icon

Skoro mi umrelo dieťa kvôli neočkovaniu

michaelamd
1. júl 2017

Mile mamicky! pokladam za dolezite podelit sa s vami o moju skusenost ktora bola horsia ako najhorsi horor! ano tiez som patrila k 100% odporcom ockovania lebo som sa bala vedlajsich ucinkov vakcin, tiez som bola ta uvedomela, zaroven vsak stale si uvedomujem ich vedlajsie ucinky a preto toto nepisem ani proti ockovaniu ani za!
Dna 29.6.2017 cize tuto stredu bol najhorsi den mojho zivota. V utorok sme sli so synom (3roky) na navstevu ku kamaratke ona ma dve deti (3 a 2r) oni su zaockovane a chodia do skolky. prisli sme k nim o 17:20 akurat sli zo skolky cely vecer sa hrali, jej dcera este mala trosku kaslik ale nic mimoriadne. prisli sme domov a moj syn sa celu noc budil s placom a potom hned zaspal, nechapala som co sa deje, az rano sa stazoval ze ho boli jazyk a mal na nom biely povlak, zvysenu tepltou a bolo hned jasne ze nieco nieje v poriadku! o 10:00 som s nim bola v ambulancii pediatricky odobrala mu vyter z ust a poslala nas na krcne, o 12:00 povedala krcna ze okamzite sa vrate k lekarke on ma ocividnu teplotu a hnisa mu hrdlo, dali mu vodicku na jazyk a prikaz na CRP, o 12:30 vysetrenie u pediatra CRP v norme teplota 39! poslala nas domov ze sa mame vratit na krv zajtra, AVSAK ziadne zajtra uz nemuselo byt! prisli sme domov dali sme mu lieky aj na horucku, zaspal tazko dychal a cely den mal huste sliny ako sliz ktore nemohol zhltnut, o 16:00 sa dostal do kritickeho stavu sliny hustli dychanie sa stazovalo no zase trochu zaspal okolo 17:00 vyskocil a dusil sa!!! vobec sme netusili co sa deje a ze od zivota ci smrti ho delia minuty v sekunde sme volali zachranku! prisli o 15 minut, mali podozrenie na laringitidu no neboli to celkom tie priznaky, nastastie lekarka mu dala rectodelt a utekali sme na urgent syn ledva lapal po dychu a kazdu sekundu sa mu mohli zavriet dychacie cesty o com som este stale netusila myslela som ze tazko dycha iba koli slinam atd... nebolo mi nic jasne! na urgente s davkou velkeho stastia objavili pricinu! on nieje zaockovany???? !!!! preboha. a uz to islo kyslik adrenalin nositka, RTG a najhorsia sprava, vasmu dietatu hrozi okamzite udusenie ! Zápal hrtanovej príchlopky (epiglotitída) ! ktoru sposobuje bakterialna infekcia ktora sa prenasa kapockovou infekciu z cloveka na cloveka! ockovatelna HEXA vakcinou !!! vo vytahu smerom na intenzivku mu zacal klesat kyslik .... ostali sme na chodbe cakat ci sa im podari vcas ho intubovat, nastastie mu v hrdle ostalo par milimetrov cez ktore mu prestrcili hadicku a napojili ho na pristroje do umeleho spanku. mali sme stastie ! obrovske a neopisatelne! ked som si to uvedomila zrutila som sa! toto je choroba ktora za 24hodin zabije neockovane dieta ! ockovane mali iba kaslik !!!!!!!!! je to tazko diagnostikovatelne lebo priznaky ak uz su tak mate sakra malo casu mu pomoct ! umrtnost vysoka pri nepodani vcasnej liecby udusenie. pri podani liecby sa to antibiotikami da zvladnut. MAMICKY UVEDOMTE SI ZE ... hlevne riziko je ze u ockovaneho dietata bakteria sposobila iba kasel dostala sirup a uz sla do skolky no toto dieta sa stalo bacilonosicom a obetou je neockovane dieta lebo nema protilatky na tieto veci a uz vobec 3 rocny ! takze je to naopak nie ockovane dieti su v ohrozeni koli neockovanym ale neockovane , vzhladom na tento pripad, plati to obojstranne! treba si uvedomit riziko toho ze ak date neockovane dieta do skolky tak choroba s ktorou sa ockovane dieta popasuje ako s kaslikom nadchou vase dieta moze zabit ! rozne bakterie sposobuju rozne ochorenia a v ockovacom plane su vypisane len tie hlavne ja som o epiglotitide ani nepocula v zivote! lebo bakteria napadla tu sliznicu priklopky, mohla aj inam sa dostat. skratim to ! neockovane deti su naozaj ohrozene a vy ani netusite cim ako... fakt ani sajnu nemozete mat ja som si tiez citala tolko materialov a clankov a vysledok ??? o hodinu idem na kramare za synom mozno ho uz konecne preberu z umeleho spanku. VELMI DOSLEDNE ZVAZTE OCKOVANIE A NEOCOKOVANIE A NEHADAJTE SA TU O TOM ! je vela deti ktore mali nasledky z vakcin su vela deti ktore nie.. ja vsak viem jedno ! mojho syna zachranil iba boh a veeeelka daaavka stastia. pretoze bolo tolko ktorickych momentov ktore to mohli zavriet.. to nejdem rozpisovat... obrovske stastie ktore nemusi mat kazdy ! preto si zapametajte ak vase dieta tazko dycha posadte ho a okamzite volajte lekara radsej zbytocne akoby sa vam malo udusit pred ocami ! sposobit to mozu rozne bakterie a stat sa to moze hocikomu. ale ako hovorim neockovane dieta v skolke s ockovanymi to si koledujete o pruser !

