som tiež jedna z nich, MS od 11r.

sweet20
Včera o 14:39
@anonym_autor

@anonym_cc7d8a ďakujem ti pekne za obsiahlu odpoveď 🫶 syn je blondacik, aj má bledú pokožku, takže aj tie chĺpky ma úplne bledé. On aj na nohách ich má úplne biele, asi od škôlky. Len proste ja tom intímnom mieste mi to prišlo strašne skoro na chlapca, dievčatá viem, že skôr dospievajú, ja som tiež jedna z nich, MS od 11r.

Ahoj autorka. Ja som dostala menzes v 10 rokoch, normalne mi zacali rast prsia aj ochlpenie. Moze to byt normalne, nemusi. Daj ho vysetrit ak sa ti to nezda, nic viac, nic menej

anonym_169ed7
Včera o 15:17
@anonym_b51f97

@anonym_b51f97 Ty si chora a je mi ta luto,ze mas s dietatom taky vztah. Moja 12r.za mnou bezne chodi,ukaze mi intimne partie,aj vytok,aj sa opyta,ci je to v poriadku. Je to moje dieta,ktore vyslo z mojich utrob,prechadza zmenou a neviem,co je uchylne na tom,ze o tejto zmene diskutujeme.

Strana
z2