icon

Skoro mi umrelo dieťa kvôli neočkovaniu

michaelamd
1. júl 2017

Mile mamicky! pokladam za dolezite podelit sa s vami o moju skusenost ktora bola horsia ako najhorsi horor! ano tiez som patrila k 100% odporcom ockovania lebo som sa bala vedlajsich ucinkov vakcin, tiez som bola ta uvedomela, zaroven vsak stale si uvedomujem ich vedlajsie ucinky a preto toto nepisem ani proti ockovaniu ani za!
Dna 29.6.2017 cize tuto stredu bol najhorsi den mojho zivota. V utorok sme sli so synom (3roky) na navstevu ku kamaratke ona ma dve deti (3 a 2r) oni su zaockovane a chodia do skolky. prisli sme k nim o 17:20 akurat sli zo skolky cely vecer sa hrali, jej dcera este mala trosku kaslik ale nic mimoriadne. prisli sme domov a moj syn sa celu noc budil s placom a potom hned zaspal, nechapala som co sa deje, az rano sa stazoval ze ho boli jazyk a mal na nom biely povlak, zvysenu tepltou a bolo hned jasne ze nieco nieje v poriadku! o 10:00 som s nim bola v ambulancii pediatricky odobrala mu vyter z ust a poslala nas na krcne, o 12:00 povedala krcna ze okamzite sa vrate k lekarke on ma ocividnu teplotu a hnisa mu hrdlo, dali mu vodicku na jazyk a prikaz na CRP, o 12:30 vysetrenie u pediatra CRP v norme teplota 39! poslala nas domov ze sa mame vratit na krv zajtra, AVSAK ziadne zajtra uz nemuselo byt! prisli sme domov dali sme mu lieky aj na horucku, zaspal tazko dychal a cely den mal huste sliny ako sliz ktore nemohol zhltnut, o 16:00 sa dostal do kritickeho stavu sliny hustli dychanie sa stazovalo no zase trochu zaspal okolo 17:00 vyskocil a dusil sa!!! vobec sme netusili co sa deje a ze od zivota ci smrti ho delia minuty v sekunde sme volali zachranku! prisli o 15 minut, mali podozrenie na laringitidu no neboli to celkom tie priznaky, nastastie lekarka mu dala rectodelt a utekali sme na urgent syn ledva lapal po dychu a kazdu sekundu sa mu mohli zavriet dychacie cesty o com som este stale netusila myslela som ze tazko dycha iba koli slinam atd... nebolo mi nic jasne! na urgente s davkou velkeho stastia objavili pricinu! on nieje zaockovany???? !!!! preboha. a uz to islo kyslik adrenalin nositka, RTG a najhorsia sprava, vasmu dietatu hrozi okamzite udusenie ! Zápal hrtanovej príchlopky (epiglotitída) ! ktoru sposobuje bakterialna infekcia ktora sa prenasa kapockovou infekciu z cloveka na cloveka! ockovatelna HEXA vakcinou !!! vo vytahu smerom na intenzivku mu zacal klesat kyslik .... ostali sme na chodbe cakat ci sa im podari vcas ho intubovat, nastastie mu v hrdle ostalo par milimetrov cez ktore mu prestrcili hadicku a napojili ho na pristroje do umeleho spanku. mali sme stastie ! obrovske a neopisatelne! ked som si to uvedomila zrutila som sa! toto je choroba ktora za 24hodin zabije neockovane dieta ! ockovane mali iba kaslik !!!!!!!!! je to tazko diagnostikovatelne lebo priznaky ak uz su tak mate sakra malo casu mu pomoct ! umrtnost vysoka pri nepodani vcasnej liecby udusenie. pri podani liecby sa to antibiotikami da zvladnut. MAMICKY UVEDOMTE SI ZE ... hlevne riziko je ze u ockovaneho dietata bakteria sposobila iba kasel dostala sirup a uz sla do skolky no toto dieta sa stalo bacilonosicom a obetou je neockovane dieta lebo nema protilatky na tieto veci a uz vobec 3 rocny ! takze je to naopak nie ockovane dieti su v ohrozeni koli neockovanym ale neockovane , vzhladom na tento pripad, plati to obojstranne! treba si uvedomit riziko toho ze ak date neockovane dieta do skolky tak choroba s ktorou sa ockovane dieta popasuje ako s kaslikom nadchou vase dieta moze zabit ! rozne bakterie sposobuju rozne ochorenia a v ockovacom plane su vypisane len tie hlavne ja som o epiglotitide ani nepocula v zivote! lebo bakteria napadla tu sliznicu priklopky, mohla aj inam sa dostat. skratim to ! neockovane deti su naozaj ohrozene a vy ani netusite cim ako... fakt ani sajnu nemozete mat ja som si tiez citala tolko materialov a clankov a vysledok ??? o hodinu idem na kramare za synom mozno ho uz konecne preberu z umeleho spanku. VELMI DOSLEDNE ZVAZTE OCKOVANIE A NEOCOKOVANIE A NEHADAJTE SA TU O TOM ! je vela deti ktore mali nasledky z vakcin su vela deti ktore nie.. ja vsak viem jedno ! mojho syna zachranil iba boh a veeeelka daaavka stastia. pretoze bolo tolko ktorickych momentov ktore to mohli zavriet.. to nejdem rozpisovat... obrovske stastie ktore nemusi mat kazdy ! preto si zapametajte ak vase dieta tazko dycha posadte ho a okamzite volajte lekara radsej zbytocne akoby sa vam malo udusit pred ocami ! sposobit to mozu rozne bakterie a stat sa to moze hocikomu. ale ako hovorim neockovane dieta v skolke s ockovanymi to si koledujete o pruser !

