icon

Skúsenosti s Cerebrolysinom pri oneskorenom vývine reči

jahoda13
16. aug 2026

Ahojte,

Prosím, kto máte skúsenosti s liečbou cerebrolysinom pri oneskorenom vývine reči?

Prosím o skúsenosti iba tie mamičky ktorých deti nemajú žiadne iné ochorenie (PAS,...) a aby sa diskusie zdržali ľudia ktorí skúsenosti nemajú vôbec.

Pomohol vašim deťom? Vedľajšie účinky? Ako dlho ste po liečbe a ako to hodnotíte spätne? Nemajú vaše deti nejaké výkyvy v správaní alebo sústredení ktoré by ste pripisovali práve podaniu cerebrolysinu?

Liečbu nám navrhol neurológ.

Ďakujem.

riskoh
16. aug 2026

Syn ma potvrdenu dgNKS,este pred potvrdenim dg neurolog nasadil tento liek,u nas pomohol,rec sa pomalicky rozbiehala,bral 3-4cykly , vedlajsie ucinky ziadne,momentalne 6r.,odlozena sk.dochadzka kvoli NKS,rozprava ale gramatiku vobec nevnima

jahoda13
autor
16. aug 2026
@riskoh

Syn ma potvrdenu dgNKS,este pred potvrdenim dg neurolog nasadil tento liek,u nas pomohol,rec sa pomalicky rozbiehala,bral 3-4cykly , vedlajsie ucinky ziadne,momentalne 6r.,odlozena sk.dochadzka kvoli NKS,rozprava ale gramatiku vobec nevnima

@riskoh veľmi pekne ďakujem 🙌🏻 držte sa

xsuzannex
16. aug 2026

Mon syn sice ma pas ale ked sa bavime cisto len o reci,tak po podani 10inj sa mu reč pekne nakopla. Do roka mal rec cistu a zrozumitelnu, lepsiu nez niektori jeho rovesnici.
Ale treba pred prvym podanim inj dat urobit eeg aby sa vylucil pripadny nabeh na epilepsiu. Tieto injekcie ju zvyknu "prebudit"..

jahoda13
autor
17. aug 2026
@xsuzannex

Mon syn sice ma pas ale ked sa bavime cisto len o reci,tak po podani 10inj sa mu reč pekne nakopla. Do roka mal rec cistu a zrozumitelnu, lepsiu nez niektori jeho rovesnici.
Ale treba pred prvym podanim inj dat urobit eeg aby sa vylucil pripadny nabeh na epilepsiu. Tieto injekcie ju zvyknu "prebudit"..

@xsuzannex ahoj, ďakujem za reakciu. Koľko rokov mal prosím tvoj syn keď ste liečbu absolvovali?

Eeg máme urobené...

xsuzannex
17. aug 2026
@jahoda13

@xsuzannex ahoj, ďakujem za reakciu. Koľko rokov mal prosím tvoj syn keď ste liečbu absolvovali?

Eeg máme urobené...

@jahoda13 mal 4 roky