icon

Skúsenosti a tipy na neskoré podávanie vitamínu D deťom

2. nov 2023

Ahojte, strašne si to vyčítam, ale zabudla som dávať synčekovi vitamín D. Má 5 mesiacov. Najprv som mu ho dávala asi od toho 14.ďňa prvé týždňe, ale mal strašné koliky. Nespali sme, do toho máme ďalšie deti..Bolo leto a všetko na mne, všetci doma..Potom začal kolotoč chorôb a ja ani neviem ako ale dnes som precitla, že som na to úplne zabudla. Preplakala som celú noc, veľmi sa o neho bojím. Samozrejme, že mu nasadím hneď od dnes ale má už 5 mesiacov a z kúpenej flaštičky má minuté minimálne. Je výlučne kojený, čiže ani z UM nemá žiadne..Veľmi sa bojím, že bude mať z toho nejaké následky. Koncom mesiaca ideme na poradňu a mne je až zle, keď si predstavím, ako to poviem doktorke, ako jedna matka mohla zabudnúť dať dieťaťu vit. D..a nie že sem tam, ale úplne. Máte niekto skúsenosť s neskorším podávaním s tým, že dieťatko bolo OK?

Strana
z2
beata_k
2. nov 2023

Koniec paniky. Nic mu nebude. Cele generacie su odchovane bez vit D a nic im nie je. Samozrejme je lepsie ked dostava, ale zase netreba dramatizovat pre 12 tyzdnov. Plus bolo leto, nejaky ten vit dostal.

hortenziaj
2. nov 2023

@lily246 ďakujem, čiže aj cez leto ho mam suplementovat a

latia
3. nov 2023

Nie si sama, sme na tom rovnako, ešte aj s počtom a vekom deti 🤣 Tiež som zabudla, teraz doháňam🙈 myslím, že sa nič nestane, nie je to situácia, že by počas prvého roka nič nedostal, len bola dlhšia pauza. Ja tiež uzivam D a aj starším dávam a aj tak som najmladšiemu popri všetkých povinnostiach zabúdala 🙁

ibrunova
3. nov 2023

@beata_k ja mám práveže pocit, že celé generácie dostávali déčko, mama stále spomínala, ako im v škole dávali rybí olej.

beata_k
3. nov 2023

@ibrunova Ano. Dali, dali, nedali, nedali. Az tak dokladne sa to nedodrziavalo. A generacie nemyslim 2 spat, ale 100-ky.

Strana
z2