icon

Skúsenosti s liečbou nosnej mandle u detí

garajova01
8. nov 2025

Viem, ze diskusii na túto tému je viac, ale každý ma ten osobitný problém. 6 ročný syn rozpráva nosom, nevie povedať L, trošku chrape, a v kuse sople,uši su ok. Zistili nám nosnú mandlu 2 stupen. Ano ,jediná pomoc, vybrať . Ale ja nie som ten typ, co všetko vyberá ako keby nič. Samozrejme pokiaľ to nie je naozaj vážne. Aká je vaša skúsenosť? Napr nejaké lieky, ATB ,čokoľvek... ved lekári len vyberať, ale co tak.to liečiť. Naposledy mal lieky pred rokom. Ďakujem za vaše názory.

danielahamar
8. nov 2025

2stupen nie je na vybratie, ak nespôsobuje závažny problém. L nie je problém mandle, pri ostatnom by mohol pomôcť vyber, ak neveríte jednému, treba ísť inde.

anonym_10dcf7
8. nov 2025

@garajova01 Nosné mandle sa odstraňujú väčšinou v prípadoch,ked má dieťa časté infekcie dýchacích ciest a uši.Adenotomia je opodstatnena aj vtedy, keď nosné mandle bránia dieťaťu dýchať nosom, keď chrápe... Vždy je ideálne vypýtať si názor aspoň dvoch odborníkov.

anonym_f83bc6
8. nov 2025

@garajova01 Náš syn bola stále soplavý, huhňavá reč, funel, v noci pochrápkával. Ako sme mu dali vybrať mandlu, tak je to oveľa lepšie. Mandla bola dokonca o dosť väčšia ako videli na ORL vyšetrení. Ja neľutujem, sama si neviem predstaviť že by som mala nonstop problém s dýchaním, veď to je trápenie, aj u syna vidím že sa mu konečne uľavilo.

garajova01
autor
8. nov 2025
@anonym_f83bc6

@garajova01 Náš syn bola stále soplavý, huhňavá reč, funel, v noci pochrápkával. Ako sme mu dali vybrať mandlu, tak je to oveľa lepšie. Mandla bola dokonca o dosť väčšia ako videli na ORL vyšetrení. Ja neľutujem, sama si neviem predstaviť že by som mala nonstop problém s dýchaním, veď to je trápenie, aj u syna vidím že sa mu konečne uľavilo.

@anonym_f83bc6 ano toho som.si vedomá. Len viete rok nemal žiadne lieky, stále si hovorim,,ze keby mu dačo dali, možno sa to vylieči a zmizne. Anoo možno nie. Ale ako to mám vedieť keďže rok memal nic