Strana
maciatkolulu
1. júl 2017

@michaelamd o ake ochorenie sa prosim ta jedna?

dorottka
1. júl 2017

Proste proti zivotu sa neda poistit, stat sa moze nieco bez ockovania, aj s ockovanim... je to loteria a na maloco sa da realne pripravit. Snaha o vyhnutie sa vsetkym rizikam nevedie zial k bezpeciu, ale len k nekonecnemu strachu a stresu, ktory len skodi a nic neriesi. Cize treba brat zivot tak, ako ide, nech to znie akokolvek, v sekunde sa moze zvrtnut tak ci tak.
Velmi ti drzim palce, maly snad bude v poriadku ❤ Urcite daj potok vediet, drz sa 🙏

zuzi0911
1. júl 2017

@maciatkolulu pise epiglotitida,,,

michaelamd
autor
1. júl 2017

@maciatkolulu je to v texte epiglotitida

kristinenka
1. júl 2017

Ahoj,zazili zme.to.iste. mala je plne ockovana. Mala.jeden rok,chystali.sme.jej oslavu. Bola taka nijaka,teplota,strasne slintala,co.som pripisovala zubkom. Behali.sme.s nou.od nasej lekarky az po pohotovosti. Ked crp neklesalo,poslala nas na krcne. Odtial rovno.na detsku JIS. Este som si zazartovala s lekarkou ORL ze keby nam.stacili.len infuzky budem rada. Ta mi.nepovedala ako vazny e malej stav,nechcela ma vystrasit. Tyzden sme pendlovali od lekara k.lekarovi a pritom na ORL stacilo len vziat zrkadielko a.pozriet sa hlbsie do hrdielka. Odvtedy ked mi aj lekar povie.ze ma len zapalene hrdlo,pytam sa na krcne a vyzadujem pozriet aj prichlopku. Nikdy na to nezabudnem.

michaelamd
autor
1. júl 2017

@dorottka viem ze zivot je loteria no aby rodicia vedeli do coho idu aj volbou neocko..nieco ziskas nieco stratis tak to je

kristinenka
1. júl 2017

@michaelamd zelam Vam skore zotavenie a tebe vela vela sil,neboj bude dobre

michaelamd
autor
1. júl 2017

@kristinenka presne tak !!! A my sme sli z krcneho ! A nic nevidela lebo to odflakla a bolo to uz tam ked sme boli na vysetreni

maciatkolulu
1. júl 2017

@zuzi0911
@michaelamd vdaka, to som si precitala, ale proti tomu sa ockuje? Nejako som nepostrehla toto.... Inak a co tie deti, co nemozu byt ockovane, teraz maju byt v strese cely zivot, nedavat deti do kolektivov? Je to smutne, naozaj smutne, co vas postretlo, snad bude vsetko ok, ale rovnako smutne su pribehy tych, ktorych "dorazilo" ockovanie, takze ako ouz pisal niekto nadomnou, clovek nikdy nevie, co a ako sa stane, neda sa proste vsetkemu zabranit, proste neda, ani ockovanim, ani neockovanim, kazda jedna milujuca matka robi to, co si mysli, ze je najlepsie pre svoje dieta.....

