Skúsenosti s urologickým stentom u detí: Ako ho zvládajú?
Ahojte,
chcela by som sa spytat ci niekto ma skusenosti s urologickym stentom v mocovode u 10r. dietata. Zaujimalo by ma ako prebehlo zavedenie a ako ho dieta znasalo.
Dakujem pekne.
@gelifil Ine moznosti nie su, maximalne operacia a toto je menej invazivny zakrok. V opacnom pripade nechame oblicku odumriet. Nemam informaciu, ze by sa to v zahranici nerobilo. Resp. ked sa v zahranici nic neurobilo, oblicka odisla. Robi sa to v anesteze. Na zaklade coho tvrdite to co ste napisali? Ste lekarka? Mate s tym skusenosti?
Mojej dcerke ho zavádzali operačne ako 6ročnej, odtedy už je na tom ovela lepšie. po operácii bola ešte 8mesiacov na prednisonovej a ATB liečbe to bolo odost horšie ako operácia hlavne teda nežiaduce učinky prednisonu ale už je 2 roky v remisii. Bez operácie by nemohla ani dalej normálne žiť a časom by hrozila dialýza pripadne až transplantácia.
@gelifil o akých možnostiach prosím ťa hovoríš? aku diagnozu má tvoje dieťa??
ešte teda k operácii, dva mesiace smeboli hospitalizované a na liekoch a infuziach kedže mala šialene hodnoty tak ju museli stabilizovať, previezli nás aj do onkologického ustavu kde zmonitorovali rozasah poškodenia obličiek a potom sme sme mali zákrok na detskej urologii na Kramároch, jeden den príjem, druhý deň operácia, po operácii mala 24h vývod, ešte ten den ju postavili na nohy, mala to dost bolestivé tenprvý den ale zvladla aj chodiť trochu. Na 4 den nás prepsutili a potom jej nasadili preventívne na 8mesiacv antibiotiká vkuse plus prednison a ostatné lieky, postupne ako jej klesali hodnoty sa lieky vypúštali. V tom období nemohla chodiť nikam ani medzi deti, to bolo asi najhoršie, teda psychicky. Po vysadení liečby sme chodili ešte pravidelne na kontroly na nefrologiu a urologiu, teraz už len 2x ročne, z urologie nás tento rok vyradili. Cvičiť ani nejakú vačsiu aktivitu nemohla mať ete pol roka potom ale teraz už funguje ako všetky ostatné deti
@barbara_lux Dakujem pekne za odpoved. Vy ste to asi mali komplikovanejsie ako my a som rada, ze nakoniec vam to dobre dopadlo a dcerka je v poriadku. U nas je problem len s jednou oblickou, tak uvidime. Len teda, ano bojim sa toho ako to bude po zakroku dcera znasat.
Nič iné ti neostáva, zvládnete to a už bude len fajn. Samotná operácia-zavádzanie stentu je asi hodinový zákrok, nepríjemne je to potom kedže sa t robí "zospodu" a bude mať aj vývod ale potom po par dnoch už ciká normálne a fyzicky ju nič neboli. Moja dcer abola na tých liekoch kvoli tomu, že sa u nej kvoli tomu prejavil nefortický syndróm a bez operácie by to proste nešlo. Ja ked vidím vždy potom na nefrologii tie detičky male ako tam ležia napojené na dialýze tak som štastná, že je to za nami a že to bola "LEN" operácia
@barbara_lux Ved toto, snazime sa predist horsiemu.
@barbara_lux Ahoj, už máme za tým. Po počiatočných bolestiach vyzerá byť dcéra v pohode už. Ale odporúčali nám pyeloplastiku. Vy ste tiež absolvovali aj túto operáciu či inú? Ďakujem pekne.
ahoj, tak vám držím palce nech je to už len dobré, dcerke robili len ten stent.

Ani u dospeleho nie, nieto dieta...je to hrozne vysetrenie, v zahranici sa uz ani nerobi...hladajte ine moznosti