maciatkolulu
1. júl 2017

@kristinenka haemophilus b a ockuje a preto to sem dotycna autorka dala, len je zaujimave, ze ste to mali teda aj vy plno zaockovani.... Fakt je to velmi diskutabilne a som rada, ze si vlastne prispela aj ty, ze ste to napriek ockovaniu mali... Najma, je super, ze ste ok.

kristinenka
1. júl 2017

@maciatkolulu tak sposobuje to hemophilus proti ktoremu sa ockuje. Ockovanie vyrazne znizilo vyskyt tejto choroby. Nik vam neda 100% zaruku ze ockovanie.prinesie.zelany vysledok,lebo virusy a bakterie.su aj zmutovane uz. Samozrejme.ja som za ockovanie,vdaka nemu mnohs choroby dnesna moderna doba nepozna.

michaelamd
autor
1. júl 2017

HLAVNE MAJTE V LEKARNICKE RECTODELT !!!! TEN NAM DAL 40MINUT CASU pouziva sa presne vtedy ked opuchate. Aj laringitida je nebezpecna a casta aj to moze udusit

michaelamd
autor
1. júl 2017

IDEM TERAZ DO NEMOCNICE DRZTE PALCE!

kristinenka
1. júl 2017

@michaelamd presne to si.v tej chvili potrebivala pocut vsakze....kks zasnem normalne......

zuzi0911
1. júl 2017

@michaelamd mam pocit,ze uz sa nevyraba bo aj my sme uzivali a uz nie je,,,,Drzim palce,,,,

maciatkolulu
1. júl 2017

@michaelamd chapem, zesa bojis, ze mas stale sok, ale netreba zase az tak strasit, laringitidu ma velmi vela deti a rodicia ju vacsinou zvladaju doma, rectodelt je na predpis, to hovori za seba, nemoze sa davat len tak. Je to fakt horzne, co sa vam stalo, ale sama vidis, ze sa to stalo aj rodine, kde mali plno zaockovane dieta, takze netreba robit paniku, deti byvaju chore, vacsinou to prejde, ci je zaockovane, ci nie, tvoaj generacia, generacia tvojich rodicov, mojich starsich deti, neboli ockovani proti hemophlovi a ziju a v zivote sme nemali takyto problem, proste vas to postihlo a snad sa z toho dostanete co najskor, ale ako uz pisala
@kristinenka ani im to nedalo 100per.zaruku a mali aj oni rovnaky problem, takze zivot je nevyspytatelny.... A podotykam, ze nie som odporca a ani zastanca samotneho ockovania....

