Skrytý reflux a kolika

radkanika
12. sep 2013

Ahoj, viem, ze je tu vela tem ohladne koliky a refluxu a vsetko mam prestudovane, ale aj tak som uz zufala. Mam 3 tyzdnoveho synceka, prve dva tyzdne boli uplne v pohode, ale posledny tyzden len placka a placka. Najprv to bol len reflux, bolo vidiet, ako po napapani sa (je kojeny) mu je zle, chyta si hrdlo, naplo ho a mrastil sa, ako keby mu zle bolo. Urcite to je palenie zahy. Kupili sme teda na odporucanie lekarky Gastrotuss, vraj davat po kazdom jedle, no mne sa zda, ze zacal z toho este viac papat, ako keby ho brusko bolelo. Pijem caj pre kojace matky, takmer nic nejem, zila som od porodu len na mliecnych vyrobkoch, no zda sa mi, ze aj z toho sa mu vracia mliecko spät. Prvy tyzden som tiez jedla a to mu nebolo nic okrem toho mierneho refluxu. Skusim teda vylucit aj mliecne vyrobky, len neviem ci uplne vsetky treba vylucit, alebo len tie, kde ide o vyslovene kravske mlieko. Teda napr. ci bryndzu, syry mozem...vyskusam. Len mam otazku, ze ak mu bude vadit vyslovene vsetko mliecne a niektora maminka mala cosi podobne, co pocas dojcenia jedla??? zeleninu nejem, iba mrkvu a petrzlen v polievke uvareny, ovocie tiez nie, iba sem tam jablko osupane a obcas maly banan. Chlieb mu tiez asi nerobi dobre, skusila som aj cerealne pecivo, no tiez nie. A z coho bude mat babo vlastne vyzivne mliecko, ked nic vyzivne ani jest nemozem?? som uz zufala z toho neustaleho placu, aj ja uz placem, ked ho vidim, ako sa trapi. Popri tom vsak kaka do kazdej plienky, cize zapchu nema. A niekde radia neodgrgavat, niekdze zas ano. Ja ked ho nedam, i tak mi po chvili zacne plakat a chce si odgrgnut, ale potom povacsine zacne ckat a zas je zle. A v noci uz nemam silu postavit sa po kojeni a este ho aj nosit na rukach. V porodnici aj tyzden potom doma krasne sa napapal kazde tri hodiny a spinkal, v noci sa zobudil o polnoci, o tretej a o siestej...teraz sa budi permanentne kazdu hodinu a pyta si papat, potom zaspi na pol hodinu, pocas ktorej vsak vydava divne zvuky ako od bolesti, to robi aj cez den teraz. Nic som nezmenila, vsetko robim a jem ako na zaciatku a predsa sa on zmenil...poradte :(

nezabuddka
12. sep 2013

Chudatko ☹ , my sme mali podony problem (len nasa mala normalny reflux), no a prve tri mesiace vkuse bola na rukach (den noc), uz som od unavy nevidela, ale mala som stastie pomahala mi pri tom rodina tak sme to nejako prezili. NO co ti poradit musis vydrzat, deti z toho vyrastu (ked si promeniem ake to bolo, tak by som kazdeho vrazdila za tuto frazu), ale je to pravda. S tym gastrotusom mala som pocit ze potom ju z neho boli brusko (ze zapeka, alebo take nieco), tak som ho uz nedavala. Veeelmi mi pomohlo polohovanie postielky (az do 40 stupnoveho uhla), a potom poloha na brusku (ta bola najlepsia, dietatko si odgrclo kolko potrebovalo a uz jej to tam nechodilo hore dole a my sme mohli aspon trosku pospat). S tym jedenim, najprv som si tiez davala pozor, ze co jem, ale ked som videla ze reve tak ci onak tak som to stopla a jedla som vsetko (aby jej a mne nic nechybalo, a zvykala si na vsetky chute). No asi tolko moja skusenost drzim palce a musite to vydrzat.

