icon

Škúlenie a dioptrické okuliare u 1,5 ročného dieťaťa

mousegirl
21. mar 2022

Ahojte mamičky. Mojmu 1,5 ročnému dieťaťu boli predpísané dioptricke okuliare kvôli škuleniu a dalekozrakosti. Nosí ich zatiaľ mesiac. Mám pocit, ze sa mu skulenie skôr zhoršilo, najmä keď si okuliare da dole(pritom sa mi ale zdá, že s okuliarmi určite vidí lepšie, keďže ich aj rad nosí). Ideme tento tyzden na kontrolu k očnej, ale zaujímala by ma vaša skúsenosť- po akej dobe sa skulenie u vašich deti viditeľne zlepsilo? Ďakujem

bonynka1
21. mar 2022

Nam povedali ze musi nosit okuliare stale, skulenie sa zlepsi tym ze bude rast a budu sa mu aj znizovat dioptrie. Udajne na to skulenie sposobene dioptriami pomahaju len tie okuliare(alebo potom operacia). Nas mali nosi okuliare od septembra a stale skuli ked nema okuliare a je unaveny (vecer pred spanim) inak ma okuliare nonstop na nose, nechce si ich ani na chvilu nechat zobrat. Ked ma okuliare nevidim vobec ze by skulil.

deti95060810
21. mar 2022

dcére sa zlepšilo škúlenie hlavne po zmene lekára...
Chodili sme k staršiemu lekárovi ktorý dcére predpisoval +, po istom čase nás poslal na operáciu do krajského mesta na konkrétne miesto. V krajskom meste o čosi mladšia lekárka okamžite zmenila okuliare na - a nie je potrebná ani operácia...

bonynka1
21. mar 2022

@deti95060810 a to jej nemeral ocka pristrojom? Ako je to mozne?

deti95060810
21. mar 2022

@bonynka1 meral... a pritom starší lekár čo mal prax...
ja by som si toho ani nebola všimla, ale upozornili ma na to v očnej optike - že ideme od jedného extrému do druhého... od + do -...

bonynka1
21. mar 2022

@deti95060810 to je hrozne 🙈 este ze ste zmenili lekara a prisli ste na to. My sme uz tiez menili lekarku, tak snad to mame ok.

deti95060810
21. mar 2022

@bonynka1 no len čo sme sa napočúvali od učiteliek v MŠ a j v škole 1 ročník ako dcéra nič nechce robiť... no bodaj by chcela keď figu videla...

bonynka1
21. mar 2022

@deti95060810 chudatko, je to hrozne ze clovek zveri zdravie svojich deti do ruk lekarom a Takto to dopadne :(