icon

Skúsenosti so sirupom Nootropil pre 9-mesačné dieťa

10. mar 2026

Ahojte, sú tu nejaké maminky, ktorým pre takto malinké detičky predpísala neurologička tento sirup? Ako naň reagovali? Ďakujem.

sara07
•
10. mar 2026

služi na dozretie nervovej sustavy
predpisuje sa aj menším detom
nootropil sirup už sa nedovažal na sk , nesledujem len viem že sa nedal kupit na sk

autor
•
10. mar 2026
@sara07

služi na dozretie nervovej sustavy
predpisuje sa aj menším detom
nootropil sirup už sa nedovažal na sk , nesledujem len viem že sa nedal kupit na sk

@sara07 mate osobnu skusenost s tym sirupom?

sara07
•
10. mar 2026
@anonym_autor

@sara07 mate osobnu skusenost s tym sirupom?

@anonym_autor ano ale pri 5 ročnom dietati
viem že v čechách ho viac predpisuju ako u nás , na posilnenie nervovej sustavy dozretie,atd ..
pri 9 mesačnom osobnu nie,

ljmmm
•
10. mar 2026

moje dvojicky to uzivali pred jedenastimi rokmi uz v porodnici, ked boli v inkubatoroch. Potom to prestali vyrabat a teda uz neuzivali.

Upravujem prispevok. Ja som si to asi pomylila s jednym sirupom, uz neviem dofrasa, ake bol na dozrievanie nervovej sustavy a pouziva sa aj pre ludi napr po mozgovej prihode.

autor
•
11. mar 2026
@sara07

@anonym_autor ano ale pri 5 ročnom dietati
viem že v čechách ho viac predpisuju ako u nás , na posilnenie nervovej sustavy dozretie,atd ..
pri 9 mesačnom osobnu nie,

@sara07 na Slovensku a v CZ ho vobec uz nedostat, najblizsie v Poľsku. Ide mi o tie mozne vedlajsie ucinky, lebo mame doma citlive, uplakané dieta, ktore je navyse stale v pohybe a tazko sa cez den uspáva. Tak keby ho dame (doktorke niekto priniesol z Poľska, vedela by nam ho predat) aby to nebolo este horsie. S dr zial, nie je moc dobra komunikacia (budeme ju menit) preto zistujem, ci aj ine maminky davali v takomto veku detom tento sirup a ako nam reagovali.

sara07
•
11. mar 2026
@anonym_autor

@sara07 na Slovensku a v CZ ho vobec uz nedostat, najblizsie v Poľsku. Ide mi o tie mozne vedlajsie ucinky, lebo mame doma citlive, uplakané dieta, ktore je navyse stale v pohybe a tazko sa cez den uspáva. Tak keby ho dame (doktorke niekto priniesol z Poľska, vedela by nam ho predat) aby to nebolo este horsie. S dr zial, nie je moc dobra komunikacia (budeme ju menit) preto zistujem, ci aj ine maminky davali v takomto veku detom tento sirup a ako nam reagovali.

@anonym_autor vela zaleží do dávkovania
každé dieta reaguje inak
napr my sme mali šialeny problém s trifed sirupom na kašel , to čo sa dialo u nás po podaní uff - a pediatrička mi povie že dietičky po nom pekne spinkaju , no u nás to bol iny cirkus ...
toto je samozrejme iny druh lieku len priklad
možno ak máš znamosti by som sa popytala v čechách , tam sa viac použival , či teraz neviem ,
ja by som posunula očkovanie na neskôr , ked takto reaguje dieta ..
neporadím ti či ist do toho alebo nie, u nás vedlajšie učinky z nootropilu neboli ,a progres tam bol