dadakiri
12. sep 2013

@radkanika Mali sme podobny problem. Pomohli nam kvapky Infacol popri kojeni ( cca kazde tri hodinky), pred takmer kazdym kojenim masaz bruska ( najdi cez YouTube) a cviky s nozickami. Snaz sa obmedzit klasicku ryzu, vymen za slovensku ryzu. Pecivo podla mna mozes, ale skus nie cerstve ale take jedno dnove prip. hrianky. Na tvojom mieste by som skusila vyradit ten caj pre dojacie matky. Nebola by si prva, co som pocula, ze nerobi dobre! A hlavne pokoj- aby mliecko nebolo nervozne🙂))))

dadakiri
12. sep 2013

@radkanika A napadlo ma, nemas pocit, ze je hladny?

tinki
12. sep 2013

@radkanika ahoj, tak to tak býva, že najhoršie je to až okolo tretieho týždňa..ale ak máte aj koliku, aj skrytý reflux, tak to bude ťažšie..Aj napriek tomu, že si sa rovnako stravovala aj predtým, skús niečo zmeniť..Mlieko zhoršuje reflux..a aj koliku..čokoláda, keksíky, kysnuté pečivo, vyprážané..
My sme sa trápili cez 5 mesiacov..keď mala dcérka pol roka, tak sme si uvedomili, že už je vlastne kľud..Aj keď kľud nebol dlho..Lebo ten skrytý reflux nám spôsoboval časté zápaly pľúc..
V kočiari sme vôbec nespali. Spali sme len na brušku na veľkom vankúši..ak som si nedala pozor v strave, tak sme nosili na rukách celú noc..a to musela byť v polohe hore hlavičkou..a na ramene nám spala..
Tak tri mesiace sme riešili aj koliku..pomohli troška kvapky Sab Simplex, alebo Espumisan, niekomu probiotiká Bio Gaia..nám nie..a rektálna rúrka..na vetry..
Po tých troch mesiacoch sa to zlepšilo, aj keď ten reflux ešte ostal..ale už to nebolo také hektické..Ale spala mi vždy na brušku..A v kočiari sa vozila až keď sedela..
Môžeš sa poradiť aj s homeopatmi, ja som sa s nimi spojila až keď boli dcéry väčšie, ale dosť nám pomohla pani homeopatka..

radkanika
autor
13. sep 2013

@dadakiri ahoj, mala si pravdu, skusila som od vcera nepit ten caj a sice nejem ani nic mliecne (rano som si dala sice ovsene vocky, ale s bezlaktozovym mliekom som skusila) a moje babatko je s5. Uz aj v noci pekne buval ako predtym a dnesok jedna basen. Dva krat trolilinku po papani pomrncal, pocvicili sme nozickami a po 5 minutach uz aj spinkal. Takze naozaj to bolo asi skor tym cajom, mozno aj mliekom, ale skor to vidim na ten caj a aj ten Gastrotuss asi narobil sarapatu. Juj, len keby to takto ostalo a bol v pohodicke. A nie, malo urcite nepapa, prave naopak, ma plnu pusu a potom az vypluva, teda vyteka mu z pusinky, taky je nappany.

radkanika
autor
13. sep 2013

@tinki dakujem za radu, myslim, ze som prisla na to, co nam nerobilo dobre (vid vyssie) 🙂 snad...ale v kociku je rad, ma tam vyvyseny vankusik, cize nelezi na rovnom, ale hlavickou vyssie, tak mu je dobre a pospi si aj dve tri hodinky. Tie zapaly pluc, to mi je luto, snad ste uz ok a snad nas to nechyti. Vela zdravicka zelam.

dadakiri
16. sep 2013

@radkanika Jeee, tak to som rada 🙂))). Skus toto:

https://www.youtube.com/watch?v=6708h5R9B60


Nam to funguje na 100%

majdalenka87
18. sep 2013

Nám pomáha keď po dojčení nedávame ihneď do kolísky, ale držíme hlavičku dlhšiu dobu hore. Všimla som si nejakých špeciálnych mliek Citlivé bruško Hami, nemáte s tým niekto skúsenosti?

renci29
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kucharocka19
7. nov 2016

Mi pouzivame mliecko hami comfort proti plynatosti a som z nim spokojna uz len obcas ju boli brusko ale inac je to spokojne babo ked ju boli cez den brusko na noc jej davam kvapky sab simplex to pomaha a plus prechadzka na cerstvom vzduchu a potom po kupani a napapani spi aj celu noc