icon

Skúsenosti so sirupom Nootropil pre 9-mesačné dieťa

10. mar 2026

Ahojte, sú tu nejaké maminky, ktorým pre takto malinké detičky predpísala neurologička tento sirup? Ako naň reagovali? Ďakujem.

sara07
10. mar 2026

služi na dozretie nervovej sustavy
predpisuje sa aj menším detom
nootropil sirup už sa nedovažal na sk , nesledujem len viem že sa nedal kupit na sk

autor
10. mar 2026
@sara07

služi na dozretie nervovej sustavy
predpisuje sa aj menším detom
nootropil sirup už sa nedovažal na sk , nesledujem len viem že sa nedal kupit na sk

@sara07 mate osobnu skusenost s tym sirupom?

sara07
10. mar 2026
@anonym_autor

@sara07 mate osobnu skusenost s tym sirupom?

@anonym_autor ano ale pri 5 ročnom dietati
viem že v čechách ho viac predpisuju ako u nás , na posilnenie nervovej sustavy dozretie,atd ..
pri 9 mesačnom osobnu nie,

ljmmm
10. mar 2026

moje dvojicky to uzivali pred jedenastimi rokmi uz v porodnici, ked boli v inkubatoroch. Potom to prestali vyrabat a teda uz neuzivali.

Upravujem prispevok. Ja som si to asi pomylila s jednym sirupom, uz neviem dofrasa, ake bol na dozrievanie nervovej sustavy a pouziva sa aj pre ludi napr po mozgovej prihode.

autor
11. mar 2026
@sara07

@anonym_autor ano ale pri 5 ročnom dietati
viem že v čechách ho viac predpisuju ako u nás , na posilnenie nervovej sustavy dozretie,atd ..
pri 9 mesačnom osobnu nie,

@sara07 na Slovensku a v CZ ho vobec uz nedostat, najblizsie v Poľsku. Ide mi o tie mozne vedlajsie ucinky, lebo mame doma citlive, uplakané dieta, ktore je navyse stale v pohybe a tazko sa cez den uspáva. Tak keby ho dame (doktorke niekto priniesol z Poľska, vedela by nam ho predat) aby to nebolo este horsie. S dr zial, nie je moc dobra komunikacia (budeme ju menit) preto zistujem, ci aj ine maminky davali v takomto veku detom tento sirup a ako nam reagovali.

sara07
11. mar 2026
@anonym_autor

@sara07 na Slovensku a v CZ ho vobec uz nedostat, najblizsie v Poľsku. Ide mi o tie mozne vedlajsie ucinky, lebo mame doma citlive, uplakané dieta, ktore je navyse stale v pohybe a tazko sa cez den uspáva. Tak keby ho dame (doktorke niekto priniesol z Poľska, vedela by nam ho predat) aby to nebolo este horsie. S dr zial, nie je moc dobra komunikacia (budeme ju menit) preto zistujem, ci aj ine maminky davali v takomto veku detom tento sirup a ako nam reagovali.

@anonym_autor vela zaleží do dávkovania
každé dieta reaguje inak
napr my sme mali šialeny problém s trifed sirupom na kašel , to čo sa dialo u nás po podaní uff - a pediatrička mi povie že dietičky po nom pekne spinkaju , no u nás to bol iny cirkus ...
toto je samozrejme iny druh lieku len priklad
možno ak máš znamosti by som sa popytala v čechách , tam sa viac použival , či teraz neviem ,
ja by som posunula očkovanie na neskôr , ked takto reaguje dieta ..
neporadím ti či ist do toho alebo nie, u nás vedlajšie učinky z nootropilu neboli ,a progres tam bol