Som v 22tt a pre to, že mi bábo tlačí na obličku a tá sa zväčšila mi museli do obličky zaviesť stent. Pred zavedením stentu som mala bolesti keď som nešla cikať hneď-bolelo to v pravej slabine. Ale od zavedenia stentu to je teda iná káva. Prvý deň som mala silnú bolesť v podbrušku, neustály pocit, že potrebujem na wc, pálenie a rezanie pri močení, krv v moči a silná bodavá bolesť v pravej strane krížov. Nasadili mi infúzie od bolesti+ antibiotiká. Bolesť v podbrušku odznela aj pálenie pri močení je lepšie. Bolesť v krížoch ale stále pretrváva a keď "vyjde" infúzia je to strašné. Urológ sa vyjadril, že bolesť v krížoch nemôže byť spôsobená stentom ale máme problém hľadať inde. Mne tie ukrutné bolesti ale začali po zavedení stentu. Je tu niekto kto mal podobný problém, teda bolesti v krížoch? Odznelo to po čase? Už nevládzem :(
Mam s tym bohuzial bohate skusenosti..najhorsia fyzicka bolest aku som zazila v zivote..postihlo ma to v 2 zo 4 tehotenstiev..oblickova kolika, zavedenie stentu, vkuse zapaly, ukrutne bolesti..niekolkokrat meneny stent pocas tehotenstva..antibiotika bez prestavky..nedostalo sa mi pomoci, musela som vydrzat tie otrasne bolesti, to neustale nutkanie na mocenie..zaujimave je, ze akonahle som porodila, stent som uz absolutne necitila a to som ho mala este 2 mesiace po porode kym mi ho vybrali..
@tehula2016 Mali ste aj bolesť v zadu v krížoch v strane kde bol stent zavedený ? Ja mám najhoršiu bolesť tam a nikto nevie prečo.. že vraj to zo stentu byť nemôže, ale ja si myslím, že áno
Pobolievalo to, ale nebolo to vyslovene intenzivne..najhorsia bolest bola dole v mocaku, to bolo nieco nepredstavitelne..a ked som mala koliku tak samozrejme bolest jednej strany taka, ze som si na pohotovosti lahla na zem a tak sa skrucala..priserne nieco
@tehula2016 mozem sa spýtať ako prebieha porod so stentom? Mne zaviedli stent ale nikto ma nekontroluje (infekcia, zapal). Vy ste chodili na nejaké kontroly k urologovi? Lebo mne bolo povedané ze iba ak sa vyskytnú nejaké komplikácie. A to mi zaviedli stent, o týždeň na to náhodou zistili ze som ho vypudila a menili ho po týždni.
Ako to prosim dopadlo? Riešim to teraz... mam zavedený stent 2. tyzden, ale pobolieva ma bok, pichá ma v tej oblasti, sem tam krize. Bojím sa infekcie a zápalu, keďže som už jeden zapal a infekciu mala s tým rozbehnútu. Ako sa s tým stentom rodí? Je nutné ísť na cisársky rez?
@viktoria1234567 mne malý tlačil na obličku, takže to čo mi lekári tvrdili, že tá moja príšerná bolesť nemôže byť zo stentu- tak pôrodom sa všetko skončilo 🙂 ani som nevedela, že nejaký stent mám, takže áno, tú bolesť mi spôsoboval stent a tlak bábatka naňho.
Čo sa týka pôrodu ja som mala plánovanú sekciu, ale to kvôli inému zdrav. Problému.
No a áno bola som kontrolovaná pravidelna na urológii, ibaže ja som tam bola častejšie ako som mala plánované kontroly+ pomedzi to aj pohotovosti. Neustále bolesti, tlak, štípanie, rezanie, pálenie pri močení, zápaly... a ten krvavý moč to ani nehovorím radšej.
V najhoršom to už riešili antibiotikami, v tom lepšom prípade vela vela vody a šalka urologického čaju 1x denne.
