icon

Skúsenosti s odplienkovaním hypotonika

karhu
27. sep 2020

Dobrý deň,
poprosím o reálne skúsenosti mamičiek hypotonikov. Začíname s odplienkovaním a neviem čo mám očakávať, aký (veľký) vplyv ma na to diagnóza. Dieťa má 2 roky 6 mesiacov, pred mesiacom sme začali chodiť. Hlási sa len po potrebe, pred potrebou nie🙂 Ako odplienkovanie prebiehalo u Vás? Ďakujem

mogaa
27. sep 2020

@karhu Treba skúšať...ono odplienkovanie môže byť úspešné ak už vie ovládať močový mechúr a to priamo súvisí so svalstvom....naša mala normálny tonus a odplienkovala sa až teraz v lete tiež 2,8roka.....ale začalo to ako popisuješ, povedala až keď sa pocikala......treba skúsiť nechať bez plienky a uvidíš.....naša bola bez plienky 2mesiace a až na konci druhého pochopila že sa treba ohlásiť predtým ako sa pociká...prvých 6týždňov všetko pocikané a zrazu v priebehu týždňa pochopila že treba povedať pred.....ono je to o uvedomení si že potrebujem cikať a zároveň vie ešte zadržať potrebu....a teda občas sú nehody stále lebo ak povie teraz že potrebuje, potrebuje doslova hneď inak sa pociká.....

amelie2017
27. sep 2020

Vlastnu skusenost nie, ale najlepsia kamoska. Malej to trvalo dlho, naucila tiez az niekedy 2 roky 10 mesiacov, pritom velmi inteligentne dievcatko, uz vedela abecedu, ale stale mala plienku. Cikanie nejak zvladli, do mesiaca ako sa zacala pytat na nocnik bola bez plienky aj na noc, ale s kakanim sa trapia doteraz. Kamoska uz nevie, ci zadrziava, alebo to ma suvis s diagnozou, dcerka ide horkotazko raz za tyzden, potom ju boli brusko, natrhnuty konecnik...s tym bojuju uz nejake 4 mesiace. Cipky, sirupy, uprava stravy, masaze bruska, drzat za ruku...

horalka1986
27. sep 2020

Mam 2 rocnu nechodiacu hypotoničku, uz 4 mesiace bez plienky. Uplne bez problemov to islo. Prvy tyzden par nehod a pekne sa naucila.