mycuskaa
1. júl 2017

@maciatkolulu lebo je to somarina ze koli neockovaniu 🙂 jasne to tu je pisane. zaockovane-nezaockovane = taky isty priebeh...

michaelamd
autor
1. júl 2017

@maciatkolulu ja nikoho nestrasim. Hovorim veci ako su. A byt ty v kozi neockujucej mamky co jej dieta umieralo pred ocami lebo nemalo hexavakcinu tak tiez prehodnotis vela veci. Ockovana mohla mat napr stafilokoka aj ten to moze sposobit nevylucuje to ze hexa nezabrala. Ano tych bakterii je vela to je jasne a ja nehovorim ze ockovanie je 100% ochrana .rectodelt som si nechala jeden pre pripad ked som ho mala predpisany viem ze to neni iba tak hovorim ze ked dieta lapa po dychu tak je dobte ho mat

maciatkolulu
1. júl 2017

@michaelamd prepac, ale ty uz vies, ze to to bol heamophilus? Rovnako to mohol byt stafilokok a iny kok.... takze, ci si alebo nie si osckujuca mamka, mohlo to byt z cohokolvek, ako v pripade uz spominanej, ktori bolo ockovani. Kazdopadne, nech ste co najskor zdravi

evittam
1. júl 2017

@michaelamd Ale ako uz bolo napisane, ty nemozes tvrdit,ze keby tvoje dieta bolo zaočkované tak sa nestane presne to iste.

zuzi0911
1. júl 2017

@maciatkolulu
@mycuskaa toto je inak dost velky problem,,,Dietatko zaockovane nemuselo mT vytvorene protilatky,preto to malo aj ono,,,Ako moja dcera ktora je zaockovana na cierny kasel a v podstate akoby nebola(testovali ju),,,,Takze iatotu nam neda nic,,,Len sa modlit aby sme sme deticky mali zdrave,,,

maciatkolulu
1. júl 2017

@zuzi0911 presne tak a nebat sa, lebo to sa moze naozaj stat vselico mozne a aj nemozne a na jednej strane chapem, co chcela autorka napisat, lebo ju riadne zvozili v nemocnici, povedali, ze je to dosledok neockovania, co moze a nemusi byt, neviem, co povedali dotycnej maminke, co boli plne ockovani.... a ona to teraz podava dalej, kedze jej dieta je v umelom spanku v rukach lekarov, tak sa vobec necudujem jej reakcii, ale zase netreba vydesit dalsich rodicov, pretoze ockovanie zarucene nezabrani vsetkemu a 100per

pallacinka
1. júl 2017

@mycuskaa Mne sa to ako taky isty priebeh nezda, ale mozno to je len dramatickejsim opisom (@kristinenka pise, ze pendlovali tyzden od lekara k lekarovi, v druhom pripade islo vsetko ovela rychlejsie a dietatko je v umelom spanku). Kazdopadne prajem obom detickam, nech su uz len zdrave, nedokazem si a radsej si ani nechcem predstavit, co museli mamicky prezivat.

