Skúsenosti s liekom Metylfenidát pri ľahkej forme ADHD
Ahojte. Psychiatrička predpísala môjmu 15 ročnému Metylfenidát. Má ľahsiu formu ADHD, nie je agresivny, ale v škole robi chyby z nepozornosti, je nesústredený. Mám obavy z vedľajších účinkov. Máte skúsenosti s týmto liekom? Bola by som Vám vďačná za Vaše postrehy.
ja som sa vyhla používaniu akýchkoľvek utlmovačov... poslali nás na všetky možné aj nemožné vyšetrenia kvôli predpisu - kardio, neuro, interné ...
už máte za sebou psychologa, behaviorálnu terapiu a nič nezaberá?
nemáš na to aby ste skúsili neurofeedback? môjmu to veľmi pomohlo ...
plus zmeny po škole, štuple, väčšie prestávky medzi školou a povinnosťami ...
@biba_18 ďakujem. Zatiaľ sme boli iba u pedopsychiatra, hneď na prvom sedení zdiagnostikoval Adhd a predpísal lieky. Je pravda, že sa ma pýtala, či chceme lieky. Ja som povedala, že ak mu to pomôže v škole tak áno. Až potom som čítala vedľajšie účinky.
ja ti neviem ☹
to je beh na dlhé trate toto ...
ale určite by som skúsila toho psychológa - asap - a ten neurofeedback (ten môžeš nezávisle aj od čohokoľvek, to neviem či prepláca poisťovňa). ako som písala, môjmu to veľmi pomohlo v sústredení ...
psychiater je na to aby predpisal lieky, pri lahdej forme adhd netreba liecbu ak dieta zvlada skolu, ak nie zvazila by som. radsej potom psychologa ktory bude s dietatom pracovat na sebaponati a sebaregulacie spravania (nie len zleho)

ja som sa vyhla používaniu akýchkoľvek utlmovačov... poslali nás na všetky možné aj nemožné vyšetrenia kvôli predpisu - kardio, neuro, interné ...
už máte za sebou psychologa, behaviorálnu terapiu a nič nezaberá?
nemáš na to aby ste skúsili neurofeedback? môjmu to veľmi pomohlo ...
plus zmeny po škole, štuple, väčšie prestávky medzi školou a povinnosťami ...