Skúsenosti s postupom liečby u trans chlapcov
Ahojte žienky dnes som bola s kamoškou a riešili sme dosť netradičnú vec s ktorou jej úprimne neviem pomôcť. Opýtala som sa jej či to môžem anonymné dať sem a prezdielam jej odpovede ak máte nejaká skúsenosti tak prosím nebuďte zbytočne vysmievačné ona už je aj tak dosť zúfalá. Ide o to že jej syn jej pred časom povedal že sa cíti ako žena. No dobre najskôr neriešila že je to ďalší dáky jeho vrtoch z tiktoku ale on nastojil na tom aby ho začali doma volať iným menom a aj babky no a vykoľajilo to celú rodinu natoľko že ho zobrala k psychologicke že čo sa teda deje. Psychologicka ho odoslala k sexuologičke a ta chcela hneď po (nepamätám si či jednom či dvoch) sedeniach započať dáku hormonálnu liečbu. Pýtala na to od nej podpis. Ona to odmietla podpísať a tá sexuologička ju začala emocionálne vydierať s tým aké je to dôležité ako títo ľudia potom páchajú samovraždy atď. Syn samozrejme urazený najviac ako sa dá. Máte niekto skúsenosti je takyto postup doktorky správny? Vôbec nevie ako sa zachovať voči tomuto celému. Takto mu vrtosit začalo keď spoznal ďalšieho trans človeka. Dodám že on mával už aj predtým psychologické problémy a či to nemôže aj z toho pramenit?
Ja tomu rozumiem potiaľ, že sa tak cíti. Akože ako? Ved žena nie je pocit, bud nou si alebo nie.
@domak2 tiež nechápem aký je to pocit cítiť sa ako muž či žena. Možno je to daka potreba sa tak prezentovať ako to opačné pohlavie
Áno, tomu by som rozumela. Ale v tom prípade, to môže robiť po 18. Bohužiaľ. A to, že je v tom zapletene zdravotníctvo a deti je dosť desivé.
Najlepší kamarát/ka zo školy prechádza zmenou. Je to proces na roky, takže sa nemusí "kamoška" báť, že po jednom sedení hneď prejde na hormonálnu liečbu.
Sú to mesiace sedení s odborníkmi, psychológ/psychiater, sexuológ, potom vyšetrenia u lekárov, ktorých ani vymenovať neviem všetkých. Nie je to také easy.
A áno, mnoho ľudí to vie už od detstva. Jeho/jej mama vravela, že už keď bol malý vedela, že je iný a bol to proces (plný self-hate-u, popierania, trápenia sa), kým si priznal/a, ako to je a začal sa proces.
Ak to nie je túžba po pozornosti, tak to je pre psychiatra. Niektori mladí ( a bohužiaľ nielen mladí) v dnešnej dobe už " nevedia čo so sebou" ...a co od dobroty robiť...
Autorka: by som ešte odporučila psychologičku aj tej tvojej kamarátke (nemyslím nijak v zlom hneď vysvetlím)
Komunikovať s ľuďmi ktorý si prechádzajú takým niečím a ešte keď je chalan v pubertálnom veku, musí byť veľmi ťažké.
A samozrejme aj pre matku toho dieťaťa to musí byť náročné tak nech kamoška má aj sama nejakú odbornú pomoc, rady ako to celé vnímať, ako správne komunikovať, atď
A ideálne inú psychologičku ako má ten chalan (rovno bude mať 2 odborné názory na danú situáciu)
Ďakujem ženy za pomoc pošlem jej túto diskusiu snáď jej to pomôže. Aspoň sa nebude cítiť tak zle keďže viaceré tu máme podobný názor
Autorka: by som ešte odporučila psychologičku aj tej tvojej kamarátke (nemyslím nijak v zlom hneď vysvetlím)
Komunikovať s ľuďmi ktorý si prechádzajú takým niečím a ešte keď je chalan v pubertálnom veku, musí byť veľmi ťažké.
