Škúlenie a dioptrické okuliare u 1,5 ročného dieťaťa
Ahojte mamičky. Mojmu 1,5 ročnému dieťaťu boli predpísané dioptricke okuliare kvôli škuleniu a dalekozrakosti. Nosí ich zatiaľ mesiac. Mám pocit, ze sa mu skulenie skôr zhoršilo, najmä keď si okuliare da dole(pritom sa mi ale zdá, že s okuliarmi určite vidí lepšie, keďže ich aj rad nosí). Ideme tento tyzden na kontrolu k očnej, ale zaujímala by ma vaša skúsenosť- po akej dobe sa skulenie u vašich deti viditeľne zlepsilo? Ďakujem
dcére sa zlepšilo škúlenie hlavne po zmene lekára...
Chodili sme k staršiemu lekárovi ktorý dcére predpisoval +, po istom čase nás poslal na operáciu do krajského mesta na konkrétne miesto. V krajskom meste o čosi mladšia lekárka okamžite zmenila okuliare na - a nie je potrebná ani operácia...
@deti95060810 a to jej nemeral ocka pristrojom? Ako je to mozne?
@bonynka1 meral... a pritom starší lekár čo mal prax...
ja by som si toho ani nebola všimla, ale upozornili ma na to v očnej optike - že ideme od jedného extrému do druhého... od + do -...
@deti95060810 to je hrozne 🙈 este ze ste zmenili lekara a prisli ste na to. My sme uz tiez menili lekarku, tak snad to mame ok.
@bonynka1 no len čo sme sa napočúvali od učiteliek v MŠ a j v škole 1 ročník ako dcéra nič nechce robiť... no bodaj by chcela keď figu videla...
@deti95060810 chudatko, je to hrozne ze clovek zveri zdravie svojich deti do ruk lekarom a Takto to dopadne :(

Nam povedali ze musi nosit okuliare stale, skulenie sa zlepsi tym ze bude rast a budu sa mu aj znizovat dioptrie. Udajne na to skulenie sposobene dioptriami pomahaju len tie okuliare(alebo potom operacia). Nas mali nosi okuliare od septembra a stale skuli ked nema okuliare a je unaveny (vecer pred spanim) inak ma okuliare nonstop na nose, nechce si ich ani na chvilu nechat zobrat. Ked ma okuliare nevidim vobec ze by skulil.