icon

Skoro 2-ročné dieťa nerozpráva

sisi0123
16. sep 2022

Je to normalne dieta bude mat us 2 roki a nerozpráva

klarissa25
16. sep 2022

Áno, to je úplne v poriadku....tu je niečo iné co nie je v poriadku l....

saxana000
16. sep 2022

@sisi0123 vydava aspon zvuky?brm mnau mama baba.rozumie ked ho posles pre vodu alebo pre medveda?reaguje na vlastne meno?

sisi0123
autor
16. sep 2022

@saxana000 áno na meno reaguje aj mama hovori aj baba tata ale ket ho pošlem po nieco tak do nezrobi nedonesie mi to

sisi0123
autor
16. sep 2022

@klarissa25 akože čo

mikadooo
16. sep 2022

@sisi0123 áno, stáva sa to. Hlavne chlapci sú "lenivší", baby sa väčšinou rozkecajú rýchlejšie 🙂.

h2
16. sep 2022

@sisi0123 Áno, je to v poriadku. Má čas do 3 rokov.

saxana000
16. sep 2022

V 2 rokoch uz by malo rozumiet...nemusi to nic znamenat ale pre vnutorny pokoj to spomen doktorke moze Vas poslat neurologovi.

sisi0123
autor
16. sep 2022

@mikadooo lebo manzel stoho robi vedu ze bude mat 2 roky a nerosprava a ze druhe deti us v jeho veku rozprávajú

mikadooo
16. sep 2022

@sisi0123 no tak mu odkazujem, že môj malý tiež ako dvojročný nerozprával 🤷. Vzhľadom na to že je to už tretie dieťa, celkom som sa tomu tešila, že rozprávajú na mňa iba dve, aj tak som mala problém zachytiť všetky informácie naraz 😄. Teraz už ani nehovorím, ale prestal manžel rozprávať 😱 (zistil, že to nemá zmysel, že ich neprekričí, takže s mužom sa rozprávame ráno medzi 6-7 a potom večer medzi 22-23 😄😄😄). PS malý má 4,5 a už rozpráva výborne.

h2
16. sep 2022

@sisi0123 Nech z toho pán manžel nerobí vedu. Je to fakt veľmi individuálne. Môj syn má bratranca, ktorý je ani nie o 2 mesiace starší. Môj syn kecal už v roku a pol, bratranec, hoci starší, nerozprával poriadne ešte ani v takmer 2 a pol roku. Tým, že to bolo v rodine, všetci ich porovnávali, bola som z toho na nervy, hoci môj bol ten akože "šikovnejší". Je to úplná blbosť. Dnes majú chalani 11 rokov, obaja sú múdri a šikovní.

sisi0123
autor
16. sep 2022

@mikadooo ďakujem ..ale mohlo to posobit ze privela pozeral telku rospravky

tiika
16. sep 2022

@sisi0123 Akože netvori vety?
Koľko slov asi ovláda (tato, havo, baba, tak, nie, teta, .. ba - balón)?
Napodobňuje nejaké zvuky zvierat (be, mu, mnau, hav..)? Robí nejaké zvuky (brrm, mňam, tutú, tatá ..)?
Ukazuje na niečo a chce vedieť, čo to je?
Keď mu povieš, nech ukáže niečo v knihe - babo, macka, topánky..), alebo na tele (nos, oči, ústa, ucho..), vie?

mikadooo
16. sep 2022

@sisi0123 sú to rozprávky bez slov? Vtedy možno áno. Najlepšie sú vraj rozprávky/pesničky, kde sú živí ľudia a rozpráva sa tam - spievankovo, fíha tralala, paci pac, Miro Jaroš a takíto.

cica8
16. sep 2022

@sisi0123 moja do troch rokov ani nerozumela co jej hovorím. A teraz ma 4.5 roka a ústa jej melú v kuse

anabel2341
16. sep 2022

@sisi0123 mam krstnu dcéru bude mať 2 roky a rozpráva výborne rozumie všetkému aj vie všetko vysloviť, mám ďalšieho krstného syna ktorý má 1 rok a 9 mesiacov a nedokáže povedať nič skoro iba také brblanie..je to normálne 🤣to príde nemáte sa čoho báť síce už by bolo lepšie keby začne rozprávať lebo keď je u nás neviem čo chce 😅 ale to raz príde až nám to liezť na nervy bude 🤣

sisi0123
autor
16. sep 2022

@anabel2341 no ďakujem az sa citim lepsie lebo som sa citila zle lebo počujem vele slov od známych ze to neje poritku ze nerosprava

sisi0123
autor
16. sep 2022

Chcem sa spitat ci ma niekto skusenos z autistom deti ake su priznaky zpociatku mi znami hovorili ci neje moj sin novembri bude mať 2 rocky ale ešte nerosprava

vilma7
16. sep 2022

@sisi0123 kamarátka má dokonca dvojičky, v júni mali 2 a tiež ešte nerozprávaju. Maximálne len mama...a blabocu ako batoľatá.

elizabet173
17. sep 2022

@sisi0123 áno, je to ok, dokonca aj o rok neskôr by to nebolo nič výnimočné, podstatné je, aby dieťa rozumelo

tiika
17. sep 2022

@sisi0123 myslím, že mame malo informácii na to myslieť si, ci to môže byt autizmus. Skús pozrieť príznaky a v prípade pochybnosti sa obrat na lekára. Aj s rozprávaním to môže no nemusí byt dobre. Niektoré deti sú chytrejsie, no asi už nejake recove prejavy by mal zvládnuť.. (zvuky, pomenovať ba (banán, balón, baba, batoh), chápať, ukázať na predmety v knižke a na tele). Neviem? Nepíšeš že ako máte toto.