maciatkolulu
1. júl 2017

@pallacinka ja som si precitala, ze boli na JIS.... takze to asi nebolo tiez dobre

mycuskaa
1. júl 2017

@pallacinka nikdy clovek nevie co je spravne ci ocko alebo neocko. ja som s mojou dcerou skoncila po ockovani uz v 6 rokoch v nemocnici s CRP 130 a doteraz neviem co jej akoze bolo ( v sprave udana ze angina ) pritom hrdlo ju vobec nebolelo. takze ide len o to ako vsetko organizmus zvladne a aky je silny a odolny.. syna som uz ockovat nedala a na rozdiel od ockovanej dcery ma imunitu lepsiu o 100%

zuzana76
1. júl 2017

@mycuskaa aj moj syn mal anginu a hrdlo ho nebolelo, horucka 39, deti niekedy hrdlo ani nemusi boliet a maju anginu

pallacinka
1. júl 2017

@maciatkolulu Ako pisem tazko z tych opisov sudit, nie je to jednoznacne. Nerobila by som len unahlene zavery, ze to bol uplne rovnaky priebeh.

mycuskaa
1. júl 2017

@zuzana76 lenze pri angine nemas 130 CRP to nemala ani pri zapale slepeho creva. keby mala anginu tak jej nerobia 3 dni odberi a vselijake vysetrenia vedeli by hned ze angina. lenze nevedeli pricinu zapalu tak to zvalili na anginu. s anginou nechodis lezat do nemocky kde ti musia atb davkovat rovno do zili..

sona222
1. júl 2017

Zaujimave ze aj po precitsni takeho niecoho si niektore zaryto omielaju svoj nazorom az kym nebudu mat vlastnu skusenost, ved co? To je zivot nech sa stane co sa ma stat, nie? Mozno v buducom zivote to vyjde.

zuzana76
1. júl 2017

@mycuskaa my sme boli s anginou v nemocnici, aj moja kolegyna, ale crp mal tusim maximalne 19, odbery mu robili rozne tiez

maciatkolulu
1. júl 2017

@pallacinka to urcite nie, ale rozhodne ochorenie malo aj ockovane dietatko a aj neockovane, obidve boli hospitalizovane, priebeh neviem, ale asi to nebola brnkacka ani v priapde ockovaneho dietatka, to som tym chcela povedat....

mycuskaa
1. júl 2017

@zuzana76 nesudim nikoho aj ked ja uz neockujem nestaram sa do inych ci ano alebo nie len sa mi zda nadpis temy trochu zavadzajuci a zbytocne prehnany

pallacinka
1. júl 2017

@mycuskaa To je uz ina vec, ja mam deti obidve ockovane (a este ovela viac ako slovenske deti bezne su) a s takmer 100% imunitou. To, ze tvoj syn ma lepsiu imunitu ako dcera je skor vdaka lepsej genetike ako tomu, ze nebol ockovany.

pallacinka
1. júl 2017

@maciatkolulu S tym suhlasim, ale dufam ze aj ty s tym, ze na zaklade toho, co vieme, je priskoro tvrdit, ze mali obidve deti rovnaky priebeh. To je vsetko 🙂

zuzana76
1. júl 2017

@mycuskaa vidis, moj maly ockovany nebol

eli321
1. júl 2017

clovek ma dieta na jiske a prve co spravi je ze sa registruje na konikovi aby nam vsetkym oznamil ze je za tym neockovanie.

pillipilli
1. júl 2017

V prvom rade skore uzdravenie. Chcem sa opytat ,ked teda tvrdia ze je pricina neockovanie budu od vas pozadovat zaplatenie liecby?

sasanja
1. júl 2017

@maciatkolulu
To nebola laryngitida, pise michaelamd, ale epiglotitida!A to je sakramentsky rozdiel!!!Kym laryngitida je najcastejsie virusoveho povodu a casto aj doma zvladnutelna, tak bakterialna epiglotitida sposobena Haemofilom B ma rychly a casto zdlhavy priebeh a omnoho horsiu prognozu!Prave preto sa zaviedlo aj ockovanie proti Haemofilovi a je sucastou Hexavakciny!

maciatkolulu
1. júl 2017

@eli321 v umelom spanku.... tiez mi to prislo divne, mam dieta, co bolo 5x operovane a posledne, co by mi napadloo by bolo sadnut za pc a pisat na MK, sedela som pri nej kazdu minutu a nikam som nesla.... Nuz neviem, nesudim, ale zvlastne to je.