A samozrejme aj pre matku toho dieťaťa to musí byť náročné tak nech kamoška má aj sama nejakú odbornú pomoc, rady ako to celé vnímať, ako správne komunikovať, atď
A ideálne inú psychologičku ako má ten chalan (rovno bude mať 2 odborné názory na danú situáciu)
@nika_val áno to by nebolo na škodu
pripadne moze kontaktovat organizacie, ktore sa tym zaoberaju, mozu ju nakontaktovat na rodicov podobnych deti. napr. https://www.lightuk.sk/
Poznala som jednu trans zenu. Na stare kolena sa dala operovat no nemala sexualny zivot tak musela chodit uz Neviem ako casto na nie prave prijemne vysetrenie aby to tam dole nezrastalo . Pravda je ze vela trans teenagerov pacha sebevrazdy. Cize urcite nejaku podporu treba ale tie hormony by bolo idealne brat az po 18r .
Ano samozrejme, zivot funguje tak, ze ides na 5 minut pokec k psychologovi, potom 2x pokecas so sexuologom, potom mesiac beries hormony, a do vianoc pipik fuc. Aspon vas dobre platia za vymyslene temy? 🤷♀️
@user62056819 áno, toľko trans ľudí je a zaplatia tisícky peňazí, chodia po vyšetreniach, častokrát ich rodina zavrhne, len aby si vyskúšali mat prsia a vagínu alebo penis 🤣 aj rozmýšľaš predtým než niečo napíšeš či to len pustíš?
Ide o to, ake vzory, ideologie a moznosti pchaju mladezi pod nos. Keby zajtra pridali k lgbtq M, ako Martan, jeden z 1000 sa bude citit Martanom. Mladi uz nevedia, co by... 👽👽👽Vid decko E. Muska, ktore olutovalo tranziciu👾
Ide o to, ake vzory, ideologie a moznosti pchaju mladezi pod nos. Keby zajtra pridali k lgbtq M, ako Martan, jeden z 1000 sa bude citit Martanom. Mladi uz nevedia, co by... 👽👽👽Vid decko E. Muska, ktore olutovalo tranziciu👾
@ahhola kedy ju oľutovala? 🤣 Vidím ju na tiktoku často. Ľutuje len to, že Musk je jej otec, čo sa jej ani nečudujem…
Kristepane to sú tie duhove pochody a farbičky LPGTDI+ na každom rohu 🤦♀️ sexuologička je asi premotivovana alebo platená od každého kusa, ktorý prehovorí na liečbu. Aspon že tá matka má rozum 🙏
@anonym_autor V prvom rade vôbec nie je pravda že si to veľa ľudí rozmyslí 😀 tzv. Daniel Black je absolútny pokrytec, ktorý osobne zlyhal pretože prešiel premenou pohlavia po ktorej zistil že to čo ho naozaj trápilo nebolo to čo si myslel a teraz sa snaží zhodiť všetkých transrodových ľudí do jedného vreca spolu s lekármi... K prístupu lekárky - je to dvojsečná zbraň, na jednej strane je skvelé ak má lekár proaktivny prístup k týmto mladým ľuďom pretože to naozaj môže zabrániť napr. samovražde... na druhej strane je lepšie ak sa k tomuto pristupuje pomalšie a postupne. Každopádne toto NIE JE žiadny fenomén, je to reálna diagnóza, človek sa takto narodí. Avšak osobne si myslím, že je lepšie počkať s medicínskou tranzíciou do 18 rokov. Pre rodiča je toto naozaj šokujuca informácia a verím že je ťažké sa s tým vyrovnať. Prajem teda Vašej priateľke a jej dieťaťu veľa síl a vzájomného porozumenia.

Ja tomu rozumiem potiaľ, že sa tak cíti. Akože ako? Ved žena nie je pocit, bud nou si alebo nie.