Škúlenie u dcérky a okuliare

lilizzachy
9. dec 2022

Ahojte. Asi pred 2 týždňami sme boli u očnej lekárky kvoly tomu, že dcérke občas zabiehalo ľavé očko. Na merala jej dioptrie +6 a + 6,5, predpísala jej okuliare +3 + 3,5 s tým, že ich má nosiť stále celý deň. Dcérka si zvykla, okuliare nosí ale ide o to, že keď si ich sem tam dá dole (ma 2,5 roka) to oko ktoré skulilo, jej teraz škuli ešte viac. Je to normálne tým, že začala nosiť okuliare nemáte s tým niekto skúsenosť alebo sa mam radšej ozvať doktorke? Keď ma okuliare neskuli takmer vôbec, ale keď si ich dá dole skulenie je oveľa viac viditeľné ako pred okuliarmi. Ďakujem za vaše skúsenosti.

iffushka
9. dec 2022

@lilizzachy dobrý deň, môžem sa opýtať u ktorej očnej lekárky ste boli?

lilizzachy
autor
9. dec 2022

@iffushka mudr. Magdaléna Fejkova, Košice

terezka1947
9. dec 2022

@lilizzachy zájdite za lekárkou. Toto je otázka na ňu. Nepovedala vám náhodou,že začínate so slabšou dpt a postupne zvýši?
Oči držia v správnej polohe okuliare,je normálne,že keď si ich sa dole,skuli. Len je možné,že potrebuje silnejšie dpt. Bežné na začiatku začínajú deti s nižšou dot,aby si oko zvyklo a zvýši ju lekár postupne.

mariet24
9. dec 2022

@lilizzachy malý tiež nosí kvôli skuleniu, s okuliarmi je to lepšie ale viditeľné ešte, bez okuliarov mu uteká viac, vo februári zvyšujeme dioptriu, no my musíme aj prekrývať ocko ktorým neskuli a to je obrovský problém u neho. Len na okuliare si zvykal pol roka 😕

mousegirl
9. dec 2022

@lilizzachy to je normálne, že bez okuliari škúli viac. Dôležité je, aby skulila menej keď ich nosí. V ideálnom prípade by s okuliarmi nemala skulit vôbec. Ak sa bude skulenie zhoršovať aj napriek okuliarom budú odporúčať operáciu

ivanabat
9. dec 2022

@lilizzachy Určite by som toto riešila s lekárkou, nakoľko my ako laici Ti vieme ťažko poradiť odborne. Môj syn má taktiež problém s očami a riešime okrem iného tiež utekajúce očko, nám však lekárka okrem dioptrií predpísala aj zakrývanie očka, cvičenie s okom a taktiež návštevu špecializovanej sestry na cvičenia SYNOPTOFOR, kde s mojim synom robí rôzne cvičenia, aby nemusel ísť na operáciu oka kvôli tomu škúleniu.
Určite by som na Tvojom mieste kontaktovala lekárku, možno jej nepomohli nastavené dioptrie a potrebuje silnejšie, prípadne musíte už aj očko zakrývať a podobne. Nepodceňovala by som to, očká sa jej ešte vyvíjajú, takže to môžete dobre podchytiť.

radolina
9. dec 2022

Podla mna to treba riesit. Mozno potrebuje ine dioptrie alebo co, lebo ak zacala po noseni okuliarov skulit, tak podla mna nieco nie je v poriadku