Skúsenosť s Broncho - vaxom
Ahojte, zaujímalo by ma, akú máte skúsenosť s dlhodobou liečbou Broncho vaxomom. Moja dcéry majú obe (slabú a strednú) poruchu imunity a bol im nasadený tento liek. Berieme ho už tri mesiace, no zatial efekt nikde, skôr naopak, sú podľa mňa ešte častejšie choré. Myslíte si že to chce čas a ešte pokračovať v liečbe alebo mi niekto poradí niečo efektnejšie? Vopred dakujem za všetky rady, názory a príspevky. 😉
ahojte, my sme tento liek dostali dnes, este sme ho nevybrali z lekarne, kedze som si precitala vedlajsie ucinky a diskusne forum na internete... a to, ze by mala dcerka hltat bakterie streptokokov a vselico iné, ma desí. Od nástupu do škôlky sme od septembra boli 12-krát chorí, z toho 9-krát sme museli brať antibiotiká, následkom čoho má zníženú imunitu. Bronxo vaxom nam bol predpisany práve kvôli imunite, avšak mám obavu to dcérke (4-ročnej) dať. Čítam tu vaše príspevky, niektoré sú pozitívne, iné negatívne, asi viac je tých negatívnych... moje "vnútro" mi hovorí dcérke to nedávať. Skúsiť radšej Kolostrum... Máte niekto skúsenosti napríklad s Imunoglukánom? Alebo niečím iným, čo nie je na báze "hltania baktérií" Ďakujem
@veronika426 ahoj aj moji synovia berú tento liek a mladší syn ma rok a pol a tiež ho nevie prehltnúť. Tak nam lekár povedal aby sme obsah tobolky vysypali na lyžičku do čistej vody. a tak to berie už viac ako mesiac 🙂
@veronika426 ahoj.....moji synovia to beru tiež, ale my máme prášok v malých sáčkoch...každý deň vysypem sáčok do trošky vody a malí vypijú....skús sa popýtať na takú formu 🙂
ahoj,moji drobci tiež brali aj bronchovaxon,aj imunoglukán,aj kolostrum sme dávali,imunolog im na zimu dal imunar,to sú také malé flaštičky,držia sa v chladničke,pije sa to ráno nalačno,tie im tak zaberali,ked ich prestali,tak boli viac krát chorí,...ten bronchovaxon je ešte taký účinnejší .imunoglukán akoby nezaberal. a to sme dačo toho už popapali.
ahoj, moja dcerka ma 4 rôčky a 3 mesiace, ale NEDAVALA som je broncho, precitala som si zlozenie a neziaduce ucinky aj niektore reakcie mamiciek a uplne ma to odradilo. My sme dcerke od leta (tak asi mesiac pred nastupom do škôlky (teraz chodi 2.ročnik v škôlke) sme začali davať a naďalej dávame: 1x denne 1 čajovu lyžicu Marťankov, a 3x denne čaj s medom zmiešaný s propolisovou tinktúrou (kúpenou priamo od včelárov - domácich výrobcov, nie prechemizované upravené z obchodov), a keď vidím, že jej troška začínajú soplíky, tak jej propolisovú tinktúru ešte plus k tomu 1x denne nakvapkám do čajíka (8 kvapiek), a už chodíme 2 mesiace do škôlky a je zdravá, raz zakašlala, tak som jej dala večer homeopatikum - Stodal, a na druhý deň nič, žiaden kašel. Pristúpili sme k tomu hlavne preto, lebo minulý rok sme 1.ročník v škôlke boli 80% na chorej, a to sme už nechceli aby sa tento rok zopakovalo. Ten propolis, med a Marťankovia (Marťankovia aj preto, lebo dcérka odmieta papať už vyše 2 rokov akékoľvek ovocie, papká len zeleninu, aj to nie všetko), u nás účinkujú super, dcérka je zdravá a to je to najhlavnejšie 🙂 Tak po minuloročných skúsenostiach, čo sme museli brať kopec ATB a sirupčekov... už sme si povedali, že skúsime prírodnú medicínu, a veľmi to pomáha 🙂 Želáme veľa zdravíčka 🙂 Júlia
my sme chvalabohu odvtedy u lekara ani neboli, takze som mu ani nespominala ze sme broncho vôbec nezobrali 🙂 chvalabohu ho nepotrebujeme 🙂
🙂 to je super, hlavne nech su detičky stále zdravé 🙂 ja sa veľmi teším, že dcérka je celkom zdravá, že už máme to obdobie častých PN za sebou, už si zrejme vybudovali podstatne lepšiu imunitu. Je silná a zdravá a to je najdôležitejšie 🙂
@veronika426 Ahoj, moja dostavala tiež od dr. vo forme liekov tak som len jej dala prášok z vnútra 2 roč. dieťa predsa neprehltne tú kapsulu, tohto roku sme zmenili dr. a tá nám v pohode predpísala prášky a to moja dcéra má 5r., ale nemyslím že jej pomohli užívala ich 3r.po sebe a žiadna zmena pri tom imunitu má v poriadku ale je strašne náchylná. Teraz od mája myslím berie multiiumun z hlivy ustricovej tiež žiadna sláva a kupuješ to na voľný predaj a to potrebuj 11 /2 fľaštičky to je cca 12e na mesiac a nehovorím o iných liekov čo berie. Neide mi o peniaze hlavne aby to jej pomohlo.Ale zatial nevidim žiadnu zmenu tiež. Chcem požiadať dr. aby sme skúsili prejsť RIbomunyl aspoň myslím že sa takto píše presne vystihuje jej dg. tak uvidím čo mi povie na to.