Vôbec si na to obdobie nespomínam v dobrom, úprimne závidela som ľuďom, ktorí vraveli, že ani nevedia, že stent majú. Môj urolog mi povedal, že tehulky majú bežne také neznesitelné bolesti, źe si ho radšej na vlastnú žiadosť dajú vytiahnuť, ale to som ja riskovať nechcela.
@viktoria1234567 držim Vam prsty, nebudem Vám klamať, mne nemal kto povedať skúsenosti s tým a bála som sa, či také bolesti sú v poriadku.
Čím vysšie štádium tehotenstva bolo, tým sa to zhoršovalo. Ale proste cez slzy som si povedala, že to kvoli tomu malému musím zvladnuť. A zvládla som a ani neviem ako mám doma 15mesačného fešáka 🙂
Len Vám radím, ak sa už bolesti budú zdať "iné" a moč velmi krvavý- to spoznáte, nečakajte a netrápte sa vela ale chodte na pohotovosť, tam Vám nasadia antibiotiká a bolesť ustúpi. Veľa štastia a zdravia prajem
No ja som v 32tt a tiež to neznášam dobre, hlavne večer veľké bolesti rôzne. A teda vy ste mali ten 1 stent zavedy az do vybratie po sestonedeli? A ako často teda kontroly? Lebo mne ho zaviedli a povedali ze mam prísť až na vybratie. Co mi príde zvlastne, že sa nesleduje ani krv a z nej zápaly a infekcie ... a ako potom vybratie?
@viktoria1234567 ja som zo stentom rodila klasicky.
Kontroly som na urologii nemala, chodila som do rizikovej gyn.ambulancie a tam riesili ked som mala nejaky problem. Vysetrili moč, prip. ma poslali na urologiu nech to pozru. Ale nikdy na nic neprisli, bolesti su vraj normalne , treba vydrzat.
Po porode bolo o trochu lepsie, len treba ozaj vela vela pit!
@wwwwerunka a ako dlho ste mali stent zavedený prosím? No ja nie som vedená ako riziková, tak asi poviem svojej gyn nech mi robí priebežne testy na zapal a infekciu pre istotu... a napr pri pôrode môžem rodiť aj inak ako v ľahu so stentom? Ja sa bojim doma aj zohnut keďže mi už jeden stent "vypadol" tak neviem ako s tým rodit:D a oblicka pri pôrode nebolela alebo močový?
@viktoria1234567 stent som mala zavedeny 2 mesiace pred porodom. Oblicka ma potom uz nebolela, na bolest mocoveho mechura som si potom uz zvykla. Pravdu povediac pri kontrakciach mi to bolo uplne jedno, bolelo ma cele podbrusko.
K polohe sa vyjadrit neviem, mne sa stent len vysunul tyzden po zavedeni. Len ho skratili a bolo.
Udajne ak je dobre zavedeny nemoze sam vypadnut. By ma porazilo keby mi to mali zavadzat znova. Vsak to boli muky, aj to je slabe slovo !
@wwwwerunka no ja mam ešte 8 týždňov do pôrodu a už ho mám 2 tyzdne, a hej po týždni mi ho menili vybrali "stary" a zaviedli nový, takže teraz mam už strach ze zas sa nejak vypudi ... no uvidíme, dakujem za info. A ked babo rástlo nebolel vas ten stent viac? Ja mam pocit ze mi ho mala obcas tlaci ale o ma takú polohu ze ma pichá a pali ten stent ... alebo keď ma kopne do močového tak ma to fakt boli
@viktoria1234567 nie oblicku som uz necitila ale musim podotknúť ze som si odlezala 5 tyzdnov v nemocnici a z toho 2tyzdne ma brutalne bolela oblicka. Bola totiz uplne blokovana kamenom a babatkom. Potom uz bolo lepsie
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Z osobnych skúsenosti v práci, vela zien zial malo bolesti po zavedeni stentu, neustale navstevy pohotovosti kvoli bolestiam, zápalu a podbne. Ak neustale tazkosti pretrvávajú treba kontaktovať pracovisko, kde sa zavadzal, drzim palce