icon

Skúsenosti s Gastrotuss

rsimoneees
2. mar 2023

Ahoj zienky , idem si k Vám po radu . Hlavne sa pýtam tých čo majú podobný problém ako my. Náš malinky má reflux aj koliku . Reflux silný až tak že nevedel sa nadýchnuť . Dnes som mu kúpila sirup Gastrotuss. Chcem sa spýtať aké máte s nim skúsenosti a či ho dávate po každom jedle teda každom mliecku . Ďakujem krásne 🙏🏽💕

dota6
2. mar 2023

@rsimoneees ahoj, dávala som po každom kojení. Nám to nepomohlo, grcala aj ten sirup :( ale poznám prípady, kde pomohol. Ja som začala dávať Nutrilon ar a nestačím sa diviť ako pekne v sebe udrží mliečko. Ale dojčím aj naďalej. Podľa potreby malej 😇 Boli ste aj na gastre? Lebo pediater odporúčal netrápiť dieťatko vyšetreniami, že sa to v 6m zvykne napraviť.

rsimoneees
autor
2. mar 2023

@dota6 ahojky , ďakujem pekne za odpoved . My už kvázi s grckanim nemáme problémy ale skôr s tým že ako keby tá kyselina alebo ako to nazvať .. išlo mu spat hore a začne byt červený, začne plakať a zadrží na civilku dych .. a taký stav ako na vracanie ale nevracia .ťažko sa to opisuje .

kalendark
2. mar 2023

@rsimoneees nám sirup nepomohol, pomohlo až vymeniť mlieko, najprv sme mali bebu ár - nepomohlo ani so sirupom a teraz máme HiPP ar a je to neporovnateľne a tiež sme mali problémy s dýchaním, ako strašný stres to je, raz sme až na pohotovosť s ním išli

kalendark
2. mar 2023

@dota6 my sme boli aj na gastre, tam nám odporúčala sirup aj mlieko, a to vyšetrenie je v pohode, urobila ultrazvuk vypil mlieko a zas urobila ultrazvuk a videla tam tie refluxi a náš má už 6mesiacov už je aj prikrmi a aj to mi občas vygrcia ...
Inak na gastre vedia zistiť či nemá alergiu na mlieko - zoberú krv, preto môže mať reflux, nám sa to nepotvrdilo.

biankaaaa
2. mar 2023

My sme ho tiež užívali no čo ja viem..nejaké extrémne zlepšenie neprišlo aspoň myslím 🤷🏻‍♀️ pomohlo zavedenie prikrmov, čím sa zahustil obsah žalúdka

viky173
2. mar 2023

nepomohol vobec, zbytocne vyhodene peniaze

jaghvali
2. mar 2023

@rsimoneees ahoj, mojmu sirup pomohol, tiez na tichy reflux. Ale nie hned, po par dnoch bol efekt viditelny.

dota6
2. mar 2023

@kalendark zaujímavé, čo lekár iný názor. Naša niekedy vygrcala asi aj všetko čo vypila. Bola som zúfalá, mala plakala a ja som nevedela čo robiť. A teda po nutrilone AR je to lepšie oveľa.
@rsimoneees aj moja sa tak, až akoby dusila. Nevedela som čo skôr s ňou robiť :( a potom len plakala a plakala. Ako jej to bolo nepríjemné.

Dúfam dámy, že nám z toho detičky vyrastú čím skôr.

maury
19. aug 2025

Ahojte dávali ste Gastrotuss aj pri Nutrilone AR ten čo je pri grckani? Ma aj klasické materské mlieko aj Nutrilon AR a bol doporučený taktiež sirup. Ale či je to ok táto kombinácia, pretože Nutrilon AR už v sebe niečo má, čo grckaniu zabraňuje

rsimoneees
autor
19. aug 2025
@maury

Ahojte dávali ste Gastrotuss aj pri Nutrilone AR ten čo je pri grckani? Ma aj klasické materské mlieko aj Nutrilon AR a bol doporučený taktiež sirup. Ale či je to ok táto kombinácia, pretože Nutrilon AR už v sebe niečo má, čo grckaniu zabraňuje

@maury to nevadí , kľudne môžete . Ten sirup sa môže dávať pri všetkých mliekach, nevadí že sú antirefluxne tie mlieka

elli333
19. aug 2025

Ja som dávala, dcérka mala tichý reflux a občas pomohol, občas nepomohol. Zázrak to nebol, musela z toho vyrásť, nič iné nezabralo. Okolo 6mesiaca sa to začalo zlepšovať a v cca 8mesiacoch už bolo úplne dobre 🙂. Držím palce viem aké je to hrozné

maury
19. aug 2025
@rsimoneees

@maury to nevadí , kľudne môžete . Ten sirup sa môže dávať pri všetkých mliekach, nevadí že sú antirefluxne tie mlieka

@rsimoneees ďakujem za info

maury
19. aug 2025
@elli333

Ja som dávala, dcérka mala tichý reflux a občas pomohol, občas nepomohol. Zázrak to nebol, musela z toho vyrásť, nič iné nezabralo. Okolo 6mesiaca sa to začalo zlepšovať a v cca 8mesiacoch už bolo úplne dobre 🙂. Držím palce viem aké je to hrozné

@elli333 vďaka. Je to dosť nepríjemne aj pre malú aj pre nás

rsimoneees
autor
20. aug 2025
@maury

@rsimoneees ďakujem za info

@maury nás syn mal taký reflux že keď mal mesiac prestal dýchať a začal sa dusiť , každý deň mal takýto jeden “výpadok “ dychu , takže nebojte sa … ten strach ma drzí doteraz z toho . Skončil aj v nemocnici lebo sa dusil a nevedel nadýchnuť .. aj takýto reflux existuje žiaľ , do toho mal aj koliku , takže tiež sme so užili svoje . Ale kvapky na koliku plus gastrotuss nám to pomohli o niečo zmierniť

maury
20. aug 2025
@rsimoneees

@maury nás syn mal taký reflux že keď mal mesiac prestal dýchať a začal sa dusiť , každý deň mal takýto jeden “výpadok “ dychu , takže nebojte sa … ten strach ma drzí doteraz z toho . Skončil aj v nemocnici lebo sa dusil a nevedel nadýchnuť .. aj takýto reflux existuje žiaľ , do toho mal aj koliku , takže tiež sme so užili svoje . Ale kvapky na koliku plus gastrotuss nám to pomohli o niečo zmierniť

@rsimoneees uff, tak to mi je ľúto. To ste museli doslova prežívať muky. Super, že už že dobre. Užívajte v zdraví 🙏🏼💪