Ahojte, ja by som sa chcela spytat hlavne na tie vedlajsie ucinky, ci ste mali nejake a kedy sa vyskytli a ako dlho trvali. Dcera teraz zacala brat bronchovaxom, tak som zvedava co nas caka.
Pocas skolskeho roka bola v skolke dost casto chora, tak jej ho predpisali, cez prazdniny bolo Ok a teraz sme jej ho zacali davat, pred nastupom do skolky
má ešte nejaká maminka skúsenosť?
Dievcence, no nasa skusenost je skor negativna. Minuly rok, ked to brali, tak zacal bludny kolotoc: sopliky, potom hnisave sopliky, kasel a teploty a dookola a dookola!!!!! Tento rok nam to znovu predpisali a a uz po asi 2,3dnoch znovu to iste 😢 Manzel vcera zrovna povedal, ze im to jednoznacne vysadime, no asi ma aj pravdu-teda od dnes to uz chlapci neberu, tak uvidime.
Mile mamicky, pisete o podpore imunity drahymi prostriedkami ako kolostrum, imunoglukan a ine..Ale poculi ste alebo citali clanky o odcervovani deti a ludi?Ja som sa nedavno docitala, ze volajedy za socializmu sa deti pred nastupom di skolky odcervovali liekmi..Lenze po prevrate sa s volnopredajnymi a hlavne drahymi liekmi roztrhlo vrece, silne farmaceuticke spolocnosti zalobovi aby sa napr.Vermox liek na odcervenie stopol...A zacali sa tlacit na trh drahe lieky..Ved preco nie ked vezneme do uvahy ze Vermox stoji nieci cez 1 euro...A vsetko mi zrazu dava zmysel...totiz cervy ako skrkavka, hlista a ine sa usadia v crevach a putuju do dychacich ciest, pluc...Co myslite preco sa astmatikom,ktori dlhsiu dobu dobu kaslu robia okrem ineho aj stery zo stolice, ved co to ma spolocne s astmou?Jednoducha odpoved...Cervy sa dodtavaju z tenkeho creva do pluc a preto telo nemoze bojovat s obycajnym virusom, lebo v nom parazituje cerv...Preto nase deti dookola kaslu...Nacitajte si to ma to vsetko logiku, ja osobne odmietam vsetko volnopredajne uznajte a ruku na srdce, pomaha to?Nam teda nie...
Aj mi mame liecbu bronchovaxonom za sebou a neviem presne povedat ci zabrali len sa nam rapidne zkazili zuby nas zubar nechapal!!!!!
Náš malý nastúpil do škôlky, nonstop chorý, poslala nás naša dr. na alergológiu a tam mu ho dali. Musím priznať, že po tretej dávke som mu ho už nedala. Kým ho bral, bolo všetko ok, ako náhle začal brať prášok, do dvoch dní bola horúčka, kašeľ a sople a znova 2týždne znova doma :-/ Aj my sme sa zhodli. že to brať nebude. Len pre zaujímavosť, neštopem ho ničím ani voľnopredajným, ani na predpis, má dostatok ovocia a zeleniny, pestrú stravu, takže vitamínov dostatok, pohyb na čerstvom vzduchu (bývame v dome, telku máme len ako doplnok obývačky 🙂 ), má zníženú imunitu v oblasti preidušiek, nakoľko bol ako 24hodinové bábo operovaný na nepriechodnosť pažeráka. Dr. povedala, že uvidíme, ako to po prvom roku v škôlke bude. Takže asi toľko moja skúsenosť
A ked citam a sama to naokolo vidim ze kazde druhe dieta je posielane na imunoalergologiu je mi z toho zle ako ti lekari robia z deti oacientov...Ved je normalne ze sa imunita deti vyvija do 6.roku zivota, teda ma kazde dieta znizenu imunitu...a tym nachylnejsie na choroby, existuje vobec dieta, kt.nebyva v pocas skolky chore?
