Skúsenosti s odstránením nosných mandlí u detí
Dobrý deň, dieťa 6 rokov, bolo odporučené vybratie nosných mandlí a pristrihnutie krčných..
Kôli častým zápalovým soplom, ktoré pediater rieši antb, ORL dala termín na vybratie v celkovej anestéze.
Aké máte skúsenosti prosím, zlepšilo sa to po operácii?
Lekárom dôverujeme, ale je tam obava, či zákrok naozaj bude benefitom a či nepočkať..
Sama mám vybraté a nebývam chorá, mohlo by ísť o skvalitnenie života aj do budúcna?
Ako to vidíte prosím, vďaka.
@lienka.7 mám vybraté tiež pri vedomí, nemám traumu, viem, že som jedla zmrzlinu😎 pre mňa iba sklamanie, že som čakala viac zmrzliny😒 mala som 4r tak moc si nepamätám..
Dali mi cuckať ľad, nie zmrzlinu😅
Ja dám opačny pohľad,ako dieťa som bola v kuse chorá,v kuse zápaly uší, nechápem, prečo mi rodičia mandlu (nosohltanovu) nedali vybrať. Potom už som chorá nebyvala(logicky,keďže vekom zanikla)no doteraz mám následky v podobe problémov zo sluchom, časté zápaly poškodili aj vnútorné ucho a to je už nezvratný proces.
Keby toto mali mať moje deti, okamžite dávam mandle im vybrať
Operácia je kratka, anestézia tiež,niet sa čoho báť. A robí sa to pod mikroskopom,nie ako voľakedy,keď sa naslepo šlo,nevybralo sa dobre a potom "mandľa dorastla"pritom nebola ani správne vybratá
@jaskolka ďakujem moc za povzbudenie… a je mi to ľúto, že ti zostali problémy😒
Nosná mandla môže dorast opäť, takýto sople môžu byť aj skrz hlienov zo žalúdka a tým aj bacile. Aký stupeň mandle má, keď ju chcú vyberať? Ja som s mojím bola v Lv, kde mu dal kameru a zázračné kvapky ATB a hľa dieťa je odvtedy ok. Proste zlá liečba od dets.mudr celé mesiace. Strednému výber nepomohol, malému odmietam dať vybrať, vie to aj ORL.
@danielahamar ďakujem za názor, máme druhý stupeň..
Môj má tiež 2st.
Nosná mandla môže dorast opäť, takýto sople môžu byť aj skrz hlienov zo žalúdka a tým aj bacile. Aký stupeň mandle má, keď ju chcú vyberať? Ja som s mojím bola v Lv, kde mu dal kameru a zázračné kvapky ATB a hľa dieťa je odvtedy ok. Proste zlá liečba od dets.mudr celé mesiace. Strednému výber nepomohol, malému odmietam dať vybrať, vie to aj ORL.
@danielahamar Prosím Vás u koho ste boli v LV?

@lienka.7 Ďakujem pekne… pri zlomenej nohe atď je to bez debaty, tam je benefit jasný..
Aj nám je jasné, že to zasa od choroby neochráni..
Ťazko sa pozerá na dieťa bez života, pobolieva hlava, nechutenstvo, zvracia sople, vynecháva školu a je to hrozný rozdiel ak je zdravé…
Pokaždé sa to rieši vyšetreniami, trochu mi prišlo, že sa nás lekári už chcú zbaviť, aby sme tam stále nechodili ako klavir, len tohto pocitu by som sa chcela zbaviť ja…
Termín máme, dieťa je zmierené so zákrokom.. len tá obava z operácie je tiež veľká🥹