icon

Skúsenosti s charge syndrómom

mojko92
Včera o 23:01

Ahojte mamičky zatiaľ som tu nenašla nič ohľadom charge syndromu. Máte niektorá skúsenosti / dieťatko s týmto syndromom? Ako sú na tom vaše detičky? My máme doma 8r chlapčeka ktorému syndróm diagnostikovany zatiaľ nebol napriek tomu že je pacient ako z učebnice. Nebyť môjho aktuálneho tehotenstva a genetických testov ktoré vyšli pozitívne na charge sy ani neviem ze niečo také existuje. Až keď sme si začali študovať co vlastne tento výsledok znamená sme zistili že to máme už niekoľko rokov doma napriek tomu ze synove genetické testy sú negatívne. Podeľte sa o skúsenosti 🙏

vorkola
Odpoveď bola odstránená
lenkasarka
Dnes o 00:07
@vorkola
Odpoveď bola zmazaná

@vorkola pýta sa na chorobu dieťaťa a ty odpovedas úplne od veci o Ficovi.

anonym_f8285c
Dnes o 00:37

Ja som to dal do AI je to aj po Slovensky to isté je to komplexná skratka detskej vady ale tomu nerozumiem tak sa nejdem rozpisovať.

autumn1
Dnes o 01:32
@vorkola
Odpoveď bola zmazaná

@vorkola CHARGE je skratka zrietkaveho genetickeho ochorenia (poskladana zo zaciatocnych pismen slov), a tie sa do slovenciny neprekladaju.

alyson29
Dnes o 05:19
@vorkola
Odpoveď bola zmazaná

@vorkola trápny komentár.. nabudúce sa nevyjadruj, keď nemáš k tomu čo povedať.

svetlonos
Dnes o 06:21
@vorkola
Odpoveď bola zmazaná

@vorkola
ty si nieco pila ci len mas uolne blbu naladu?

svetlonos
Dnes o 06:26

@mojko92
neviem ti pomoct, prave som to pozrela v googl. Skusali ste zahranicne fóra?

anonym_d31422
Dnes o 06:37
@vorkola
Odpoveď bola zmazaná

@vorkola musim uznat, ze sa ti naozaj podarilo vybrat skvelu temu, do ktorej sa najviac hodi zakomponovat svoju zivotnu frustraciu a ukazku obdivuhodnej mentalnej vybavy 👏🏻

mojko92
autor
Dnes o 09:39

Viem čo táto dg odnáša keďže mame už doma jedno dieťa s Charge. Skôr hladam skúsenosti iných mamičke keďže variabilita tohoto syndrómu je veľmi široká od miernych príznakov (co mame doma) až po tie veľmi závažné. Našla som kopec prípadov v zahraničí no žiadnu otvorenú diskusiu.

alyson29
Dnes o 11:18
@mojko92

Viem čo táto dg odnáša keďže mame už doma jedno dieťa s Charge. Skôr hladam skúsenosti iných mamičke keďže variabilita tohoto syndrómu je veľmi široká od miernych príznakov (co mame doma) až po tie veľmi závažné. Našla som kopec prípadov v zahraničí no žiadnu otvorenú diskusiu.

@mojko92 na facebooku je skupina s názvom "Charge syndrom ČR/SR", tak sa k nim pridaj, sú tam mamičky s takými deťmi.

mojko92
autor
Dnes o 12:21
@alyson29

@mojko92 na facebooku je skupina s názvom "Charge syndrom ČR/SR", tak sa k nim pridaj, sú tam mamičky s takými deťmi.

@alyson29 vôbec mi tu skupinu nenašlo vedela by si mi do SS poslať link 🙏