My sme dnes zacali brat bronchovaxom.Dufam ze to mojej bambulke pomoze.Od konca januara nas trapi kasel a hlavne v noci.Stav sa zlepsi ze nema kaslik.Dam ju so skolky a za dva dni je zase doma s kaslikom.Uz som s toho zufala.Tak dufam ze jej to pomoze.A to sme jej dokupili este colostrum od LR.
@maca14071407 Ahoj. Zabral u vas Bronchovaxon? Dakujem.
Nuž my sme s ním začali včera, takže uvidíme. Mala mala 5 rokov a chodí prvý rok do školky, zo začiatku to bolo ešte fajn pred vianocami začal kolotoč so zapalom priedušiek......silne kašle hlavne v noci. Týžden v školke, týžden doma a takto dookola. V januári sme je začali dávat martankov a dva mesiace bol pokoj. Začalo to opat prieduškami a spomínaným kašlom, dostala atb a týžden doma. Po troch dnoch v školke znova silne kašle v noci. Ponávšteve Dr, už priedušky chytene neboli ale ten nočný kašel bol na nevydržanie, chuda vela sa nenaspala. Následne sme boli poslaný na imunologiu a yačal kolotoč vyšetrení...........alergický sme neni na nič, zistlili jej nakoniec zadnu rinitídu( čiže ked v noci leží, soplíky jej stekaju do hrdla a následne ju to celé dráždi. Odoslaný na orl vyšetrenie, kde robili všetky možne stery.
Následne nám zistili, že sme chytili do nosa bakteriu pneumokoka, ktorá vraj za všetko može a dostali sme tento liek. Uvidíme, hádam už konečne pomože.
Ahojte, pripájam aj ja skúsenosť - negatívnu. Pred 3 rokmi, keď mala dcéra (má potvrdenú mierne zníženú imunitu) 3 roky, dostala od imunoalergiológa bronchovaxom. Začala ho užívať podľa predpísanej schémy a hneď nastúpil silný dlhotrvajúci kašeľ, mám pocit, že aj teplota (to už si ale nie som celkom istá), o mesiac to isté. Tak jej ich ten istý lekár stopol a nasadil jej Isoprinosine na protivírusovú imunitu asi o pol roka neskôr. S tým sme mali výborné skúsenosti. Aj do MŠ v pohode mohla chodiť, maximálne len ľahkú nádchu na pár dní chytila... Po roku jej miesto Bronchovaxomu nasadil Ribomunyl - aj ten znášala dobre. Okrem toho chodíme každý rok (už sme boli 3x) na liečenie do Tatier a veľmi sa jej stav zlepšil. Staršia brala tiež 2 roky po sebe na konci leta Luivac - tiež OK. Teraz od júna som Bronchovaxom užívala na imunitu ja a opäť hrôza. Pri prvom balení (30 dní po sebe, potom 20 dní pauza) to bolo ešte ako-tak (bola som po jeho doužívaní akurát na liečení), ale pri druhom balení 10 dní brať, 20 dní pauza, znovu 10 dní brať, 20 dní pauza a ešte 10 dní brať, sa mi strašne zhoršila astma a aj zachrípnutie (vždy len počas + nejaké 2 dni po užívaní, potom sa to vždy zlepšilo). Na krčnom vyšetrení som kvôli zachrípnutiu bola tiež a všetko bolo OK. Takže po našej skúsenosti tento liek už nechcem ani vidieť.
môj syn dostal bronchovaxom po tom, čo bol hospitalizovaný kvôli zápalu priedušiek. Brali sme to tri mesiace po 10 dní a pomohol nám. Syn nebol dlhšie chorý.
@veronika426 tabletku mozete otvorit a ten prasok nasypat do maleho mnozstava vody nam po poradil imunlog lebo ani moja dcera to nedokazala prehltnut

prečítaj si nežiadúce učinky
prečítaj si zloženie
a teraz sa rozhodni či to dáš malej
je aj alternatívna liečba a nie trápiť svoje deti už od mala
nie je to prirodzená podpora imunity!!!!