icon

Skúsenosti s Národným endokrinologickým ústavom v Ľubochni

lb1984
25. mar 2026

Zienky niekto skusenosti? Vcera som objednavala dcerku tu v PO mame cakacky aj rok ale bola som neprijemne zaskocena pristupom pri objednavani. Po Dr chodime od malej 6 mesiacov, teraz bude mat 9 rokov a len raz v 1 roku ten pristup bol ze cista katastrofa na kardiologii v PO - v podstate ze naco tam leziem so zdravym dietatom 🤦‍♀️ tak nerada by som absolvovala torturu opatovne. Mame odporucania na endokrinologicke vysetrenie zo Srobarovho ustavu aj z kardiologie, vypisal ho pediater. Posielaju ju lebo nam nepomohla ani hospi v Srobarovom -v kuse je chora - co tyzden max 2, stale ochorie, a vsetky vysledky ma OK, respi a najnovsie uz aj gastro chiroby, tak ziadali doplnit endokrinologicke vysetrenie ci nebude problem tam. Pani neviem ci sestricka alebo doktorka na telefone kazala doplnit na vymennom listku co konkretne chcu vysetrit lebo to ze je v kuse chora nezaklada narok na endo. vysetrenie, doslova ze aku zlazu..... ti co chodia to co vam pisali na vymenne listky dr? Som myslela ze si precita spravy a nasledne posudi co treba vysetrit ale zjavne to chodi inac. Date mi prosim info aki Dr su tam oplati sa vobec aleho hladat dalej nechcem aby sme mali z vysetrenia nejaku traumu uz aj tak toho je po tych rokoch dost aby sa jeden natahoval a co ste mali na vymennych listkoch? V podstate endokrinologia je posledna co nam mozu pomoct tak by som bola rada ak by nas pozrel nejaky dobry diagnostik. Pojdem za Dr ze nech to tam doplnia ale netusim co vlastne 🤷‍♀️.

andrea_82
25. mar 2026

Do Lubochne som chodila dlhe roky od puberty a bola som velmi spokojna. Negativum bolo, ze urcity cas mali malo lekarov a tak vyradovali pacientov a posielali ich k spadovym endokrinologom. A tu som mala problem najst doktora. Ale to bolo asi pred 10 rokmi, teraz by to tam malo byt zase OK. Takze ak mas moznost sa tam objednat, tak ja urcite odporucam.

sara07
25. mar 2026

tak ked ta nechcu objednat do lubocni , nájdi si detského endokrinologa
a základne dva odbery na štitnu ti vie urobit aj pediater
ja napr.mám štitnu problém, tak chalanom raz za 5 r urobia aspon toto ,ak by náhodou
jedine indikacia že ja mám dost važne štitnu .. takže ..

lb1984
autor
29. mar 2026
@sara07

tak ked ta nechcu objednat do lubocni , nájdi si detského endokrinologa
a základne dva odbery na štitnu ti vie urobit aj pediater
ja napr.mám štitnu problém, tak chalanom raz za 5 r urobia aspon toto ,ak by náhodou
jedine indikacia že ja mám dost važne štitnu .. takže ..

@sara07 oni nas objednali, len ze mame na vymenny listok napisat teda dr aku zlazu co konkretne a to kazdy jeden z doktorov ktori ju tam posielaju. Este som sa nestretla aby niekto pozadoval uplne konkretne napisat co vysetrit to akoby pediater napisal ze ziada vysetrit pravu stranu pluc, ci ked ju posielali na gastro ze maju vysetrit zaludok, tenke ci hrube crevo len🤦‍♀️ Tak ma to zaskocilo dost. Asi ak by vedeli co vysetrit tak by nas neposielali ale v nemocnici sami urobili .....tu v PO mame jedneho a cakacky su rok ak vobec.

lb1984
autor
29. mar 2026
@andrea_82

Do Lubochne som chodila dlhe roky od puberty a bola som velmi spokojna. Negativum bolo, ze urcity cas mali malo lekarov a tak vyradovali pacientov a posielali ich k spadovym endokrinologom. A tu som mala problem najst doktora. Ale to bolo asi pred 10 rokmi, teraz by to tam malo byt zase OK. Takze ak mas moznost sa tam objednat, tak ja urcite odporucam.

@andrea_82 sestra tam chodi si chvalila ze vsetko na jednom mieste ..... nas dr nam odporucil prave Lubochnu alebo KE skor ako PO ze dlhe cakacky su. Len som bola prekvapena pristupom. Tak sa obavam aky pristup bude ked tam dojdeme. U nas neide o problem ale predpokladam ze chcu diagnostiku aby sa vylucilo ze jej nieco z endok. sposobuje padanie imunity a pani Dr ci sestricka ci kto to bol mala zjavne problem ze ak by mala vsetko vysetrovat je to na hospi. 🤦‍♀️ ze vysetrenia su velmi drahe atd. Sklamana som bola som ocakavala ze ked su narodny tak ze tam nejaka ta profesionalita bude napr nech dr urobi dake zakladne vysetrenia a s vysledkami sem pridte a pod. Nasa uz na endokrinologiu chodila.ako mala od 2 do 4 rokov ale skoncila u nas endokrinologicka a kedze mala OK vysledky tak sme uz nechodili a nezhanali.

anonym_6ee2ff
29. mar 2026

@lb1984 mamina už roky chodila do Lubochne, inak veľmi spokojná.
A cca. pred rokom sa jej veľmi zhoršil stav. Jej lekári, všeobecná a internista, ju tam poslali v domnení, že prídu na problém. Taktiež od nej pozadovali, že musí mať napísané presné vyšetrenia, a tie musia spadať pod ich špecializáciu. A navyše musela mať výmenný lístok od miestneho endokrinologa, a práve ten ju nevedel liečiť, skúšal, ale napriek tomu on ju tam poslať nemienil... Dôvod bude najskôr v poisťovniach... Vyskúšaj asi tie KE, detskú nemocnicu. A je pravda,že takéto náročnejšie diagnostiky sa zväčša robia počas hospitalizácií.

andrea_82
29. mar 2026
@lb1984

@andrea_82 sestra tam chodi si chvalila ze vsetko na jednom mieste ..... nas dr nam odporucil prave Lubochnu alebo KE skor ako PO ze dlhe cakacky su. Len som bola prekvapena pristupom. Tak sa obavam aky pristup bude ked tam dojdeme. U nas neide o problem ale predpokladam ze chcu diagnostiku aby sa vylucilo ze jej nieco z endok. sposobuje padanie imunity a pani Dr ci sestricka ci kto to bol mala zjavne problem ze ak by mala vsetko vysetrovat je to na hospi. 🤦‍♀️ ze vysetrenia su velmi drahe atd. Sklamana som bola som ocakavala ze ked su narodny tak ze tam nejaka ta profesionalita bude napr nech dr urobi dake zakladne vysetrenia a s vysledkami sem pridte a pod. Nasa uz na endokrinologiu chodila.ako mala od 2 do 4 rokov ale skoncila u nas endokrinologicka a kedze mala OK vysledky tak sme uz nechodili a nezhanali.

@lb1984 no, oni v Lubochni naozaj robia vela roznych vysetreni, ktore sa za jeden den nedaju stihnut a urobit.