icon

Skúsenosti s infúznou liečbou železa u detí

karla21
19. apr 2025

Dobrý deň , je tu mamička kt riešila dopĺňať zelezo infúziou ? Kde vám to robili ? Muselo byt dieťa hospitalizované ?Máte skúsenosti s maltofer? Ďakujem

e1i
19. apr 2025

@karla21 maltofer kvapky uzivala mala predcasna a bez problemov,naopak tolko ospevovany narosan ju zapekal

dzulli1980
19. apr 2025

Dcéra mala viackrát Maltofer, akurát kúsok tvrdšiu stolicu mala, ale so železom jej krásne pomohol ... ospevovaný Narosan jej na železo nepomohol vôbec, a to ho brala minimálne pol roka.

karla21
autor
19. apr 2025

@dzulli1980 keď sa môžem spýtať s čím ste ho užívali , po akej dobe ste zbadali výsledok ?

miskamisiq
19. apr 2025

Synovi som tiež dávala Maltofer, mal malo železa. Mal kvapky aj sirup a žiadny problém nemal so zapekanim. Po troch mesiacoch sme išli na kontrolu a už videli, že železo je v danej chvíli okey. Päť dní pred odberom sme ho mali vysadiť aby neboli výsledky skreslené. Nechali nám ho ešte ďalšie 3 mesiace a potom vysadili. Nakoľko mu železo skáče hore dole, tak ho opäť užíva aby ho mal dostatok.

sasa1310
19. apr 2025

@e1i kvapky a infúzia je rozdiel.

sasa1310
19. apr 2025

@karla21 no mne to dávali a musel mi to pichať priamo MUDr. Raz mi to pichol mimo žily a to bol záhul. Celá ruka ma bolela, celé zlé. Tiež maltofer. Som to teplo cítila ako mi to ide žilou do srdca a tam sa rozpustilo to železo

e1i
19. apr 2025

@sasa1310 maltofer je bud sirup,tbl alebo kvapky. Takze infuzia zeleza musela byt iny pripravok

karamellka1
19. apr 2025

@karla21 dcére davali infuznou formou v nemocnici v Martine. Hispitalizocana nebola, ale bola na lozkovom oddelení musela byt pod dohľadom lekára, keby došlo k nejakej alergickej reakcií. Inak by musela brat lieky 3 mesiace. Mala vtedy 16 - 17 rokov

karamellka1
19. apr 2025

@karla21 Ferinject jej dávali

karla21
autor
19. apr 2025

@karamellka1 a hneď jej zabralo ? Ako dlho dostávala ?

karamellka1
20. apr 2025

@karla21 len 1 x . Dcéra má celiakiu, ona mávala stále málo železa. Toto nás nám odporucila gastroenterologicka, že pre ňu je to lepšie ako 3 mesiace užívať lieky.

karla21
autor
21. apr 2025

@miskamisiq po mojej skúsenosti odporúčam spraviť test na helikobaktera