dorottka
1. júl 2017

@michaelamd suhlasim s tebou maximalne. To som napisala len na okraj, ze ako su zbytocne hadky na temu ci ano, alebo nie, lebo antivax/vax tema je siaaaaaaaleny biznis a aj vysledok tych diskusii je presne taky, nech sa jedna o hocaku otazku: mozno bude dobre, mozno nie, kto vie ☹

maciatkolulu
1. júl 2017

@kristinenka a ste plno ockovnani....

luci1983
1. júl 2017

Malemu prajem velmi velmi vela zdravia a skore zotavenie😘😘😘❤️Som rada ze si sem clanok dala👍🍀

zuzi0911
1. júl 2017

@maciatkolulu toto ochorenie sposobuje bakteria prori ktorej sa ockuje,,,, na samotne ochorenie nie,,,,Presne jw to tazko,clovek nema v nicom 100% ochranu ,zaruku,,Stat sa moze cokolvek a kazdemu,,,,
@michaelamd prajem drobcovi skore uzdravenie,,,💖

michaelamd
autor
1. júl 2017

@dorottka hlavne treba mysliet na to ze migranti nam tu dovliekli pliagy kooopec! Aj ockovatelne aj nie. Treba byt opatrny. U nas to bolo z kaslika kamaratky az takmer po udusenie :/

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
zdenkastanka
1. júl 2017

@maciatkolulu hemofilová infekcia- proti tomu sa očkuje v hexa vakcíne.

maciatkolulu
1. júl 2017

@zuzi0911 prosim ta proti ktorej konkretne?

michaelamd
autor
1. júl 2017

Aj dospelemu sa to moze stat

maciatkolulu
1. júl 2017

@zdenkastanka dakujem

kristinenka
1. júl 2017

@michaelamd ano pozreli palickou,dsli penbene. Tot vsjo o 4 dni JIS. A keby si videla pohlady lekarov ze kde sme boli dovtedy ked az tak daleko to zaslo. Ked si pomyslim ze na tej oslave aka bola a potom ju starka strazila a my sme este posedeli,co vsetko sa mohli stat,az zimomriavky mam

juriva
1. júl 2017

Mudro napisane

michaelamd
autor
1. júl 2017

@zltyslonik kazdy chce pre deti to najlepsie... a niekedy si neuvedomi co ziska a co strati. Vsetko ma svoje rizika ale neockovane dieta v skolke s ockovanymi...to moze takto dopadnut a ma to fatalne nasledky ...

michaelamd
autor
1. júl 2017

@kristinenka my sme boli od 10:00 u doktorov a i tak sme to stihli ltt! O chlp !!!

maciatkolulu
1. júl 2017

@kristinenka ale ty pises, ze ste plno ockovani..... tak potom?????

alchemilkazltozelena
1. júl 2017

@michaelamd boze to je strasne drzte sa

ja ockujem vsetko a po tomto prispevku som stastna ze je tomu tak

maciatkolulu
1. júl 2017

@alchemilkazltozelena no, ale je zaujimave, ze podobny pripad opisala
@kristinenka , ktora ma plno ockovane dieta, tak potom je to teda ako? Nejako nerozumiem

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
kristinenka
1. júl 2017

@maciatkolulu no ja myslim ze.proti tomu sa neda zaockovat. Sposobuje to vakteria hemophilus.ci cosi take

michaelamd
autor
1. júl 2017

@kristinenka nam povedali v nemocnici: toto ste si kludne mohli odpustit keby bol ockovany. Vynimocne to sposobi aj stafilokok! Ak napadne prichlopku !

Strana