icon

Skúsenosti s používaním sirupu Aerius u detí?

21barborka21
Dnes o 07:03

Ahojte.
Dvojročnej dcére lekárka predpísala Aerius sirup na alergickú nádchu. Kamarátka mi povedala, že jej syn ho užíval tiež, ale museli prestať, lebo sa mu z neho robili na zuboch biele fľaky a následne kazy. Máte niektorá podobnú skúsenosť?

anonym_1d564b
Dnes o 07:47

@21barborka21 velmi nepravdepodobne, ze to mal zo sirupu. Jedine, ak dibre neumyvali zuby a davali napriklad 2 davky, rano a vecer a vecer neumyli zuby po nom. Sladke podporuje demineralizaciu skloviny (lebo cukor je krmivo pre bakterie) a ked je demineralizovana, tak sa skor uchytia bakterie a zub sa pokazi.
Liek obsahuje sorbitol a ten je zdrojom fruktozy, co je tzv.ovocny cukor, perfektne krmivo pre bakterie.
Takze by som davala, ako povedala lekarka, ale pri sirupoch treba dobre umyvat zubky.

21barborka21
autor
Dnes o 08:20
@anonym_1d564b

@21barborka21 velmi nepravdepodobne, ze to mal zo sirupu. Jedine, ak dibre neumyvali zuby a davali napriklad 2 davky, rano a vecer a vecer neumyli zuby po nom. Sladke podporuje demineralizaciu skloviny (lebo cukor je krmivo pre bakterie) a ked je demineralizovana, tak sa skor uchytia bakterie a zub sa pokazi.
Liek obsahuje sorbitol a ten je zdrojom fruktozy, co je tzv.ovocny cukor, perfektne krmivo pre bakterie.
Takze by som davala, ako povedala lekarka, ale pri sirupoch treba dobre umyvat zubky.

@anonym_1d564b Som rovnakého názoru, ďakujem za reakciu

amonet
Dnes o 10:07

moja dcera ho uziva a jic take sme si nevsimli
a to uz ma 5 rokov

anonym_068880
Dnes o 10:18

Syn ho užíval a nič nemal, skôr si myslím, že zlá zubná hygiena