icon

Skúsenosti s priebehom korony u detí do 1 roka

9. feb 2021

Dobré ráno,
Môj 10mesačný syn od mňa a muža pravdepodobne chytil koronu. Dr nás samozrejme nechce vyšetriť, no synov stav sa nám naozaj zdá dosť vážny. Horúčky do 39,0 má už 3 dni, ťažšie dýcha, kašle, kycha, stolica začína byť riedka a je veľmi uplakaný.
Mate, prosím, niekto skúsenosť s príbehom kovidu u detí? Budem rada za každú osobnú skúsenosť.
Ďakujem,
T

erickatt
9. feb 2021

Zavolat na 155, do nemocnice.

lienka1996
9. feb 2021

Ahoj, my sme mali koronu a tiež dostala moja dcéra má rok a pol a to isté len my sme mali 41 teploty, ani zábal nepomáhal. Volali sme na detskú pohotovosť a tiež nás nechceli zobrať. Tak som dávala sirup na utlmenie horúčky každé 4 hodiny a kúpali sme sa vo vlažnej vode dáke 2 minúty cca. A pomohlo. Určite by som nečakala čo bude ďalej a zavolala na 155, čím skôr tým lepšie, buď príde sanitka, alebo vám odporučia čo ďalej robiť.

autor
9. feb 2021

Ahojte, dnes sa mi podarilo dovolať Dr (ukázalo sa, že včera neboli v ambulancii, preto nikto nezdvíhal). Mám malému tlmiť teplotu, dávať calciovy sirup, vyberať soplik a ak teplota neustúpi do 2 dní, tak mi ho vyšetrí. Držte palce.